עבור לתוכן

עזרה להחליט בין 780AMP ל 290 TRIX למשחק על 5760X1200

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הגיע הזמן להשתדרג ו(סוף סוף) להחליף את ה5850 המזדקן שלי בכרטיס מודרני שיתמוך בקונפיגורציית המסכים שלי (אני לא מצפה לשחק על אולטרה, גם high יספיק לי כל עוד אני יכול להשתמש בשלושת המסכים בלי לרדת מ30 FPS בממוצע)

עד לא מזמן הייתי דיי נעול על הR9 290 TRIX, במחיר 2025 ש"ח עם BF4 (בונוס לא קטן), ועכשו גם עם MANTLE.

החנות שאני מתכוון לקנות ממנה הורידה לאחרונה את מחירו של ZOTAC 780 GTX AMP ל1850, וזה גרר התלבטות קשה מאד שאינני מצליח להכריע ועל כן אני מבקש את עצתכם.

להלן בדיקות ביצועים של הכרטיסים:

290:

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/63953-sapphire-radeon-r9-290-tri-x/

AMP 780:

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/59857-zotac-geforce-gtx-780-amp-edition-updated/

כמו שאפשר לראות הביצועים דיי זהים כאשר כל אחד לוקח את ההובלה במשחק אחר, ועל כן זה לא עוזר להחלטה הכוללת, בעיקר לא כאשר מכניסים למשוואה שעם ה290 מקבלים BF4 (למרות שלא הייתי קונה אותו במצב אחר), ושMANTLE לא נתמך כרגע (ואין לדעת מתי יתמך אם אני לא טועה) ע"י NVIDIA.

מבחינת עניין המיקום במארז, להכניס את ה290 יהיה מעט בעייתי וידרוש ממני שינויים במארז (ANTEC 902) ולמרות שלא מצאתי מידות של ה780, אני מאמין שהוא יכנס ללא שיוניים.

מעבר לכך יש את עניין המחיר, ה780 זול יותר ב200 ש"ח שזה 10% מהמחיר.

כמו שאתם רואים הכל הולך לפה ולשם, ועל כן אינני יכול להחליט איזה מהם לקחת.. אני מאמין שהפור יפול לטובת AMD אם מישהו ידע להגיד שMANTLE יגיע לNVIDIA רק עוד זמן רב, אבל אני מקווה לשמוע דעות שונות שאולי יעזרו לי להחליט בדילמה.

**ידוע לי של290 יש גיג'ה יותר זכרון, אך ממה שראיתי במבחני 4K אין הרבה הבדל בין 3 ל4 כרגע מבחינת ביצועים.

תודה!

פורסם

מפרט מחשב כולל ספק?

פורסם
  • מחבר

i5 750

8 גיג'ה RAM

ספק של seasonic 670W

פורסם

הייתי לוקח את ה780 בגלל המחיר וOC הרבה יותר מכובד.

+רק במנוחה כשאתה עם 3 מסכים, ה290 צורך פי 4 יותר.

לא חושב שתוספת 1GB תתרום ל290 על פני ה780.

רוב הביקורות בtechpowerup מכילות מבחני ביצועים ב5760 על 1080 עם AA.

אולי זה יעזור לך.

פורסם

דווקא ה-1 גיגה בייט האלו כן יעזרו לו ברזולוצייה הזו שתשתה לו את הזיכרון הגרפי בקלות יתרה.

פותח הדיון, בוא ואגלה לך משהו לפני שתתאכזב, BF4 על 30 fps במחשב במולטי זה לא שחיק.

המשחק הזה במולטי על 50fps לא מרגיש שחיק, שלא נדבר על נפילות ה-fps במפות מסויימות.

בכל אופן אני לא בטוח שכרטיס בודד שכזה יסחוב את bf4 על שלושה מסכים, גם לא על high כי כמו שאמרתי תצטרך להיות באיזור ה-50 fps.

פורסם

BF4 הוא לא משחק שאפשר להסתכל עליו מבחינת ביצועים, המשחק הזה שבור לגמרי.

גם זוג של GTX 780TI יש לו נפילות של FPS מטורף (יש סרטונים ב YOUTUBE שאתה יכול ליראות את זה)

ובנוסף על זה זה משוחק על מסך בודד.

אני ממליץ לך לחכות (כמוני) לסדרה החדשה שלא ידוע מתי תצא, כמובן שעם אתה לחוץ לקניית כרטיס זה כבר משהו אחר

בהצלחה:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

האמת שאני יותר מתעניין במשחקים כמו THIEF שיצא בקרוב, WOW (תתפלאו כמה הוא טוחן את הכ.מסך ברייד על 3 מסכים) SKYRIM וכולי, BF4 לא בראש מעייני.

ממה שראיתי בTECHPOWERUP שני הכרטיסים מצליחים להוציא 30+-FPS מBF4 על 5760X1200 עם 4XAA ו(אני מניח כי לא מצויין אחרת) ultra

אז אני לא רואה סיבה שhigh ובלי AA לא יעבוד כמו שצריך

יש למישהו מושג מתי MANTLE אמור לתמוך בכרטיסי NVIDIA?

לגבי לחכות לדור הבא, תמיד אפשר לחכות - אבל בדור הקודם חיכיתי לדור הזה, ובדור ההוא ימליצו לי לחכות לדור הבא.. :)

פורסם

כשהוא התכוון לדור הבא הוא התכוון לייצור ולטוגרפיה חדשה ולא למיתוג ליבות קיימות / משופרות

פורסם

מצטרף לשאלה שלך: ומוסיף עוד שאלה:

בהינתן שיש לי ספק זהה, האם כדאי להריץ 760 ב-SLI?

ושאלה לפותח הת'רד: מאיפה אתה קונה את הכרטיסים?

פורסם

על איזו רזולוציה?

פורסם
על איזו רזולוציה?

אני לא בטוח שהתכוונת אלי או לא, אבל 5760x1200

פורסם

על רזולוציה כזו אין סיכוי שמערך SLI של GTX760 יעשו את העבודה, לא רק שהם חלשים למשימה, כמות הזיכרון הגרפי תעלם לך כלא היתה.

פורסם

הבעיה שלי זה צוואר בקבוק של 660w בספק הכח. חוץ מ780ti, איזה אופציות אתה ממליץ?

פורסם

איזה ספק זה?

במידה והספק מדגם איכותי הוא יסחוב מערך sli של 760/770 אבל שוב הכוח לא מספיק לרזולוציה כזו.

חוץ מ780 ti שגם לא ממש יצטיין ברזולוציה המטורפת הזו, תוכל להמתין לצאת סדרת הכרטיסים הבאה שתכלול כוח עיבוד גדול יותר וכמות זיכרון גדולה גם.

פורסם

Platinum 660w Seasonic

חשבתי לחכות עד אוגוסט ספטמבר למקסוול .. נו טוב נתרכז בלימודים .. חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים