עבור לתוכן

מחשב נייח לסטודנט עד 3000

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, ערב טוב.

אני סטודנט שזקוק למחשב נייח חדש. משיטוט קצר ברשת, הבנתי שזה ה-מקום להתייעצות ובניית מפרטים, אז ככה:

השימוש במחשב יהיה בסה"כ סטנדרטי, ויכלול לרוב עבודה משרדית, כשהדבר הכי כבד שהמחשב יצטרך להריץ יהיה ככל הנראה 2 סרטי HD (כבדים) במקביל.

בכל זאת, אשמח לקחת קצת אקסטרה ולוודא שלמחשב יהיה 0 תקיעות בכל שימוש - ככה שנגדיר שאשמח אם המחשב יוכל להריץ באופן חלק משחקים יחסית חדשים, כמו לדוגמא ג'י.טי.איי 5.

1. מה התקציב המקסימאלי

--------------3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

-------- לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

--------------500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

ספציפיקציות שהמחשב חייב להכיל:

(בספציפיקציות שאדרוש - ממש לא מעניין אותי עם הדברים מובנים בלוח אם או מוספים בחריצי ההרחבה.)

** מעבד יחסית חדיש. לא מעוניין בפחות מI5, עם עדיפות לI7.

**זכרון (RAM) נרחב, 8GB.

**10 יציאות USB אחוריות, + 2 או 4 קדמיות

**כרטיס קול בעל יציאה קואקסיאלית (אמיתית, הריבוע. תחובר לרסיבר יחסית ישן בעל כניסה קואקסיאלית, וחשוב שהסאונד באמת יהיה 5.1 מינימום. עד היום עם כרטיסי קול כביכול דיגטליים שהיו לי - הדבר פשוט לא עבד. אני ממש רוצה את היציאה הקואקסיאלית האמיתית).

**כרטיס רשת פנימי, שיהיה אלחוטי לצד חוטי (בעל יכולת של לפחות 300MBPS, וקליטה טובה) (ללא צורך בתוספות חיצוניות ביו.אס.בי)

**אחסון נתונים:

עקרונית, אני אזדקק לכונן נייח רגיל ויחיד של 1TB. הבנתי מחבר שכונני SSD משפרים משמעותית יכולות של מחשב, אבל הם יקרים. מכיוון שאני קצר בתקציב, שמעתי שניתן לקנות כוננן SSD קטן (נניח 120GB) שעליו תשב מערכת ההפעלה בלבד, כאשר כל שאר החומר במחשב ישב על הארדדיסק נפרד רגיל - וככה אפשר עדיין להעלות את ביצועי המחשב ברמה ניכרת. אשמח להתייחסות והסבר.

**כרטיס מסך:

חלק קריטי בשבילי: יש לי 2 מסכי HD על שולחן העבודה (גדול ורגיל).

אני מעוניין שהמחשב ישדר בכל עת שארצה בHD לשני המסכים במקביל - אם בתצוגה של אותו המסך (אך על שני המסכים, כלומר פשוט רפליקה), ואם בהרחבה ל2 מסכים שיושבים אחד על יד השני (שאוכל לגרור קבצים לצד ושזה יוצג על המסך השני מבלי שישפיע על המסך הראשון). חשוב שבשני המקרים, 2 המסכים יציגו בHD מלא, מעבר ליכולת הצגה בRGB. (הווה אומר - לכרטיס המסך יהיו צריכות להיות 2 יציאות HD עליו).

כמובן שמעבר לדברים האלה, צריך שיהיה תיאום וסנכרון בין לוח האם והמעבד וכו' (שלא תהיה אבטלה מבנית ביכולת הרכיבים מכיוון שיש צוואר בקבוק מסויים שישבית את כל המערכת), מארז מתאים, מאווררים מתאימים וספק כח שיוכל להרים את הכל ללא בעיות ועם אקסטרות (מעריך ש550+ וואט?).

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

-----------לא באמת חשוב, שיהיה ברמה סבירה, ככל מחשב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

--------- לא ברור לי בדיוק על מה מדובר - לא נראה לי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

------- לא חובה, אך אפשרי אם יהיה בדיל טוב. לא לקחת בחשבון כחלק מהתקציב. כן ארצה שיחברו לי את המחשב בחנות ממנה אקנה הכל.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים

---------------לא משנה לי... KSP \ אייבורי וכד'.... אני מאזור ירושלים, אשמח אם זה יהיה מכאן.

**כבר יש לי את כל הציוד ההיקפי, וכמו כן אצרף למחשב בפנים 3 כוננים רגילים (7200RPM) של 250GB + כונן צריבה שכבר יש לי.

אני מקווה שמה שאני מבקש הוא ישים במגבלות התקציב, מה גם שאם נכון הדבר, אשמח לקצץ את התקציב כמה שניתן, שכן אני סטודנט עם הכנסה נמוכה (לפני שהתחלתי לברר, תכננתי על 2000 שח), אך לא אהיה מעוניין להוריד במחיר על חשבון הביצועים שאזדקק להם, וגם במקרה חריג, אוכל להוסיף 500 שח.

מעבר לבניית המפרט, אשמח להצעות היכן כדאי לקנות את המחשב (ושיחברו לי אותו, או שמא יש כבר מפרט כזה קיים ומחובר), - KSP \ אייבורי וכו'.

כמו-כן, אציין שאני לא בונה על קניית מחשב חדש 5 שנים לפחות מעכשיו, אז רכיבים מחברות מוכרות ופחות עלומות - עדיף.

בהתנצלות כנה על החפירה, ובאלפי תודות מראש,

עמית

פורסם
  • מחבר

חברים, מישהו?

מזכיר כי אם המחיר נמוך באופן הזוי, אין לי בעיה לנצל 3500....

בנוסף, אציין שאין חשיבות לגודל המחשב, הוא נמצא בשטח גדול ומאוורר

פורסם

הדרישות שלך גבוהות מדי ביחס לתקציב, רק הדרישה לכמות כזו של יציאות USB אחוריות גוררת השקעה לא מבוטלת בלוח יקר לשימושים שלך.

או שתעלה קצת בתקציב(סביב 300-500₪) או שתוותר על 10 כניסות לטובת 6 ומקסימום תשתמש בכרטיס חיצוני או במפצל.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה.

האם כרטיס PCI שיכיל עוד 4 חיבורי USB על אלה הקיימים בלוח (ויהפוך את סך הכניסות האחוריות ל10) באמת יהיה מה שייקר את כל העסק?

אם זאת הבעיה (ובהנחה שיהיו 6 כניסות USB מאחורה + 2 מקדימה), אז ניתן לוותר על התענוג.

ואם זה עדיין לא מספיק טוב, אוכל להוסיף 300 שח (בשביל שיהיו 10 מאחורה + 2-4 מקדימה), אם זה יהיה הדיל ברייקר שייתן לי את המפרט המדוייק שאני רוצה (למרות שאני ממש לא רוצה, ו3500 זה כבר הרבה מידי בשבילי)

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪905

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪124

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪292

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Silverstone Strider 500W

כמות: 1 - מחיר: ₪469

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ

כמות: 1 - מחיר: ₪750

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪474

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪304

רשתות:

D-Link Wireless N PCI-E adapter 300Mbps

כמות: 1 - מחיר: ₪101

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3749

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3675 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/b7lr8thw

פורסם
מזכיר כי אם המחיר נמוך באופן הזוי, אין לי בעיה לנצל 3500....

הדרישות נורא מפליגות לתקציב. למשל ענין ה-10 יציאות USB (יצריך כרטיסי PCI-E כתוספת).... יציאה קואקסיקלית אמיתית (אין מצב בלוח H81).

פורסם

**כרטיס קול בעל יציאה קואקסיאלית (אמיתית, הריבוע. תחובר לרסיבר יחסית ישן בעל כניסה קואקסיאלית, וחשוב שהסאונד באמת יהיה 5.1 מינימום. עד היום עם כרטיסי קול כביכול דיגטליים שהיו לי - הדבר פשוט לא עבד. אני ממש רוצה את היציאה הקואקסיאלית האמיתית).

משהו לא מובן במה שאתה מבקש, יציאה קוקסיאלית היא יציאה דמויית RCA בודד והריבוע שציינת שאגב קיים בלוח שכללתי

היא יציאה אופטית.

שים לב העליונה קוקסיאלית ואילו התחתונה אופטית, מה אתה צריך?

http://aux.shenkar.ac.il/2006/group13/images/pic/divx/opticox.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים