עבור לתוכן

המלצה למחשב לסטודנט מדעי המחשב ב4500

Featured Replies

פורסם

היי,

מתלבט לגבי מחשב נייד (סטודנט למדעי המחשב - ישמש בעיקר לפיתוח, ולעבדה שוטפת אבל צרך להיות מסוגל להריץ תוכנות כבדות)

גודל המסך - רצוי 14", אפשר להתפשר על 13.3", עדיף מאט (לא הכי קריטי).

רזולוציה - אין דרישה מיוחדת

משקל רצוי- כמה שיותר קל (בטח לא יותר מ-2קג, עדיף עד 1.7-1.8)

זמן סוללה - חשוב מאוד, כמה שיותר ארוך (4+)

כונן קשיח - SSD, לפחות למעה"פ, רצוי בכלל

לא צריך אחריות בינלאומית.

הדברים שחשובים ביותר הם משקל קטן,זמן סוללה ארוך, SSD, מעבד טוב

פחות חשוב - יכולות גרפיות (אשמח לראות סרטים בצורה טובה, לא יותר), מסך מגע, רזולוציה, וכו'

תקציב - 4000-4500 בערך (אם יש משהו ששווה קצת יותר - אפשר גם)

חשבתי על VOSTRO 5470, הE330 (אבל הוא לא נראה חזק מספיק), חלק מהlattitude נראים מעניינים אבל לא מצאתי ביקורות עליהם.

מה אתם ממליצים?

פורסם

אני גם נמצא באותה התלבטות כמוך, ולאחרונה אני שומע יותר יותר קולות שאומרים שלתכנות ממש עוזר רזולוציה גבוהה יותר, כי אז אפשר להכניס הרבה יותר חלונות במסך, מה שלרוב משמעותי בתכנות, אז למרות שהדל 5470 קרץ לי, אני שוקל ללכת על משהו עם רזולוציה גבוהה יותר.

פורסם

מה בדיוק "חלש" ב-E330 או "לא מספיק חזק" ? זה דגם מצויין.

פורסם
אני גם נמצא באותה התלבטות כמוך, ולאחרונה אני שומע יותר יותר קולות שאומרים שלתכנות ממש עוזר רזולוציה גבוהה יותר, כי אז אפשר להכניס הרבה יותר חלונות במסך, מה שלרוב משמעותי בתכנות, אז למרות שהדל 5470 קרץ לי, אני שוקל ללכת על משהו עם רזולוציה גבוהה יותר.

וכמה חלונות אתה חושב להכניס במסך 13-14 אינצ'?

רזולוציה גבוה = הרבה פרטים, וגורר במסך קטן גודל פונטים קטנים. זה לא נוח בכלל לדעתי לתכנות.

רזולוציה גבוה תעזור אולי במשחקים או סרטים.

בסביבה שדורשת עבודה עם קוד, ההגבלה היא לא הרזולוציה לדעתי, אלא העיניים שלך.

פורסם

במסך בנייח שלי (בגודל 21.5 אינצ') אני משתמש ב1920X1080. רוב מי שמשתמש במחשב שלי אומר שזה בלתי אפשרי לעבוד ככה, אבל מבחינתי זה נוח מאוד.

אחרי שבוע כבר התרגלתי לעניינים (אחרי שעברתי ממסך 17 עם רזולוציה די נמוכה, נראה לי 1024 על משהו), ועכשיו בתכנות זה מאפשר לי לדחוס המון חלונות על המסך, ומעט מאוד צורך לגלול הרבה, כי המסך מכיל את רוב החלון.

פורסם

ממליץ לך ללכת לראות בתצוגה מחשבים עם רזולוציה גבוה ולהחליט רק לאחר מכן אם זה מתאים לך לתכנות או לא.

לדעתי זה עד גבול מסויים ובמסך כה קטן זה פשוט לא נוח ולא בריא.

עדיף שיהיה מחשב קטן וקל להתנייד איתו בין שיעורים ובעת עבודה שוטפת על קוד ותיכנות לחבר אותו למסך גדול.

פורסם
  • מחבר

לגב הE330 - איזה דגם חזק היית ממליץ?

אם אני אגדיל קצת את התקציב (נגיד בעוד 500-1000) זה פותח אופציות חדשות ומשמעותית טובות יותר? ראיתי את Yoga 2pro 59386557 - מה אתם אומרים? הוא קצת יקר לי אבל אם הוא נראה די טוב... מישהו מכיר ביקורת עליו? לא מצאתי....

פורסם

לא, כי זה עדיין עם מעבד חסכוני.

מה שטוב ב-E330 שהוא בא עם I5 חזק (M , לא U חסכוני) ועדיין עם סוללה חזקה שמאפשרת עבודה של 6 שעות.

מאפשר שילוב של HDD+SSD בקלות רבה ותמורה גבוהה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים