עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש במפרט הבא:

Featured Replies

פורסם

שלום..

אני גרפיקאית והזמנתי היום את המחשב כדלהלן,רציתי לדעת אם כדאי לשדרג/לשנות משהו מהעסקה

כמו כן אם מישהו יוכל לומר אם הקירור מעבד שהמליץ לי המוכר עדיף מהקירור המקורי אני אשמח.. כמו כן משהו בנוגע למארז והספק כוח,

תודה:character0009:

מעבד Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150

קירור מעבד Antec Bloody Tiger A20

לוח אם Gigabyte GA-H87-d3h

זיכרון G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9

כרטיס מסך Gigabyte GTX650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E Rev 2.0

דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III

SSD Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III

ספק כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET

מארז Sharkoon MS120 Black Micro-ATX Case (No PSU

יש לציין שאני משתמשת רק בפוטושופ אילוסטרייטור אינדזיין לצורכי עבודה

פורסם

יש בעיה: הלוח אם ATX ואילו המארז Micro ATX. לדעתי המוכר יודע את זה, ופשוט ישים לך דגם H87 מיקרו (מבין לא מעט שקיימים בשוק, אז כדאי להחליט מראש ולהגיד לו).

המארז בסיסי אבל מתאים לצרכים. אישית מעדיף silverstone ps08 שמרשים ביחס למחיר. אבל "לא ביגי"

הספק גם כן בסיסי אבל יסחוב בקלות. אם בא לך לקנות דגם יותר איכותי (אמינות\נצילות גבוהה יותר) שקלי M12 Gold או G-Seies

קירור מעבד מקורי של אינטל הוא 80mm וגם מה שבחרת, הגם שהדגם שלקחת tower אז יהיה יתרון כלשהוא. אם תשקיעי בדגם 92mm כמו http://ksp.co.il/?uin=15559 זה כבר יהיה שיפור יותר מהותי (וקל מאוד להחלפה בעתיד, המאוורר יוצא עם קליפים). הדור הנוכחי של אינטל חם יותר מקודמיו, אז דווקא בנושא הזה כן חשוב להשקיע

נערך על-ידי sell_parts

פורסם

עדיין תוכלי לשנות, להבא עדיף להתייעץ לפני הקניה ולא אחריה, המזל שלא עשית טעות קריטית.

בקשר ללוח האם, אל תתני למוכר להחליט כדי שחלילה לא ישים לך לוח בעל אותה ערכת שבבים H87 ובגודל מתאים אך בעל שני חריצי הרחבה לזיכרון, דירשי ארבעה חריצי הרחבה לזיכרון(חשוב).

אמליץ לך על קירור המעבד השקט והיעיל הזה, מאוורר צידי העוזר לזרימת האוויר במארז:

http://ksp.co.il/?uin=8530

הספק בסדר גמור ושל חברה אמינה לא צריך לגעת ולא צריך להשתגע.

במקום המארז שבחרת הייתי מוסיף עוד 25 שקלים ולוקח את המארז המאוורר הזה, הוא גם יותר איכותי וגם מתאים בגודלו ללוח האם שבחרת:

http://ksp.co.il/?uin=20355

נערך על-ידי idanmal

פורסם

שאלה - האם יש צורך בלוח המבוסס על ערכת השבבים H87? האם יש ללוח הנ"ל תכונות שערכת השבבים B85 לא מסוגלת לספק?

השוואה בין GA-H87-D3H ל GA-B85M-D3H:

http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4491,4567

ההבדלים העיקריים שאני רואה בין הלוחות:

ב H87-D3H יש 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express x1, שלא קיימים ב B85M-D3H.

ב H87-D3H יש 6 חיבורי SATA 6Gb/s, בעוד שב B85M-D3H יש 4 חיבורי SATA 6Gb/s ועוד 2 חיבורי SATA 3Gb/s.

ב H87-D3H יש תמיכה ב RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, בעוד שב B85M-D3H אין.

ב H87-D3H יש 6 חיבורי USB 3 (ארבעה מאחורה ושניים מקדימה/לחיבור למארז), בעוד שב B85M-D3H יש 4 חיבורי USB 3 (שניים מאחורה ושניים מקדימה/לחיבור למארז).

ב H87-D3H יש יציאה אופטית מסוג S/PDIF, בעוד שב B85M-D3H אין.

הלוח H87-D3H הוא בגודל ATX, בעוד הלוח B85M-D3H הוא בגודל micro-ATX.

אם כל ההבדלים הנ"ל אינם משמעותיים, אפשר לחסוך כסף ולקחת את ה B85M-D3H.

נערך על-ידי smalul

פורסם

לוחות מערכת השבבים B85 אינם משתלמים במיוחד ועדיף כבר ללכת על אחד מהלוחות מבוססי ערכת השבבים H87 שכוללים אקסטרה חיבורים ואפשרויות רייד(מתאים לגרפיקאים בחלק מהמקרים).

ערכת השבבים B85 נופלת בין הכיסאות ואם אין דרישה מיוחדת ליותר חריצי הרחבה לזיכרונות או אפשרויות רייד, ניתן ללכת על לוח מבוסב ערכת השבבים H81.

לוח כזה:

http://www.tms.co.il/product/13053

הוא תמורה מצויינת למחיר וכולל אקסטרה חיבורים ואפילו יציאה אופטית.

פורסם

כל מה שאמרתי הוא שאם יש צורך לחסוך בכסף, ואם כל ההבדלים בין הלוחות (שפירטתי בהודעה הקודמת) לא משמעותיים, אז אין סיבה לקנות לוח יקר יותר.

אני דווקא חושב שערכת השבבים H81 לא משתלמת ולו רק בגלל התמיכה בזיכרון שהיא מציעה - עד 16GB, מה שאומר רק 2 מודולי זיכרון.

הנה השוואה בין תכונות ערכות השבבים H81, B85 ו H87 מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/75004,75016,75019

מבחינת כמות הזיכרון הנתמכת - B85 ו H87 שוות (עד 32GB זיכרון), בעוד ש H81 מאפשרת רק חצי מהכמות הזו. אני חושב שבעבודות גרפיות יש צורך בהרבה זיכרון (אני לא מומחה בגרפיקה, אני פשוט משער שפתיחת מספר תמונות בתוכנת עריכה כלשהי, הפעלת פילטרים, טיפול בטקסטורות, עבודה בתלת מימד או מה שלא עושה גרפיקאי דורש הרבה זיכרון), ורצוי לתת אפשרות לשידרוג הזיכרון בעתיד.

במקרה זה אפשר להתעלם מכך מכך שה H81 מאפשרת חיבור של 2 מסכים במקביל בעוד ה B85 וה H87 מאפשרות חיבור 3 מסכים, מכיוו שכאן מדובר על כרטיס מסך נפרד.

מבחינת מספר חיבורי ה USB 3 וה SATA 6Gb/s - אני לא חושב שזה ממש קריטי לעבודה רגילה, אלא אם כן יש דרישה מיוחדת לזה. בכל מקרה ה H81 נחותה משתי ערכות השבבים האחרות בתחום זה.

מה שאולי כן משחק לטובת ה H87 הוא התמיכה ב Intel Rapid Storage Technology וב Intel Smart Response Technology, שלא קיימת ב B85 או ב H81. זה אולי חשוב אם נעשה שימוש רב בדיסק הקשיח ובדיסקים קשיחים מסוג SSD.

אני מסכים עם idanmal שלוח המבוסס על ערכת השבבים H81, כמו הלוח שהוא הציע, ייתן תמורה טובה יותר ביחס למחיר, אבל מבחינת הדרישות למחשב לעבודה מקצועית אני חושב שלוח המבוסס על ה B85, ובעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון, הוא המינימום הנדרש , ויש ללכת על לוח המבוסס על ה H87 רק אם ממש יש צורך בתכונות הנוספות שהוא מציע, אחרת זה סתם ביזבוז כסף.

נערך על-ידי smalul

פורסם

בכללי, מומלץ לקחת לוח בעל 4 חריצי זיכרון, אך ברוב המקרים לעבודה בדו מימד, נפח של 16 ג'יגה יהיה מעל ומעבר (אני עורך גראפי עם 4 ג'יגה סה"כ).

אין טעם להסתכל על ההשוואה בין ערכות השבבים, שכן העדפה משתנה בעיקר מדגם לדגם.

להוסיף עוד כמה עשרות שקלים עבור לוח B85 הכולל 4 חריצי זכרון מינימאלי כמו GA-B85M-DS3H זה אפשרי ומשתלם למי שדרושה לו כמות זכרון ראם גבוהה, אבל בכללי אני לא הייתי ממליץ עליו. למה? גם כי ברוב המוחלט של המקרים 16 ג'יגה זכרון הם מעל ומעבר וגם כי יש לוחות H81 כמו GA-H81M-HD3 שבהם אתה מקבל כמות יציאות מגוונת יותר - נתקלתי יותר באנשים שמחפשים מתאמים בגלל שלא היו להם את היציאות המתאימות ע"ג הלוח, לכן זה כשלעצמו חוסך כסף.

לוחות B85 שכוללים גם 4 חריצי זכרון וגם כמות יציאות נורמאלית עולים לרוב קרוב ללוחות המבוססים ערכת שבבים H87, לפיכך ברוב המקרים אני דווקא רואה את B85 פחות משתלמת לרוב האנשים מאשר שאר ערכות השבבים (לעומת הדור הקודם שבה B75 כיכבה).

במקרה הזה, אני הייתי הולך על לוח H87 כמו HD3 (לא מיקרו) שבחלק מהחנויות עולה באיזור ה-450 ש"ח ומספק מגוון יציאות, 4 חריצי ראם ותמיכות חשובות לעורכים גראפיים (מנסיון) כמו יכולות רייד.

פורסם

אני לא חולק על דבר ממה ש idanmal ו YairZ כתבו - הכל נכון. לוחות בעלי ערכת שבבים H81 נותנים את יחס התצורה למחיר הכי טוב, ואם מוכנים להשקיע - אז באמת עדיף ללכת על לוח המבוסס על ערכת השבבים H87. כל מה שניסיתי לומר הוא:

א. עדיף ומומלץ לקחת לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון, כלומר לוח המבוסס על ערכת השבבים B85 לפחות, בכדי לאפשר שידרוג זיכרון בעתיד.

ב. אם חייבים לחסוך בכסף, אז קיימים לוחות המבוססים על ערכת השבבים B85 בעלי תכונות כמעט זהות ללוחות המבוססים על ערכת בשבבים H87, אבל בעלות נמוכה יותר. שיהיה ברור - יחס התמורה למחיר בלוחות המבוססים על ה H87 יהיה טוב יותר, אך ברוב המקרים מחירם יהיה גבוה יותר.

אני רוצה לציין שלא בהכרח חייבים לקנות לוח בגודל ATX בשביל התמיכה ביותר זיכרון - כי קיימים לוחות בגודל micro ATX בעלי 4 חריצי הרחבה לזיכרון. הדבר יכול להוות שיקול אם לוקחים מארז זול יותר שתומך בלוחות עד גודל micro ATX (לא תומך בלוחות בגודל ATX).

@pc7

את בטח חושבת שאני נסחף פה ומדבר על דברים טכניים מדיי (מצטער על כך), אבל המטרה של הדיון כאן היא לעזור לך לקבל את המחשב הכי טוב שאפשר. השאלה היא מה בדיוק קורה עם המחשב שהזמנת? האם עדיין ניתן לשנות את ההזמנה? האם המטרה שלך היא לחסוך בכסף או לקבל את המחשב הכי טוב/משתלם?

הבעיה היא כזאת - לקחת מארז שתומך בלוחות בגודל micro ATX, מה שאומר שכנראה שבלוח שתקבלי יהיו רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון (סביר להניח שהמוכר פשוט ייתן את הלוח שהכי משתלם לו ולא את הלוח שציינת, שהוא בגודל ATX), ושניהם יהיו תפוסים (הזמנת שני מודולי זיכרון), כך שאת כנראה תהיי "תקועה" עם 8GB במחשב הזה (הגדלת נפח הזיכרון תדרוש החלפה פיזית של מודולי הזיכרון). האפשרויות שעומדות בפנייך הן:

א. להישאר עם מה שקנית, ולתת למוכר לבחור עבורך את הלוח.

ב. אפשר ללכת בכיוון ש YairZ הציע, כלומר להישאר עם הלוח שבחרת (GA-H87-D3H) או לקחת לוח דומה (כמו ה GA-H87-HD3), שהוא בגודל ATX ובעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון, אבל לקחת מארז גדול יותר.

ג. אפשר ללכת בכיוון ש idanmal הציע, כלומר לקחת לוח זול יותר (ה GA-H81M-HD3), שהוא בגודל micro ATX, דבר שאינו דורש החלפת המארז, אז במקרה זה תהיה מוגבלת ל-2 חריצי זיכרון בלבד.

ד. אפשר ללכת בכיוון שאני הצעתי, שהוא כיוון ביניים - לקחת לוח זול יותר (ה GA-B85M-D3H), בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון, שהוא בגודל micro ATX, דבר שלא דורש החלפת המארז. כמו ש YairZ ו idanmal ציינו - יחס התמורה למחיר עבור הלוח הזה קטן יותר, שכן בתוספת קטנה יחסית כבר אפשר לקחת לוח המבוסס על H87, שיהיה בעל תכונות טובות יותר (בעיקר יותר יציאות).

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים