עבור לתוכן

מחשב קופא כל כמה זמן

Featured Replies

פורסם

תראו כל פעם שאני רואה משחק כדורגל במחשב או צופה בסרט בצפייה ישירה המחשב קופא אחרי איזה 20 דקות לגמרי ורק ריסט דרך הכפתור עוזר.

זה קרה לי ב media player ב flash באינטרנט ועוד תוכנה אחרת של צפייה

המחשב קופא ושומעים את הצליל האחרון שנשמע בוידאו בתקיעה כזאת ארוכה שלא משתחררת עד ריסט כמו איזה קצר חשמלי.

שמתי לב שכאשר הוא קופא עולה לפני במנהל משימות התוכנית NT Kernel & System

וקראתי בגוגל שיכול להיות שהבעיה היא בזה משהו

המחשב:

• מחשב נייד acer 5740DG
  • כרטיס מסך ATI radeon 5600
  • 2.27 GHZ ו 4GB זכרון

פעולות שכבר ביצעתי:

• מחקתי את הפלאש והתקנתי מחדש
  • מחקתי את ה shockwave והתקנתי מחדש
  • מחקתי את vlc והתקנתי מחדש
  • מחקתי את ה k-lite codec והתקנתי מחדש
  • התקנתי את הדרייברים הכי עדכניים של הכרטיס קול והכרטיס מסך
  • מחקתי את התוכנה sopcast (שגם היתה נתקעת) התקנתי מחדש
  • מחקתי את הכרום התקנתי מחדש
  • יש לי אנטי וירוס nod32 וזה לא מצא שום וירוסים
  • יש לי מגלה רוגלות ולא מצא כלום
  • המחשב לא מתחמם עומד על טמפרטורה טובה
  • מאווררים עובדים היטב ונקיים

יש לציין שזה התחיל רק לאחרונה (בלי שום דבר מיוחד שעשיתי).

תודה

פורסם

בדקת לאילו טמפרטורות מגיע המעבד?

פורסם
  • מחבר
בדקת לאילו טמפרטורות מגיע המעבד?

לא אבל לא צריכה להיות בעיה יש לי גם משטח קירור פועל כל הזמן מתחת למחשב

אם זה יכול להיות קשור תגיד לי איך לבדוק

פורסם
  • מחבר
gyzqmyu0wmyj.pnglzvjnjkkd2tm.png

נערך על-ידי kfir91

פורסם

התוכנה מראה טמפרטורה גבוה מאוד לכרטיס המסך GPU שמסומן באדום.

מה הדגם המדוייק של כרטיס המסך?

פורסם
  • מחבר

ATI MOBILLITY RADEON HD

gyzqmyu0wmyj.png

וזה בזמן צפייה בוידאו

4mo2ym3zzmtm.png

נערך על-ידי kfir91

פורסם
  • מחבר

מה אחי איך אני מתקדם?

פורסם

גם המעבד, גם כרטיס המסך וגם הדיסק הקשיח שלך חמים מדיי, וזה יכול להסביר מדוע המחשב נתקע כל הזמן.

אני מציע לך לחפש תוכנה ייעודית למחשב הנייד שלך ולבדוק את הטמפרטורות בעזרתה, כי יכול להיות שהתוכנות האחרות מזייפות.

במידה ואכן מדובר בבעיית טמפרטורה והערכים שהצגת נכונים, הרי שיש בעיה של אוורור במחשב, שכן כל הרכיבים במחשב מתחממים. אם זה היה מחשב נייח, הייתי מציע לך לפתוח אותו, לנקות אבק, לבדוק את המאווררים (ולהחליפם אם צריך) ואולי גם להחליף משחה טרמית. מכיוון שמדובר במחשב נייד, הפירוק והניקוי שלו יכולים להיות בעייתיים. לכן האפשרויות שעומדות בפניך:

1. אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, עדיף לקחת את המחשב לטכנאי שיבצע את הניקיון. ייתכן שיהיה צורך להחליף את גוף/המאוורר למעבד, דבר שעלול להיות יקר, במיוחד אם אתה צריך לשלם גם עבור שעות עבודה של טכנאי.

2. אם אתה מוכן לקחת את הסיכון, אני בטוח שתמצא באינטרנט מדריכים שמסבירים איך בדיוק לפרק את המחשב שלך.

3. אתה יכול לקנות גוף/משטח קירור למחשב הנייד, אבל אני לא יכול להגיד לך כמה זה יעזור (אם בכלל).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
גם המעבד, גם כרטיס המסך וגם הדיסק הקשיח שלך חמים מדיי, וזה יכול להסביר מדוע המחשב נתקע כל הזמן.

אני מציע לך לחפש תוכנה ייעודית למחשב הנייד שלך ולבדוק את הטמפרטורות בעזרתה, כי יכול להיות שהתוכנות האחרות מזייפות.

במידה ואכן מדובר בבעיית טמפרטורה והערכים שהצגת נכונים, הרי שיש בעיה של אוורור במחשב, שכן כל הרכיבים במחשב מתחממים. אם זה היה מחשב נייח, הייתי מציע לך לפתוח אותו, לנקות אבק, לבדוק את המאווררים (ולהחליפם אם צריך) ואולי גם להחליף משחה טרמית.

האפשרויות שעומדות בפניך:

1. מכיוון שמדובר במחשב נייד, הפירוק והניקוי שלו יכולים להיות בעייתיים, ובמקרה כזה, אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, עדיף לקחת את המחשב לטכנאי שיבצע את הניקיון. ייתכן שיהיה צורך להחליף את גוף/המאוורר למעבד, דבר שעלול להיות יקר, במיוחד אם אתה צריך לשלם גם עבור שעות עבודה של טכנאי.

2. אם אתה מוכן לקחת את הסיכון, אני בטוח שתמצא באינטרנט מדריכים שמסבירים איך בדיוק לפרק את המחשב שלך.

3. אתה יכול לקנות גוף/משטח קירור למחשב הנייד, אבל אני לא יכול להגיד לך כמה זה יעזור (אם בכלל).

תודה אחי

יש לי משטח קירור קבוע שעובד.

סה"כ לפתוח ולנקות בלי לפרק שום דבר יכול להזיק?

והמאווררים עובדים מרגישים אותם מבחוץ

פורסם

מה כוונה שלך ב"סתם לפתוח ולנקות בלי לפרק שום דבר"? אתה יכול לנקות את פתחי האיוורור בלי לפרק את המחשב, אבל אם הם לא סתומים מאבק אני בספק אם זה יעזור. אם אתה מתחיל לפרק דברים עם מברג, אז תמיד יש סיכוי שתגרום נזק, במיוחד אם אתה לא יודע מה שאתה עושה.

קודם כל תבדוק אם יש לך תוכנה ייעודית למחשב שלך שבודקת את הטמפרטורות, ואם אין - תסתכל לפחות על הטמפרטורות בביוס. התמונה האחרונה שלך מראה מעבד ב-72 מעלות, דיסק קשיח ב-54 מעלות וכרטיס מסך ב-80 מעלות. אלו לא טמפרטורות תקינות למחשב נייח, אז על אחת כמה וכמה במחשב נייד, שבו הרכיבים אמורים להיות בעלי TDP נמוך יותר ולכן גם אמורים לייצר פחות חום.

כמו שאמרתי - ייתכן שאתה צריך להחליף משחה טרמית למעבד, שכן היא מאבדת מיעילותה לאחר זמן מה, או שהבעיה היא במאוורר של המעבד (או במאוורר אחר, אם קיים), שכן הם מאבדים מיעילותםו עם הזמן (המאוורר הוא התקן מכני שנשחק והמשחה הטרמית מתקשה/מתייבשת) ולכן החום מהמעבד/מהמחשב לא מתפזר מספיק מהר, דבר שיוצר את בעיית החימום. אבל שוב - עדיין לא הוכח בוודאות שאכן מדובר בבעיית פיזור חום.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים