עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

idanmal

אתה מדבר כאילו מלצרות זה מקום העבודה האחרון בעולם. זה לא שמכריחים אותך לעבוד תמורת 80-100ש"ח לערב.

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב העובדים באולמות אירועים הם תלמידי תיכון שמחפשים עבודה מזדמנת. פעם כן, פעם לא, פעם למה לא. ואין הרבה עבודות כאלה "גמישות"

גם אני בתור תלמיד תיכון מלצרתי באירועים. שנאתי את זה כל כך אבל לא היתה ברירה אחרת.

עבדתי במספר אולמות באיזור המרכז, קיוויתי למצוא אחד נורמלי אבל בסוף הבנתי שכולם אותו החרא.

אין תנאים סוציאלים בשום אופן, כאמור משלמים בשחור. אין אפילו ביטוח על העובדים.. לא רוצה לדעת מה קורה לעובד שנפצע במהלך העבודה

אחד הדברים המגעילים (מני רבים) הוא עניין הטיפ של בעל האירוע שאמור ללכת לכל המלצרים/ברמנים, אבל איכשהו תמיד משתלשל לכיסם של רב המלצרים או בעל האולם (או כל חלוקה אחרת בניהם). טיפ זה מתחיל ממאות שקלים ויכול להגיע עד לאלפים בודדים תלוי בגודל האירוע

אולמות רבים אף מחייבים בחוזה את בעל האירוע לתת טיפ מינימלי של 50-100 ש"ח לכל עובד...

לעיתים רחוקות יש בעל אירוע שמכיר את העלמת הטיפ ע"י האולם.. אז בסוף האירוע הוא מבקש מכל העובדים להתאסף והוא נותן בעצמו לכל אחד טיפ

כך גם אני ינהג בכל אירוע שאעשה

פורסם

תעשיית הטיפים היא מנהג בזוי שנוצר בחברה לא שוויונית כדי לנטרל תחושות לא טובות וסכנה כלפי המעמד העליון.

כיום היא משמשת כדי ליצור תחושות לא נעימות גם אצל מקבלי הטיפים וגם אצל נותני הטיפים ובמיוחד אצל סרבני מתן הטיפים שבהרבה מקרים אינם בעלי הכנסה גבוהה ואינם יכולים להרשות לעצמם לאכול באותו העסק על בסיס יום יומי, וודאי שלא לחלק טיפים על ימין ועל שמאל.

כיום תעשיית הטיפים משמשת לניצול וקיבוע ציפיות לא ראויות.

רק היכן שיש לקוחות עשירים מאוד יש הגיון במנהג כדי ליצור אווירה טובה יותר ולהקטין את מספר האירועים השליליים(והאינטרס לקיומם) בין העובדים למקבלי השירות.

בכל מצב אחר מדובר בשרשרת עוולות חסרת הגיון וצדק.

פורסם

היו לי פעם שני מתקיני מזגנים ממוצא ערבי, אחד 25+ והשני נער. בסוף העבודה שאני כמובן שילמתי עליה בניפרד המבוגר עוד ביקש טיפ "בשביל הצעיר כי הוא עבד קשה ועשה עבודה יפה" כאשר ראה שאני לא מבקש את 10 ש"ח (קריא רצה הרבה יותר) החזר מהשטר שנתתי על העבודה.

לגבי מסעדות אני כל פעם שוכח לשאול במזנון (כמו בלאק למשל) פאב או מסעדה את המגיש שירות שלי איך הולך כל עניין הטיפים במקום. שכן אם משלמים את המשכורת מהטיפים, בהחלט לא הייתי משאיר אחד.

פורסם

בנוסף גם למה שאמר avilavi היו אירועים שבעלי השמחה חילקו טיפ כללי לכל מלצר בנפרד ורב המלצרים שלח מישהו לאסוף את הטיפ בטענה שזה מגיע לו ולטבחים.

נחשו מה היה עם מי שלא הסכים להעביר את הטיפ?

אני שמח שהיום אחרי הרבה שנים כ-15 שנה אחרי אני לא קשור לתחום הזה ולא ארצה לחזור אליו בשום פנים ואופן.

אני נוהג לתת טיפ, זו דרכי וכך אמשיך.

פורסם
  • מחבר

סביר להניח שאם המנהג לא היה תופס גדר של חובה לא הייתי מסתייג ממנו בכזאת בוטות, נקודת המוצא היא שאני לא חייב לתת כלום, ולא צריכה להיות ציפייה מצד המלצר לכלום. לכן זה גורר אותי לעשות השוואה קצת לא נעימה אבל נכונה, לקבצן שאני משאיר לו נדבה והוא זורק אותה עליי כי "התקמצנתי".

אפילו אם המלצר לא יזעיף פניו או ירדוף אחרי לברר למה חסכתי עליו, זה שהוא לא מרוצה מה5% (נניח) שהשארתי כהערכה, מספיק כדי למלא אותי בזעם על כל הרעיון. אני מעוניין להשאיר כמה שאני רואה לנכון, וכשברור לי שכשאעשה את זה אתפס ככילי אני כבר מעדיף להיות קמצן שלא משאיר כלום מאשר גם קמצן וגם פראייר.

וזה בדיוק העניין. ברגע שכל העסק הזה מקבל הגדרות, כלומר הערכה=כסף ו-15% במינימום. שאף אחד לא יבוא ויספר לי שטיפ זה אקט של הכרת טובה למלצר. אף אחד לא יגדיר לי איך לומר תודה

מי שנתן עד עכשיו טיפים כנראה ימשיך לתת גם לאחר שיקרא את הדיון מהסיבה הפשוטה שכשאדם עושה מעשים בלי מחשבה, לא משנה כמה תעמיד אותו על חוסר ההיגיון שבפעולות שלו. הוא לא מחפש היגיון, הוא מונע מהרגל, מנורמות מלחץ חברתי...

פורסם

חשבתי על זה...

לדעתי כל המנהג המפגר הזה מקורו בעובדה שרוב הבחורים מוציאים בחורות לדייט למסעדה\בר, ורוצים לצאת מולה לארג'ים??

יש מצב?

לדעתי גם הרבה מסרבני הטיפים כשהם מוציאים בחורה הם נותנים...

אולי כדי להציל את ענף החקלאות נתחיל לצאת לשדות..

פורסם

^ממש לא.

בחורות גם נותנות טיפים , וגברים נותנים טיפים גם כשהם נמצאים רק עם עוד גברים.

פורסם
חשבתי על זה...

לדעתי כל המנהג המפגר הזה מקורו בעובדה שרוב הבחורים מוציאים בחורות לדייט למסעדה\בר, ורוצים לצאת מולה לארג'ים??

יש מצב?

לדעתי גם הרבה מסרבני הטיפים כשהם מוציאים בחורה הם נותנים...

אולי כדי להציל את ענף החקלאות נתחיל לצאת לשדות..

קצת נסחפת

אולי כדי להציל את ענף החקלאות תתחיל לרקוד את ריקוד הגשם

פורסם

תזכיר לי להוסיף -סרקזם- ...

לא התכוונתי ברצינות

ובקשר למנהג התכוונתי שמזה זה התחיל ולכן זה תפס

פורסם

מסכים מאוד עם פותח הדיון, למה אני לא מקבל טיפ בעבודה שלי (IT) כשאני פותר תקלה ? לא התאמצתי ?

הקטע המעצבן הוא לא עניין הטיפ, הבעיה היא שאתה צריך היום לתת אותו גם אם לא היית מרוצה מהשירות,

זה תוכנן כדי לתגמל על שירות טוב ונהפך לסוג של חובה.

פורסם

כמעט כל פעם שאני מזמין אוכל השליח עושה לי פרצוץ ו/או אומר משהו לגבי טיפ.

לא נעים לי.

לא נעים לו.

בשביל מה צריך החרא הזה?

לרוב האנשים אין כסף מיותר לזרוק על בונוסים לכל עובדי העולם.

אם כתוב משלוח חינם מעל סכום מסויים, אז אני מצפה למשלוח חינם.

אם בעלי עסקים רוצים לקחת כסף על המשלוח, שיכתבו זאת מראש ויחסכו טעויות וחוסר נעימות.

אפילו כשאתה משלם על משלוח, השליח רוצה טיפ.

הרגע שילמתי על המשלוח!,

העסק של הבני זונות נמצא 200 מטר ממני,

והנבלה רוצה גם טיפ?!!! איך הוא לא מתבייש?!!

הלקוחות לא צריכים להרגיש לא בסדר, מבקשי הטיפים צריכים להתבייש שהם מקבצים נדבות, משדרים מסכנות(לפעמים לאנשים שיש להם פחות), מנסים לסחוט רגשית בעזרת טיעונים חסרי הגיון, ואחר כך גם חורשי רעות על אלו שלא נתנו להם.

איכסה!!!

פורסם

אני אישית לא סובל מסעדות .

ברור שלפעמים אני משאיר טיפ ולפעמים לא . תלוי במצב הרוח ובעומק החשבון החודשי בבנק .

לא חושב שזה ראוי להשאיר טיפ כאשר 150~ גרם של דג (אוהב דגים מושבע) עם תוספת יכול להגיע ל 60 בקלות ואפילו לחצות לכיוון ה 100 . (שקילו דג עולה 120~)

כאשר ברוב הפעמים הייתי יכול להכין אוכל הרבה יותר טעים בבית .

וזה עוד תיאור של מצב טוב ...

בנוסף אני לא בטוח כלל שהטיפ אכן יגיע לכיסו של הנותן שירות , שאליו כיוונתי את הטיפ .

היה עדיף לי לתרום את החמש-עשר שקל הללו למשפחה נזקקת או למישהו שבאמת צריך אותם ..

עריכה :

ממש מעצבנת אותי הדו-פרצופיות הזאת . אני אישית הייתי עד למקרה שגנבו מניצול שואה את התשלומים שהוא קיבל ממשלת גרמניה וזה עוד אחרי שממשלת ישראל גזרה עליו קופון . אני עוד זוכר את הפרצופים של אנשי הבטחון הגרמניים , שלא ידעו היכן לקבור את עצמם מרוב בושה , הרי מה הם יכולים לעשות .

הם (גרמניה) הכירו בעוול שעשו , העבירו כספים בכדי לעזור לניצולים להשתקם ואז באה ממשלת ישראל , גזרה קופון , וכאילו לא מספיק עוד הרשתה את קיומם של המקרים הללו . שישראלים גונבים כסף מניצול שואה .

שילך המלצר לחפש את עצמו בנגב - לא צריך לטוס לדרום-אמריקה .

פשוט צריך למצוא את הגנבים האלה ,איפה שלא יהיו , ולשפוט עליהם מאסרי עולם בזה אחר זה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים