עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

זה לא בעייתי שחצי מהעובדים במשק מרוויחים 6500 ?

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אתה יודע מה FARKASH7, עזוב את כל 15 דפי התגובות.

אתה מסוגל להסביר לי ב2 שורות למה אני צריך/חייב להשאיר טיפ? בלי מגילות, 2 שורות!

כי אני יכול לעשות את ההפך.

קח את הזמן לחשוב. אם אתה לא מסוגל לעשות את זה אתה בלבלן מוח גדול.

אתה לא חייב שום דבר לאף אחד, אבל השארת טיפ במסעדה זו נורמה חברתית מושרשת היטב. אם לא תשאיר טיפ סביר להניח שלא תרגיש טוב עם עצמך ולא תיראה טוב בעיני אנשים אחרים. למשל בת זוג בדייט.

פורסם

עוד יותר גרוע, תקבל מבטים עויינים ואפילו הערות תלונות ודרישות אם לא תתן טיפ.

ובמקרים חריגים ונדירים גם התנכלויות וחבלות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כאחד שעובד כמלצר, אני לא 100% מסכים על הטיפים אבל יש הרבה דברים בין לבין. לדוגמא, אם נכנסתם למקום גדול אז יש סיכוי דיי גדול שהמלצרים ממש רצים ממקום למקום כי צריך להביא משהו כזה ללקוח אחד, להתנצל ללקוח שני בגלל שהשף טעה עם ההזמנה, בזמן שיש לפנות שולחן של משפחה 8 אנשים.. אה, ויש גם את ההזמנה שלכם שרק מזה אכפת לכם.

אני אישית חושב שתסתכלו על הנסיבות. קיבלתם שירות טוב? המלצר היה נחמד? המקום גדול? יש עומס? פשוט תסתכלו מסביבכם. אולי במקום לבכות ולספור כמה אנשים אתם (2 גברים, 3 נשים 3 ילדים ו2 מהנשים בהריון ועל כל אובר זה במבצע 50%..) פשוט תתנו סכום קטן.. 5, 10 אפילו 20 שקל. אם אתם הולכים למסעדה רוב הסיכויים שיש לכם אוטו, כסף לדלק, וכסף לאכול. סך הכל תהיו בני אדם נחמדים.

ואם טיפים זה דבר כל כך רע בשבילכם וזה באמת סוף העולם - אולי פשוט במקום לבכות על הטיפים תבקשו להעלות את שכר המינימום? זה מאוד נחמד לבכות על כמה שלא נעים וכמה שככה וככה אבל מצד שני לא לעשות כלום כדי באמת לפתור את התופעה שאתם כל כך שונאים. אתם מזכירים לי את הטבעונים שראו סרטון ביוטוב על "מה שהחיות עוברות" ומפסיקים לאכול בשר אבל מצד שני זה הדבר היחידי שהם עושים.. ועושים בדיוק אותו דבר כמו האשכול הזה במקום אולי לעבוד על בשר מלאכותי וככה החיות שהם כל כך אוהבים לא יסבלו יותר..

אבל לא, עדיף לעשות את המינימום וללכת לישון ואז לבכות על זה שמחר אותו דבר הולך לחזור על עצמו.

פורסם

אולי פשוט במקום לבכות על הטיפים תבקשו להעלות את שכר המינימום?

או שאתה תבקש מהמעסיק שלך לעלות לך את השכר. לפחות זה לא יזיק לאף אחד.

פורסם

שכר המינימום בסה"כ מאפשר לבתי העסק לתאם את המשכורות הנמוכות שהן משלמות.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים