עבור לתוכן

מפרט למחשבים משרדיים

Featured Replies

פורסם

לכל מומחי הפורום שלום רב.

אני צריך לקנות כארבעה חמישה מחשבים למשרד.

. מה התקציב המקסימאלי? לא יודע, דרישות בהמשך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית עם מולטי טאסקינג בתכנות קל באקסל בדפדפן בmysql בוורד בvnc viewer ותוכנות דומות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין במסך FHD גדול 20-23 אינצ' לכל מחשב

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות- המובנה יספיק.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.מקלדת, עכבר, רמקולים

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? דגדיף כמה שיותר שקט, היום אנחנו עם לפטופים, אז רצוי שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ואופיס

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. IVORY רחובות

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

דגשים והסברים:RAM: אני צריך 8 ג'יגה ראם, זה ברור לי.

מעבד: היום הם עובדים עם i7-740m i5-2530m i7-3232m. אני מניח שi3 מהדור האחרון אמור להספיק, תקנו אותי אם אני טועה.

המחשבים עומדים במשימה אז רצוי משהו בעל כוח דומה או חזק יותר.

SSD: צריך SSD

מסך: אני לא יודע את ההבדל בין TN לIPS, לעבודה, מה יהיה יותר נוח?

מקלדת: שתהיה נוחה אבל אין צורך במקלדת גיימינג.

עכבר: עבר נוח ולא קטנצ'יק, כמו"כ משטח עכבר.

מארז: רצוי עם יציאות USB מקדימה.

תקציב: אין לי מושג כמה זה אמור לעלות אז אפשר להציע יותר ממפרט אחד זה יעזור, אך את זה אני משאיר לשיקולי המומחים.

בתודה, דובי

פורסם

כהצעה אפשרית, תכל'ס יותר כיוון התחלתי מאשר הצעה "סופית"

- מערכת מחשב כוללת מערכת הפעלה, סט מקלדת עכבר ורמקולים -

TMS - מערכת מבוססת i3-4130, H81M-D2V, 8GB RAM, 1TB HDD, 120GB SSD, SS-PS08 + FSP 400W, Alpine 11, Win 8.1 - עלות 2,881 ש"ח

ב-ivory עלות מערכת דומה היא סביב ה~2,990 ש"ח + (אפשר להוזיל במידה ואתה מוכן להזמין את ה-SSD\סט מקלדת\רמקולים מ-TMS)

- חבילת Office -

Microsoft OFFICE 2010 HOME AND STUDENT HEB RETAIL for 3 COMPUTERS - עלות 617 ש"ח

במידה והרישיון תקף לשלושה מחשבים בו זמנית, פשוט רכוש את התוכנה פעמיים, (אמור לצאת זול יותר מרכישה פר תוכנה).

(כלומר כ~247 ש"ח פר רישיון)

- מסך -

Notebookclub - מסך מחשב Dell U2312HM - עלות 789 ש"ח.

עולה כ-835 ש"ח ב-ivory ו-855 ש"ח ב-TMS, חיסכון כולל של 230\330 ש"ח,

בפועל תוכל לאסוף עצמית [דלק] או להזמין בעלות של 40 ש"ח [עלות גלובלית].

סה"כ

כ~3,900 ש"ח פר מערכת (מחשב\מסך\תוכנות\ציוד היקפי)

:: הערות ::

1. לגבי פד עכבר - קפוץ לכל חנות משרדית, מצידי שכל עובד יביא מהבית את מה שהוא מעדיף - זה בדר"כ גם מה שקורה..

2. לגבי מערכת הפעלה, אולי תרצה לשקול רישיון MOLP אמור לצאת זול יותר פר רישיון (במידה ויש גרסת Premium), בדוק את זה.

3. יש אפשרות לקחת סט מקלדת\עכבר אלחוטיים, אך החלפת סוללות תהיה בשגרה.

4. תתמקח, אני סבור שתוכל לרדת ל~3,700 ש"ח פר מערכת.

בהצלחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם זה נקרא הקפצה לדיון ישן אם כן תתקנו אותי.

לtms אין במלאי וגם לא הולך להיות אופיס עם רישיון ל3 מחשבים. יש לכם רעיון איך להשיג 3 תוכנות/רישיונות אופיס הכי זול?

הזמנתי את ההצעה הנ"ל עם 4gb ram ורק הssd 120 gb כמו כן הזמנתי u2312hm. זה יגיע בסופ"ש.

ברצוני לציין לשבח את השירות של החנות הנ"ל TMS.

פורסם
  • מחבר

כל מורה רשאי לקנות רישיון אחד בלבד? או שאפשר 3+ רשיונות למורה

פורסם

אני חושב שכל מורה אחד, גם גננות יכולות, כל עובדי מדרד החינוך.

פורסם

אני אמליץ לבדוק את העניין של מחשבי מותג - לרוב מקבלים הנחה בקניה של מספר מחשבים. האם אומנם יקרים יותר, אבל לרוב שקטים וכל עניין מימוש האחריות מתבצע די מהר ובצורה נוחה ללקוח (כמובן שיש לבדוק ולברר אצל החברות השונות).

פורסם
  • מחבר

כבר רכשתי את המחשבים.. לפעם הבאה אדע לשקול את זה.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים