עבור לתוכן

צריך עצה בקשר למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

יש ברשות אמי

notebook asus eee PC 1101HA

מחשב קטן וקומפקטי מעבד ATOM ו1 ג'יגה RAM(זמן סוללה ארוך במיוחד)

המחשב מריץ XP.

לפני שנה בערך המחשב התחיל לעבוד לאט יותר אבל בזמן האחרון הוא ממש תקוע וכל משימה יותר מסובכת מכתיבת קובץ בוורד אורכת זמן ארוך מאוד.

השאלה היא מה כדאי לעשות איתו - לפרמט? לשדרג מערכת הפעלה?(הבנתי שמייקרוסופט מפסיקים בקרוב את התמיכה בXP) למכור?(אם כן בכמה?) להוסיף RAM? אולי להחליף את הכונן הקשיח לSSD?

אני פתוח להצעות, מצד שני אני לא רוצה להשקיע בו יותר מדי אם זה לא ישתלם לי ומכיוון שהיכולת הטכנית שלי לא גבוהה כל פעולה מסובכת( למשל החלפה לSSD או הוספת זיכרון) תתבצע על ידי טכנאי כך שצריך לחשוב על עלות מול תועלת...

אהיה אסיר תודה אם תוכלו לתת לי עצות מועילות...

פורסם

גם לי יש אחד דומה לזה

בזמנו שדרגתי לו זכרון ושמתי 7 (כן 7) ועובד די נחמד

כל עוד שאתה לא מצפה ממנו להיות מהיר הוא עושה עבודה די טובה.

בכל מקרה מדובר בחומרה זקנה מאוד שגם כשהייתה חדשה לא היתה מהירה במיוחד.

פורסם

האיטיות יכולה להיות מ XP שנהיה כבד יותר (דברים שהותקנו עליו ורצים ברקע, עדכונים וכו), או סיום חיי ה SSD וירידה בביצועים שלו

ברוב המוחלט של המקרים הבעיה היא במערכת ההפעלה בלבד ולא ב SSD, כך שאם אתה תפרמט את המחשב, הוא אמור לחזור למהירות שהיתה לו כשהוא היה חדש. עדכוני וינדוס מסוימים מוסיפים לכבדות של המערכת במידה מסויימת, לא יודע עד כמה זה יהיה מורגש או לא. חשוב להתקין עדכונים במחשב שמתחבר לאינטרנט, מה שכן, אם אתה משתמש במחשב נכון ולא עושה שטויות, יתכן שתוכל להסתדר בלי אנטיוירוס

שדרוגים של זיכרון וכו' נעשים בקלות, ברוב המחשבים (כולל EEE 701 ישן שאני השמשתי בשביל בן משפחה) פותחים מכסה על 2 ברגים מתחת למחשב ומוציאים/מכניסים את הסטיק. ממש לא צריך טכנאי בשביל זה. תבדוק מה כתוב על הזיכרון שיש לך שם עכשו ותוכל לקבל המלצה איזה זכרון לקנות אם אתה רוצה לשדרג זיכרון

נפח זיכרון : בשביל מערכות וינדוס 1G מספיק ל XP (לא בטח אם ל 7) אם שומרים על מערכת הפעלה קלה ונקייה (בלי דברים שמותקנים ועובדים ברקע). אם רוצים מחשב שפחות רגיש לכל דבר קטן שפתוח עליו שים 1.5 - 2G

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק עוד שאלה - המחשב הגיע עם הווינדוס מותקן עליו בצורה חוקית, האם יש דרך לפרמט את המחשב בלי להזדקק לאימג' של דיסק XP?

עריכה: או דרך להשיג אימג' בלי דיסק של XP בצורה חוקית

נערך על-ידי bnetzi

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים