עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם
מה הבעיה לארגן מהשולחן בו אתה יושב עשרה שקלים מכל יושב?

הרי זה לא ימוטט אותך כלכלית.

קבל רעיון יותר טוב. בפעם הבאה שאתה יוצא לקניות, תן את העודף לקופאית, ככה אשכרה תעזור למישהו במקום לממן טיול לדרום אמריקה.

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה חושב שרק חיילים משוחררים שמתכננים טיול עובדים במלצרות?

פורסם

לא, אין לי מושג למה אתה חושב ככה.

פורסם

אתה הרי אמרת לממן טיול לדרום אמריקה.

רק שתדע שיש הרבה מפרנסים יחידים,אמהות חד הוריות, סטודנטים, צעירים שאין באפשרותם להעזר בהורים ומגיעים ממשפחות קשות יום, הם יוצאים לעבוד בשביל 80-100 שקלים לערב שמתחיל בשעה 6 בערב ונגמר בשעה 12-1 בלילה(לעיתים יותר) ומגיעים הביתה באיזור השעה 2 אחרי המתנה להסעה ופיזור של שאר המלצרים.

אם זה נראה לך הגיוני לקבל על ערב כזה 80-100 שקלים אז אני כבר לא יודע מה להגיד.

5-10 שקלים מכל יושב זה לא בשמיים.

פורסם

בפעם הבאה שאתה יוצא לקניות, תן את העודף לקופאית

מחזק את הנימה.

רוב נותני השירות הישירים הם אנשים שאינם מבוססים כלכלית ומרוויחים פחות אם לא חצי מהשכר הממוצע במשק. כמו"כ רוב עבודות אלו הם עבודות קשות פיזית ו\או מנטלית.

החל משומרים ומאבטחים בכניסה לקניון ולבנק, דרך קופאיות ומוכרנים בכל חנות כמעט , שליחי פיצה ואוכל סיני , נהגי תחבורה ציבורית וכו'.

כל אלו אינם שונים מהותית ממלצרים. חלקם משתכרים קצת יותר, חלקם אפילו פחות.

יש רבים בציבור שאמנם במעמד כלכלי מעט טוב יותר מבעלי המקצועות הללו, אבל אם הם יתנו 10 ש"ח טיפ לכל נותן שרות, יאלץ הוא לקבל מהם טיפים כדי לחיות..

אני חושב שעדיף אם רוצים לדאוג לאנשים החלשים כלכלית ספציפית פשוט להעביר את הכסף לעמותה שמעבירה לפי קריטריונים ברורים את הכסף למלצרים החד הוריים ולא לממני הטיול.

פורסם

אני עבדתי בתור מלצר. מילצרתי בחתונות ובאירועים, בבתי מלון ובאולמות אירועים. נכון, עבודה קשה, יש עבודות יותר קשות ויש פחות קשות.

אני לא מוכן לממן את התרבות הזאת של טיפים ללא שום סיבה, גם ככה לרוב השירות לא משהוא ועל ידי מתן טיפ שלא כצורך אתה ממשיך לחזק את התרבות הזאתי של שירות גרוע. עבודה זמנית? סבבה תעשה את המינימום שנדרש ממך וקבל את המשכורת שלך. רוצה יותר, תיהיה מוכן לתת יותר. מלצרים לא שונים מכל נותן שירות אחר ואני לא רואה צמיחה במתן טיפים על ימין ועל שמאל לקופאיות\מאבטחים וכדומה.

פורסם

עידן, מה שאתה כותב נכון וצודק, אבל לא רלוונטי לטענות שמועלות כאן. אם מלצרים היו מקבלים משכורת נורמלית מבעלי המסעדה, הם לא היו נזקקים לתשר. הבעיה היא שהם לא מקבלים כלל משכורת או שהם מקבלים משכורת מינימום ונאלצים להשלים אותה באמצעות טיפים. צריך לפתור את הבעיה במקור ולא לטפל בסימפטום על חשבון הצרכנים.

זה נראה כל כך טבעי לתת טיפ למלצר, שאנשים שכחו לחשוב למה זה נחוץ ולמה בעלי מקצוע אחרים ונותני שירות אחרים מקופחים ולא מקבלים טיפ.

מלצרות צריכה להיות מקצוע מכובד ורציני עם שכר מכובד, כפי שהיא באירופה. המסעדנים בארץ הפכו את המלצרות למעין קבצנות, ממנה מפסידים הן הלקוחות והן המלצרים.

פורסם

אני לא אומר שלמלצר זה כיף, אני אומר שאם אני נותן כסף מטוב ליבי אני אעדיף לתת אותו, כנוהג קבוע, לבעלי מקצועות בהם יש אחוז גבוה של עובדים מנוצלים שמהווים מקור פרנסה עיקרי למשפחתם או שהם בעלי משפחה בכלל ושזה גם כנראה המקצוע בו יעסקו עד לפרישתם.

פורסם

בתור שליח לשעבר, תמיד העדפתי לקחת משלוחים לשכונות "רגילות" או שכונות "מצוקה" ולא לשכונות יוקרה

ברוב המוחלט מהפעמים ששלחו אותי ללא טיפ, היו כאלה עם וילה על שני דונם, בריכה בחצר ויגואר בחניה

פורסם

הבעיה שלי זה בכלל בכלל לא הטיפים

הבעיה שלי זה היחס לעובדים בהרבה מסעדות + העסקת מהגרי עבודה בהרבה מסעדות

טיפ אמור להיות בונוס למשכורת ,בהרבה מסעדות לוקחים את זה ,ומזה משלמים +תוספת לשכר מינימום עם לא היה מספיק טיפים

מבחינתי זה דבר מגעיל

במיוחד שתחשבו על זה שהרבה לקוחות יושבים שעה-שעתים באותו השולחן

ובהרבה מסעדות יש שעות "מתות"

יש גם מסעדות שפועלות בלי אישורים

בכל מקרה בעניין הטיפ ,שיחשבו את זה ביחד עם המנה ,וזהו

אני לא מבקר הרבה במסעדות גם ככה -בישראל מחירי רצח

אבל מה שהכי מעצבן אותי ,זה להתחיל לחשב 10% ,וכל החלוקה הזאת עם האנשים הנוספים בשולחן

אתה אכלתה כזה וכזה ,הוא אכל ככה וככה ,דופק את הכיף שבארוחה במסעדה

שיכתבו שרות =10 % ,ויעשו את החישוב בחשבונית

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא מעניין כמה מרוויח המלצר, מינימום או 90 שקל לשעה. הוא בחר למלצר בעבור שכר מינימום, כמו שאני בחרתי לאבטח בעבור 33 לשעה. רק שאני לא מצפה מאף אחד שישלים לי ל$$..

- - - תגובה אוחדה: - - -

וחלאס עם תגובות רדודות ולא ענייניות בסגנון : "מה הבעיה לארגן 10 שקל מכל יושב בשולחן"/" שילמת 200 שקל על ארוחה 20 שקל לא יהרגו אותך...."

כי זה בכלל לא מעניין. אין שום קשר בין מצבי הכלכלי לשאלה אם נתינת טיפ, ודווקא למלצרים, היא מוצדקת או לא.

וכן, הייתי מלצר. וכן, אני יודע כמה זה קשה. אבל אני לעומתך יודע גם כמה קשה לעבוד בבניין, באבטחה, וכו,..

פורסם

אתה מבין שהם לא מרוויחים אפילו מינימום?

צריך לטמל בשורש הבעיה והיא המעסיקים,זה שלא תיתן טיפ לא יגרום למעסיקים להעלות להם את השכר.

להיות מאבטח ב33 שקלים בשעה ולשבת, אתה ב3 שעות עושה מה שהוא מרוויח בערב שלם ללא טיפ.

אתה חושב שרק אתה עבדת קשה בחיים שלך שאתה יודע מה הם עבודות קשות?

מאיפה לך באילו עבודות עבדתי בחיים?

פורסם
  • מחבר

תגיד אתה שומע את עצמך????? לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח. לא אני ולא אף אחד אחר אנס אותו/אותה לעבוד במלצרות!

אתה יודע מי כן?? אנשים כמוך שמבטיחים למלצר משכורת שאבא שלי לא מרוויח אחרי 30 שנה כעובד מדינה!

פורסם

במקרה במשך שנתיים ניהלתי אירועים בכמה חברות קייטרינג ואולמות אירועים. התמונה הזו של אנשים מסכנים וקשי יום היא שיקרית. הרוב המוחלט של המלצרים באירועים הם תיכוניסטים וסטודנטים ששורפים את הכסף של ההורים שלהם. מי עוד מספיק מטומטם לעסוק בזה?

פורסם

תעשה מה שאתה רוצה, אני לא מכריח אותך לשים טיפ.

אני כשמלצר משרת אותי יפה אני אתן לו טיפ כמו שלשליח של פיצה גם אתן טיפ, ככה אני נוהג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים