עבור לתוכן

התייעצות לגבי שידרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, בתאכלס מדובר על לוח אם, מעבד וזכרונות

יש לי היום כרטיס מסך AMD Radeon 7870HD והמטרה העיקרית של המחשב הוא למשחקים, בעיקר BF4 כיום.

יש לכם המלצות על לוח אם / מעבד טובים שיעמדו בקצב של המשחק הזה?

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

CM8064601464707 - Intel - i5-4570 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: 1 848/831 ₪

B85-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: 1 392/384 ₪

KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11...

כמות: 1 366/359 ₪

UCACO-P2000000-BL - Arctic - Arctic Cooling Freezer 11 LP with 92mm Fan - The compact-sized Freezer 11 LP brings low noise coolin...

כמות: 1 97/95 ₪

1703 / 1669 ₪

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/buildyourownpc_show.tmpl?PriceOffer=139220998065549856

בעיקרון קצת התפרעתי וזה יכול גם לצאת פחות... אשמח למסגרת תקציבית כדי שאוכל להתאים לך יותר טוב :)

פורסם

חח אני לא מבין איך אתה נותן לו מפרט כזה בלי לדעת איזה מחשב יש לו וכמה הוא מוכן להשקיע.. אולי יש לו i7 3770 והוא חושב שזה לא מספיק...

eliavozeri - בעיקרון אם תשדך את הכרטיס המסך שלך למעבד חזק יותר לא תקבל ביצועים גבוהים בהרבה... הכרטיס מסך זה מה שחשוב והמעבד יתן לך שיפור של אחוזים בודדים. אתה חייב לפרט איזה מפרט יש לך, איזו רזולוציה אתה משחק ומה רמת ההגדרות במשחק.

פורסם

HingedEmu2 אתה מודע לכך שהלוח שכללת לא ממש משתלם כשבתוספת קטנה אפשרי ללכת על לוח מבוסס ערכת השבבים H87,

מה רע בלוח מערכת השבבים H81 ולמה בכלל כללת את הקירור פרופיל נמוך הזה כשיש קירורים יעילים שעולים כמעט אותו דבר ומציגים תוצאות עדיפות ושקטות יותר.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובות.

היום יש לי מעבד ממש ישן של dual core אז להחליף כרטיס מסך לא כל כך יעזור לי. אני צריך מעבד יותר חזק שידע להתמודד עם משחקים בסגנון הזה.

התקציב נע בין 1600-2300 ש"ח שזה לדעתי מספיק בשביל לשדרג את המחשב למשהו חזק מספיק (תגידו לי אם אני טועה).

בגדול חשבתי על לוח אם ASUS B85M-E

מעבד אינטל I5 4670K

מאוורר למעבד - Arctic freezer i30

איך המפרט הזה נשמע לכם?

תודה רבה

פורסם

1. אין טעם לקחת מעבד בעל סיומת K (מכפלה פתוחה) עם לוח שלא מאפשר ביצוע המהרה (overclock). לצורך המהרה הלוח צריך להיות מבוסס על ערכת השבבים Z87, ובעוד שהלוח שבחרת מבוסס על ערכת השבבים B85.

2. מעבד Core i5-4570 משתלם יותר לדעתי מאשר מעבד Core i5-4670 מבחינת יחס ביצועים (או תועלת) למחיר - יש בינהם הבדל של 200MHz בתדר השעון וההפרש בינהם הוא כ-100 ש"ח.

3. לא ציינת איזה זיכרון יש לך. אני מניח שמדובר בזיכרון DDR2, ולכן אתה תצטרך גם זיכרון בנוסף ללוח ולמעבד.

4. לא ציינת איזה מארז יש לך. אם תיקח לוח בגודל micro ATX, סביר להניח שלא תהיה בעיה, אבל אם תיקח לוח בגודל ATX הוא לא בהכרח יתאים למארז.

5. לא ציינת איזה ספק כח יש לך - רצוי מאד שיהיה לך ספק כח מחברה מוכרת ואמינה ולא ספק כח ג'נרי.

בכל מקרה, בהנחה שאתה צריך לוח, מעבד, זיכרון, מארז וספק כח, הנה משהו בסיסי להתחיל ממנו:

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪905

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪64

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪292

מארז:

באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪335

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪330

סה"כ: ₪1926

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1888 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/u8xrg2m1

הערות:

א. המפרט הנ"ל הוא מ TMS, אבל כמובן שרצוי שתבדוק עוד מקומות.

ב. אני לא בטוח לגבי ההספק הנדרש מכרטיס המסך שלך (יש לך 7850 HD או 7870 HD, כי אלו הם כרטיסי המסך היחידים מסדרת HD 7800 לפי האתר של AMD) או האם אתה מתכוון להחליפו למשהו חזק יותר בעתיד. בכל מקרה אולי כדאי שתשקול ספק כח חזק יותר (אני מאמין שספק של 400W יחזיק לך את כרטיס המסך הנוכחי, לפחות לפי האתר הזה, אבל אני לא בטוח לגבי כרטיס מסך עתידי).

ג. אם אתה לא צריך מארז, זיכרון או/ו ספק כח, המחיר יהיה נמוך יותר כמובן...

ד. לא ציינת תכונות מסויימות שאתה דורש מהלוח, ולכן הצעתי לוח זול יחסית אבל מאד משתלם. אם אתה צריך יותר יציאות USB, חיבורי SATA, חריצי הרחבה לכרטיסים וכד' - תציין זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך,

המארז שיש לי הוא : phonix neo

הספק הוא 650w לא ג'נרי, לא זוכר כרגע איזו חברה אבל זכור לי שזה לא היה סתם משהו מהשוק :)

דרישות מהלוח :

לפחות 3-4 יציאות USB יש לי עוד 2 במארז מקדימה.

חיבור SATA אני צריך 1 לפחות לא יותר מזה כרגע.

pci-e x2 לפחות

כמובן שבנוסף אני גם חייב כרטיס זיכרון של 8GB אבל בזה אני יכול להסתדר לבד :)

תודה על ההערה, שיניתי גם בהודעה המקורית, כרטיס המסך שיש לי הוא : RADEON 7870HD אתה חושב שיש צורך לשדרג את הכרטיס הזה? הוא לא כזה ישן ויש לו 2GB זיכרון.

בשביל הפרש של 100 ש"ח אני מעדיף לקחת את המעבד היותר טוב, גם אם ההבדל הוא ב200mhz

האם יש עוד משהו שאפשר לשנות במפרט לאור האינפורמציה הזאת?

תודה רבה על כל העזרה.

דרך אגב בתגובה ל-ABL

היום המשחק רץ על הגדרות NORMAL ועדיין יש לאגים וקפיצות שאני יודע שהמקור שלהם לא בכרטיס מסך או ברשת.

סתם לדוגמא, את BF3 אני מריץ על HIGH והוא רץ בלי בעיה בכלל.

נראה לי שהמעבד במקרה הזה הוא הגורם המכריע לבעיתיות במשחק.

פורסם

מבחינת מספר יציאות USB וחיבורי SATA - כל לוח שתקנה היום, גם הקטן ביותר, יעמוד בדרישה שלך, כך שזו לא הבעיה.

מה שכן, רשמת שאתה רוצה לפחות "pci-e x2". כאן לא ברור לי אם אתה מתכוון לשני חריצי הרחבה מסוג PCI-E X1 או לשני חריצי הרחבה מסוג PCI-E X16, שמשמשים לכרטיסים גרפיים (אם אתה מתכנן מערך Crossfire). בלוח שהצעתי (GA-H81M-HD3), יש PCI-E X16 אחד (לכרטיס מסך), PCI-E X1 אחד ועוד שני PCI. בהזדמנות זו אני אציין גם שללוח הזה יש רק שני חריצי הרחבה לזיכרון, כלומר נפח הזיכרון המקסימלי שתוכל להתקין עליו הוא 16GB (אולי זה שיקול עבורך).

אם אתה צריך יותר חריצי הרחבה, אתה תצטרך גדול יותר, ככל הנראה בגודל ATX, כמו Gigabyte GA-H87-HD3, שכולל שני חריצי הרחבה מסוג PCI-E X16, שני חריצי רחבה מסוג PCI-E X1 ושני חריצי הרחבה מסוג PCI, אבל כמובן עולה יותר (468 ש"ח). לוח זה הוא בגודל ATX. אם אתה חייב לחסוך כל שקל, יש באפשרותך לקנות את הלוח Gigabyte GA-B85-HD3 בכמה שקלים פחות (412 ש"ח ב TMS), והוא כולל את אותו מספר חריצי ההרחבה כמו ה Gigabyte GA-H87-HD3, אך הוא בגודל micro ATX. בשני הלוחות הנ"ל יש ארבעה חריצי הרחבה לזיכרון (נפח כולל של עד 32GB).

אני רוצה גם לציין שכל הלוחות ייתנו לך אותם הביצועים - ההבדל בינהם הוא בתכונות (פיצ'רים) שכל לוח מציע.

המארז שלך הוא Phoenix Neo של ENERMAX, ולפי העמוד שלו באתר הוא תומך בלוחות בגודל ATX ו micro ATX, כך שמבחינה זו הוא לא מהווה בעיה.

בכדי לקבל תמורה מקסימלית לכסף שלך, אתה יכול להתייעץ לגבי כל אחד מהרכיבים בפורום המתאים:

אתה יכול לשאול בפורום כרטיסי מסך עד כמה כרטיס המסך שלך מתאים ל BF4 (אני חושב שהוא מספיק טוב להרצת המשחק בהגדרות סבירות - ראה פה , אבל אני לא משחק ב BF4, אז אני לא רוצה לתת לך תשובה מטעה. לפי האתר הרשמי של BF4, הכרטיס שלך הוא כרטיס המסך המומלץ למשחק), בפורום קירור לגבי הקירור למעבד (אם אתה רוצה קירור יותר חזק או חשוב לך השקט. אני הצעתי קירור זול שהוא קצת יותר טוב מקירור הסטוק של אינטל), ובפורום ספקים ומארזים לגבי ספק הכח שלך, במיוחד אם אתה מתכוון לקנות גם כרטיס מסך חזק יותר (אם יש לך ספק כח של ENERMAX של 650W, סביר להניח שהוא יספיק לך).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל ההסברים והתגובות, בהתאם להמלצות שלכם, האם תוכלו לומר לי אם המפרט הבא נשמע הגיוני: intel core i5 4670 Hazwell 3.4Ghz 6MB L3 Cache 1150

arctic frezeer i30

לוח אם Gigabyte GA-H87M-HD3 LGA1150

זכרונות של G.skill 8GB

פורסם

למה קירור כזה יקר שאתה לא עושה OC? אתה יכול בקלות לקחת אחד של AC ב60 שקל ולחסוך.

פורסם

אני מציע שפותח הדיון יענה על השאלון המופיע בסטיקי ונמשיך משם.

בנוסף, לא הייתי ממליץ לו על ספק FSP hcn 400w הכלול בבאנדל לכרטיס כמו 7870 שיש ברשותו.

מעבר לכן המפרט שהציע סמלול עונה על הדרישות ונראה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים