עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

השאלה היא למה אתה נותן? כי זו הנורמה?

כי מגיע לו?.. אז כמו שאמרו לפני תן טיפ גם לקופאית שעושה עבודתה נאמנה.

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא שיקרית ולא נעליים, עבדו איתי לפני שנים גם אנשים בני 40-50 ואפילו יותר במלצרות.

אורי, רשמת שאבא שלך לא מרוויח שכר כזה אחרי 20 שנה כעובד מדינה.

אם המלצר הזה עובד משהו כמו 24 ימים בחודש, מקבל על אירוע 100 שקלים ונגיד למרות שלא תמיד מקבל, נגיד וקיבל כל יום טיפ של 100 שקלים, כמה זה יוצא ביחד? 4800שקלים תאורתית.

מעניין שאבא שלך אחרי 20 שנה כעובד מדינה מקבל 4800שקלים בחודש.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה את התגובות שלי משום מה....

פורסם

פעם שירת אותי מתדלק שנראה לפחות 50, אז עכשיו יש אחוז משמעותי של מתדלקים בגילאים האלה?

פורסם

אני לא מבין מה קשור הגיל ?

באמת מה קשור לדיון ?

יש מקומות עבודה שמושכים בעיקר צעירים ,אבל עדין פה ושם יש עובדים בני 40-50-ו60

רוב העבודות זה לא דוגמנות ,מלצרות בארץ נחשבת להרבה אנשים עבודה זמנית ,חבל שזה ככה ,אבל זה המצב

ובהרבה מקומות השכר והתנאים בהתאם

יצא לי לעבוד במיגוון עבודות ,כולל פיקולו ,אבל לא מלצר ,ואני לא רוצה לגעת בעבודה כמו מלצרות בארץ ,גם עם מקל של קילומטר

אני לא מכליל את כל המסעדות ,יש ויש

אבל בהרבה מהן היחס לעובד פשוט מגעיל

הלקיחת טיפים לשלם משכורת ,הקיצוץ בעובדים שיש ימים או שעות מתות ,זה פשוט עבודה מאוד לא יציבה בהרבה מקומות

יש מקומות בעולם שמלצר זה מקצוע מכובד ,ומצריך יתמחות ,ושם המלצרים מקבלים משכורת טובה

וחלקם עובדים עשרות שנים

וזה בלי לדבר בכלל על מה שלטעמי מוגזם ,וזה הגישות ביפן

בישראל מחפשים הרבה פעמים עובדים זולים ,וכאלו שיתפתרו אחרי כמה חודשים ,בלי צורך לפתר אותם

כל מיני חילים וחילות משוחררים

וסטודנטים שעושים כמה שעות פה כמה שעות שם

חבל אבל זה המצב

פורסם

למה יש פה כאלה שמתייחסים אל מלצרים כאל טיפשים?

אם אני סטודנט , חייל , תיכוניסט ועוד , ואני מחליט לעבוד במלצרות בגלל שזאת לא עבודה קבועה והיא גם לא דורשת התחייבות או לימוד , אז אני טיפש?

הבעיה בארץ אנשים מזלזלים בנותני שירות מכל התחומים (פקידים בבנק , שליחים , קופאים , נותני שירות טלפוני) , וחושבים שלצעוק עליהם ייתן להם משהו.

נותן השירות הישיר הוא בדרך כלל אדם שהדברים שהוא יכול לעשות בשבילכם מוגבלים לנהלים של אותה חברה , אז אין טעם לצעוק עליו או לקלל אותו (מאד נפוץ בארץ , ויש אנשים שאפילו צועקים על קופאית בגלל שהכרטיס אשראי שלהם לא עובד...).

באופן אישי אני העדפתי לעבוד במלצרות (בעבר) , מאשר בתמיכה טלפונים , או בתחנת דלק או בתור שליח.

במלצרות אני עם עוד קבוצה של אנשים שאני יכול לדבר איתם ולהנות איתם , ואני לא תקוע באיזה כסא ועונה לאנשים על שאלות אידיוטיות פעם אחר פעם (האינטרנט לא עובד - תדליק את המחשב , אבל המחשב לא נדלק , נו אז הנה הבעיה...).

גם לפעמים יש לך לקוחות סבבה לגמרי , ואתה שומע מוסיקה נחמדה וסביבה נחמדה.

מבחינה פיזית אף פעם לא הייתה לי בעיה לעבוד במקצוע הזה , ואני לא נעלב מכל שטות שכל אחד אומר לי , ובזכות הטיפים מלצרים טובים מוכנים לעבוד במקצוע הזה.

פורסם

נזכרתי שנתקלתי לא מזמן במשהו רלוונטי לדיון הזה:

מלצרית שהשתכרה מטיפים בלבד תבעה שכר עבודה ותנאים נלווים והסתפקה בזכויותיה הסציאליות

מלצרית עבדה למעלה משלוש שנים במסעדה והשתכרה מהטיפים שקבלה (לאחר שהפרישה מהם 10% לטובת המסעדה). משפוטרה, ביקשה התובעת לקבל שכר מינימום על כל תקופת העסקתה וכן את התנאים הסוציאליים. הפעם יצא המעסיק "בזול" מאחר והוכיח כי התובעת הכירה והסכימה לתנאי העבודה, היינו השתכרות מטיפים בלבד וכי בפועל הרוויחה הרבה מעל שכר המינימום. לכן, לא חוייב המעסיק בתשלום שכר עבודה עבור כל התקופה. יחד עם זאת, הוא חויב בתשלום פדיון חופשה, דמי הבראה, פנסיה ודמי חגים בגובה של 12,000 ₪.

ס"ע 29167-10-11 חן כספי נגד דרבי דג בע"מ (18.8.13).

פורסם

חבל על הזמן שלכם,

פשוט אל תשימו טיפ , בהתחלה זה לא נעים בבטן , אבל כשיוצאים מהמסעדה מרגישים יותר טוב.

אל תשלו את עצמכם שעם הטיפ הזה תצילו מלצר מחיים ברחוב.

אחותי עבדה במלצרות וגם חברה שלי , והם עברו חוויות הכי מגעילות שראיתי , ממלצר כונן שזה השקר הכי גדול שראיתי בחיים שלי , לאחמש שאוסף תטיפים , ומשכורת שמורכבת מהטיפים, ולעומת זאת אחי דווקא טוב לו , ממלצר כבר 5 שנים במסעדה הכי פלצנית בת"א , שמה זה פאקינג מקצוע , עם תו"ל ותוד"א וכל המסביב.. שמה יש לו משכורת מכובדת , ואת הטיפים הוא בכלל לא סופר בהכנסות שלו.

בקיצור זה לא משנה איפה תאכלו , את הטיפים האלו אתם לא באמת נותנים למלצר , אתם נותנים לעצמכם.

פורסם

אין מה לעשות אנחנו יהודים שחיים במדינה יהודית וכמו שמכירים את היהודים הם פשוט מנסים לחסוך/לעשות כסף אז אם כבר זה נהיה נוהג לתת טיפ למלצר ומזה לממן לו את שכר המינימום(ולפעמים אולי מעבר לזה)אז בטח שהמעסיק ישתמש בזה הרי למה לו לשלם לו ולבזבז כסף על דבר מטופש שניקרא שכר כשיש דבר גאוני שניקרא טיפ :)

ובקצב הזה של האנשים אני לא יתפלא אם ינסו להכניס את זה לעוד תחומים כמו שליחים ואולי אפילו בעתיד נהגי אוטובוס :P

P.S

הכותב הוא יהודי :)

ואם כבר טיפ אז תחשבו על מי שבנה לכם את הבית למה לא משאירים טיפים לפועלי בניין???? הרי הם עובדים קשה בגשם/שמש לפעמים חלק מתים חלק נפצעים ותמיד לא משלמים להם שכר שמשקף את העבודה

פורסם

לגבי עניין הטיפ - אני נותן טיפ למי שנותן לי שירות טוב בלי קשר למה שהוא עושה

טיפ לא חייב להיות בכסף אלא לפעמים גם במכתב הערכה .

לדוגמא :

אם אני מתקשר לשירות לקוחות ומישהו מסייע לי בצורה יוצאת דופן , אז אתן טיפ כמכתב הערכה למנהל .

לגבי המלצרות אם מלצר משרת אותי במסעדה - הוא יקבל טיפ על הצורה שהוא שירת אותי שהוא המייצג של המקום , טיפ זאת אינטרקציה של הסועדים עם מי ששירת אותם והחשבונית היא תשלום על ההווי של המקום והאוכל שלו .

לגבי קופאית זה שונה לגמרי - כי היא צריכה לתקתק את התורים , אבל אני בטוח שאם הסופרמרקט משאיר קופסת טיפים ליד השקיות עם איזה קטע שיווקי של "הקופאית תיקתקה ? טפטפ אותה !" יש הרבה אנשים שישימו טיפ אם הקופאית תיקתקתה את כל האנשים .

כמו כן הטיפים בנוסף להכל זה נותן מוטיבציה לאנשים לתת שירות טוב יותר - שירות טוב יותר = טיפ איכותי יותר (ב90% מהמקרים)

ועוד יותר מזה יש אנשים שזקוקים לכסף הזה וגם 10 ש"ח יכול לשנות את עולמם (אפילו אם זה אחד מאלף זה שווה את זה)

לכן חשוב לתת - אתה פתחת את הפוסט וזה מעצבן אותך כי אתה רוצה להבדיל את עצמך מה"עדר" אבל האמת - אתה יכול לעשות מה שבראש שלך - אני חושב שבתרבות שלנו טיפ זאת הצורה הכי מהירה להעריך מישהו שעושה עבודה טובה .

פורסם

rollcage

מה הקשר ליהודי או לא יהודי? עד כמה שאני זוכר מלצרים מקבלים משכורת שלא נוגדת את החוק (קריא לא פחות משכר מינימום). האם השכר הזה מוצדק או לא, זה כבר שאלה אחרת. אבל לבוא בגישה של "אני מלצר עובד קשה, מקבל מינימום. למה לא מגיעה לי טיפ?" זה גישה מטומטמת, כי זה לא שחסר עבודות פחות מטישות באותו שכר\שכר גבוה יותר.

taurus007

גם מלצר צריך "לתקתק" את העבודה שלו. זה לא שהוא מנהל שיחת נפש עם כל אחד מהסועדים בשולחן.

ולגבי הפיסקה האחרונה שלך. ברור שטיפ זה משהוא שנועד לתגמל את מי שנתן לך שירות. הבעיה היא שבארץ אתה גם מקבל שירות לא משהוא וגם מבקשים ממך טיפ. טיפ הפך לתוספת לחשבונית כמו "דמי אבטחה" ואיבד את המשמעות הראשונית שלו.

פורסם

על מה אתה מדבר נוגדת את החוק?

אני לא מדבר על מלצרים במסעדות עכשיו אלא על כאלו באולמי אירועים.

אני זוכר איך היו משלמים לנו בשחור משכורת פחות ממינימום(80-100₪ לערב) ועוד היו החארות מעגלים ומגלחים לנו עשרות שקלים למטה.

פורסם

מקום יכול לגבות מה שהוא רוצה וזה בחירה שלי אם אשוב למקום .

הטיפ זה מה שמעבר למה שרשום בקבלה , ואת זה אני נותן על השירות הפרסונלי של המלצר(או כל נותן שירות אחר) .

ונוסח העבודה של מלצר לא יוצר תור ארוך של אנשים חסרי סבלנות שעומדים בתור - במקסימום יושבים קצת יותר מהרגיל על הכסאות וממתינים לאוכל - והגישה שמגיעים איתה למסעדה שונה - יש הבדל בין תור בסופר (שעומדים ורוצים הביתה) למקום שיושבים(שבאו כדי להנות מהמקום הזה) .

טיפ לעולם לא יאבד את המשמעות הראשונית שלו , זכותך לא להשאיר טיפ מבטיח לך שום מלצר לא ירדוף אחריך , אבל תדע ששירות מוערך במילות הוקרה, מכתבי הערכה או טיפים כספיים - שלכל מקום יש את ה"טיפ" שלו.

פורסם

גם אני חושב שטיפ זה רע ואינני אוהב לתת ואני משתדל להמנע מזה. למסעדות אינני יוצא, בברים אני יושב על הבר ונותן כמה שקלים מתוך העודף (אם נשאר)

אוכל אני לוקח טייק אווי ואם אני כבר מזמין משלוח והמשלוח בתשלום, אינני אשאיר שקל מעבר. אם המשלוח חינמי אז ארבעה-חמישה שקלים.

תרבות הטיפים בארצות הברית מפחידה אותי ואינני מבין איך ניתן לחיות איתה וכמה צריך להרוויח ביום שלא יכפת לאדם לפזר דולרים על ימין ועל שמאל על שטויות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים