עבור לתוכן

פרסום|סיפור של מימוש אחריות בtms. נשאר קצת טעם רע בפה.

Featured Replies

פורסם

כאחד שהתיעץ\רכש\החליף מוצרים דרך קיריל אני חייב לציין שהוא הבנאדם הכי מקצועי ושרותי שאפשר למצוא בחנויות מחשבים בארץ ותמיד הייתי מרוצה מהשרות המהיר והאדיב שלו.

• תגובות 216
  • צפיות 49.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ מחזק!

פורסם

יש לי מחשב בעייתי, פתחתי כמה דיונים על הנושא פה.. שמתי אותו לתיקון בtms והם עשו הכל כדי לתקן למרות שזה לא מערכת שלהם. לא דחפו לי שום חומרה שאני לא צריך, לא טענו שיש לי חומרה דפוקה כדי שאקנה חדש אצלם. ענו על כל שאלה ששאלתי, ונתנו לי הרגשה שעשו ויעשו הכל כדי שהמחשב יעבוד. אנשים שם ישרים ולא מחפשים לסובב אותך.

אין שום עסק מושלם, ואף אחד לא חף מתקלות, גם מקצועיות ולפעמים גם מוסריות... צריכים להיות עם עין טובה, במיוחד אם קיבלת לפני כן שירות טוב.. חס וחלילה להיות כפוי טובה.

בכללי.. בשביל כמה מאות שקלים לא שווה צער ועוגמת נפש.. שיהיה בהצלחה עם הכרטיס

פורסם
ומי אשם? החברה שיצרה את המוצר או זו שמכרה לך אותו? מה לעשות שQUALITY CONTROL אפילו הכי טוב שיש עדיין לא יכול לחזות כל תקלה עתידית עם המוצר.

TMS לא היו חייבים לתת לו סיגייט שעולה להם יותר, היו יכולים להגיד "חכה עד שיהיה לנו במלאי WD חלופי" כי ככה בדרך כלל פועלת אחריות (אני יודע שאין להם במלאי כי גם אני קיבלתי סיגייט במקום WD שהזמנתי לפני זמן לא רב ללא תוספת מחיר).

מי אשם?

אתה לא יכול לספק ללקוחות מוצרים ולהתנער מאחריות למה שאתה מספק.

נראה לך הגיוני שאחרי שאמכור לך פיצה מקולקלת אני אפנה אותך ליצרן המקררים שלי? או - למורה בבית ספר יסודי שלימדה את העובד שלי שעשה טעות כלשהי? או - לחקלאי שקצר את החיטה שממנה עשו את הקמח שממנו הכנתי את הפיצה?

אי אפשר לגלגל אחריות בלי סוף -

הלקוח בסוף מתנהל מול מוכר מסויים

הוא לא קונה את המוצר מהיצרן או מהיבואן, אלא ממוכר קצה.

אם המוכר הזה לא רוצה להתעסק עם טיפול במוצרים פגומים (כפי שמצופה מכל מי שמתעסק עם מכירת מוצרי צריכה),

שיפתח עסק אחר, שיהיה ספר, עו"ד, רופא, מאמן כושר, דיג'יי או רקדן בלט

עד כמה שאני יודע --- בסה"כ גם הוא (העסק) מגלגל את האחריות בסוף על היבואן שמגלגל את האחריות על היצרן,

כל מה שהוא עושה בד"כ זה לתווך בין הלקוח ובין הגורמים הללו.

כל גורם "מזדכה" מול הגורם שבמעלה "שרשרת הייצור והאספקה" על המוצר הפגום,

ובסוף גורם כלשהו (בד"כ היצרן, אולי גם יתר הגורמים במידה מסויימת) סופג את הנזק הכספי בגין הפגם.

כשהמוצר הוא מעבר לתקופת האחריות, הלקוח סופג את הנזק הכספי בעצמו.

וזה שהם יכלו להגיד לו "חכה שיהיה במלאי" זה בסדר גמור, כל עוד זה תוך "זמן סביר".

מי קובע מה זה סביר? זה נתון להסכמה הדדית של שני הצדדים. אם אחד מהצדדים חושב שהזמן לא סביר, הוא תמיד מוזמן לפנות לבוררות או לבית המשפט.

בכל מקרה, ככל השהטיפול יהיה מהיר/יעיל יותר, כך גובר הסיכוי שהוא (וחבריו, ומשפחתו) וישובו ויקנו אצלם.

אני אישית לא מבין את כל הנושא הזה. לבחור הציעו זיכוי כספי, או כרטיס שעולה יותר ממה שהוא שילם, והוא רוצה אחד שעולה הרבה הרבה יותר? ואתם מצדיקים אותו?

מצחיק אותי שהנושא הזה קיים באותו פורום יחד עם עוד נושא על באג, על כך שכבר חודשיים ומשהו בנאדם לא מקבל משהו שהוא שילם עליו ושם אומרים לו "אין מה לעשות", ופה מצדיקים בנאדם שמבקש משהו הרבה מעבר למה שהוא שילם עליו למרות שניסו לעשות כל דבר אחר כדי לרצות אותו.

לא נראה לי שהבנת את המקרה.

1. את הבחור לא מעניין (ובצדק) כמה "עולה" התחליף שמציעים לו. מה שמעניין אותו הם הביצועים של הכרטיס שמציעים לו. אם יחליפו לו את המוצר לזבל מוחלט שבמקרה מתומחר גבוה, זה לא "יפתור את הבעיה". המחיר הוא רק חלק מהמשוואה פה.

2. הבחור לא סתם "מבקש כרטיס שעולה יותר", הוא מבקש להוסיף כסף ולקבל כרטיס שעולה יותר. החנות דורשת ממנו להוסיף כסף כאילו הוא לא זכאי להנחת מחשב חדש, בעוד שהוא כן רכש אצלם מחשב חדש במעמד שבו רכש את הכרטיס הפגום. הכרטיס שכן מוצע לו בפועל (ללא תוספת תשלום), דווקא כן מוצע לו כאילו היה תחת הנחת מחשב חדש (אחרת, היה נאלץ להוסיף עוד כמה מאות שקלים גם עליו).

בקיצור,

עדיף שתתעמק בפרטי המקרה לפני שאתה מתייחס אליו.

פורסם

קודם כל:

1. למי אכפת כמה זמן ללקוח לקח לדווח על התקלה הארורה?! מה אנחנו בגן?! כאשר המוצר נשלח ע"י הלקוח לחברה הוא היה עוד באחריות זה מה שחשוב. ומה שעוד יותר חשוב ונציג החברה לא הכחיש:

2. החברה הודיעה ללקוח שישנה בעיה בכרטיס שדורשת מימוש אחריות ולכן הם מציעים ללקוח כרטיס מדגם 290 tri-x.

3. הלקוח אשר מודע לכך שהכרטיס שהוצע לו נמוך בביצועיו בהרבה מהכרטיס שקנה מבקש מהחברה לקבל כרטיס מדגם 290x אשר זהה בביצועיו לכרטיס אשר קנה.

4. החברה מציעה ללקוח החזר כספי על הכרטיס בסך 2350 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה) ומודיעה ללקוח שאם ברצונו לקבל את הכרטיס מדגם 290x עליו לשלם את ה 600 שקל הפרש. על פניו נשמע עסקה טובה חוץ מהעובדה שבסופו של דבר:

5. החברה מונעת מימוש אחריות מהלקוח ודורשת ממנו לשלם מחיר מלא, 100%, בכדי לקבל את הכרטיס מדגם 290x כשבעיקרון לפי התקנון הוא אמור לקבל אותו בחינם לפי מה שראה ופרסם לנו מהתקנון.

6. ציטוט מהתקנון סעיף 5:

"במידה ולא קיים המוצר במלאי החברה ו/או נפסק יצורו, תיתן החברה מוצר אחר שווה ערך בביצועיו (בטווח של 10%) למוצר הפגום, בתוך זמן סביר, תלוי בזמינות הפריט. החברה אינה מתחייבת לתת מוצר זהה למוצר הפגום."

אין אף סעיף אחר אשר מסביר מה החברה עושה במקרה של כרטיס במבצע כך שהסעיף הזה תקף על הכרטיס הפגום גם לאחר ההנחה שהייתה עליו. יותר מזאת הסעיף מציין בבירור שהכרטיס יוחלף בכרטיס שווה ערך בביצועו, כולל הגדרת טווח ביצועים, ואין שום זכר לעלות.

7. לאחר העמקה בתקנון מצאתי את שתי הסעיפים הבאים: 3 ו 4

3. בתקופת האחריות תתקן החברה ו/או תחליף,

ללא תשלום, מוצר אשר לפי שיקול דעתה בלבד ימצא פגום ואשר נעשה בו שימוש סביר

בתנאים רגילים ו/או שקיים פגם ביצורו. האחריות במעבדת החברה

בלבד.

4. על אף האמור בסעיף 3 לעיל רשאית החברה,

לפי שיקול דעתה הבלעדי, לזכות את הלקוח עבור מוצר לא תקין לפי מחיר הרכישה שלו

בניכוי ירידת ערך / זמן השימוש במוצר.

8. אך יש לזכור שהחברה אכן שקלה והחליטה להחליף קודם לכן את הכרטיס הפגום בכרטיס אשר אינו עומד בסעיף 5 בתקנון החברה ולאחר שהחברה הבינה שהלקוח אינו מוכן לקבל כרטיס נחות מזה שקנה, הציעה החברה החזר כספי מלא על הכרטיס הפגום כפי הנראה לפי סעיף 4 בתקנון החברה.

לסיכום:

מבחינה מוסרית לדעתי החברה חייבת לתת ללקוח את הכרטיס שביקש אשר עונה לסעיף 5 בתקנון ואשר להבא תקח את השיקולים שלה ביותר רצינות לפני שהיא מריצה מניפולציות על הלקוח.

מבחינה חוקית (למרות שאני לא יודע מה החוק אומר במקרים כאלו) השיקול להחזר הכספי הינו חוקי לגמרי.

רק לציון איני לקוח של החברה ואיני ביצעתי אי פעם הזמנה מחברה זאת.

אין אף עסק שהוא מושלם. יש עסק שיודע להודות בטעויותיו ולהתנהג בהתאם ויש עסק שלא יודע ובמקרה הזה TMS יצא בתור עסק שלא יודע לעשות זאת לא משנה כמה אנשים יבואו לפה ויגידו ש TMS זה מקום נהדר, יש אנשים שרק על סמך מקרה כזה לא יעיזו להיות הטעות הבאה ולהלחם נגד הטעות הזאת במקום לקבל פיצויים הולמים ולסיים טעות כזאתי על הצד הטוב.

פורסם

אם החברה רוצה לתת לו החזר כספי, הוא צריך להיות בגובה שיאפשר ללקוח לקנות את אותו מוצר במקום אחר, לא הבנתי למה אף אחד לא הזמין את סבא גוגל עד עכשיו:

1. כתבה על הכרטיס באתר

http://hwzone.co.il/hardware/news/141213

מחיר: 999$ = 3532 ש"ח

2. שם חנות: סטטוס

http://www.statuscomp.co.il/index.php?main_page=product_info&products_id=7497&aff=Ret&utm_source=ret.co.il#content

מחיר: 4600 ש"ח

3. שם חנות: גולד טופ

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=39400

מחיר: 4861 ש"ח

מכיוון שהמסלול הזה ניראה הפסד דיי גדול לחנות, אני לא מבין מה הקטנוניות של TMS, הלקוח לא מבקש כרטיס שווה ערך בביצועים ללא תוספת תשלום (למרות שזה מגיע לו על פי התקנון שלהם!). הוא מוכן לשלם את ההפרש כל עוד הוא ההפרש של המחירים בקניית מחשב חדש (שזה מה שהלקוח ביצע).

אם אנחנו מורידים את כובע התמימות, אנחנו רואים ש TMS נתנו מחיר כזה מלכתחילה רק כדי להפטר ממלאי של כרטיס חזק אבל לא יציב שהולך לצאת מהשוק ולהפסיק לקבל תמיכה מ-AMD (עובדה שאחרי שהוא קנה הוא נגמר). הם עשו את זה כדי לקצץ הפסדים אז עכשיו שזה חזר לנשוך אותם בתחת הם לא צריכים להתנהג ככה.

פורסם

אגב - אולי אני מפספס פה משהו - אבל אני לא מבין על בסיס מה בדיוק נאמר ללקוח (או על בסיס מה נכתב פה מדי פעם) שהביצועים שקולים...

פה:

http://www.techspot.com/review/762-gigabyte-radeon-r9-290-oc/page3.html

ופה:

http://www.techspot.com/review/762-gigabyte-radeon-r9-290-oc/page8.html

אפשר לראות שיש הבדל של 20 FPS בין הכרטיס שהוא רכש ובין הכרטיסים 290 ו-290X....

אז אם כבר,

הם צריכים לספק לו את 290X ועוד יהיו חייבים לו עודף....

פורסם

אתם עדיין מדברים על זה? חחח גייי..... :P

נראה שכולנו מסכימים על דרך הפתרון ואפילו יש הסכם קואליציוני, אז על מה בדיוק אתם ממשיכים להתווכח בלי הפסקה חח?

סתם גולשים למקרים היפותטיים עכשיו? זה דיון פילוסופי או פרקטי?

אני בטוח שפותח הדיון כבר רוצה לחזור לשחק וליהנות מהמחשב החדש שהוציא עליו הון תעופות, אתם לא חושבים?

יאלה TMS, מספיק! קהילת החפרנים המכובדת ע"ש HWZONE פסקה ועמדתכם לא התקבלה במשאל העם.

אתם מתבקשים לשלוח לי במהירות האפשרית כרטיס 7990 חינם עכשיו, לפני שנמצא אתכם אשמים גם בביזיון ביהמ"ש.

על החתום,

קהילת HWZONE

פורסם

מה שאותי מצחיק בנושא זה שכבר מזמן הצענו ללקוח לעשות מה שהוא הביקש אבל או שלא מתחשק לו להחזיר תשובה או שהפעם יש לו עוד בקשה.

אחרי זה אני בטוח שתהיה תלונה שמשכנו את ההחלפה כמה שבועות

ולמה דיון פעיל במיוחד - רק בגלל שיש פה מענה מנציג החברה. במקרה אחר זה היה מסתיים מהר מחוסר עניין לגולשים.

לילה טוב לכולם.

אין - 7990 חדש למיכרה בישראל. כורי ליטקוין חיסלו אותם. לא חובה לעדכן אתר אולי תתקשר ונמכור לך משהו אחר.

פורסם
"אחמד" זכה לבינתיים בהרחקה לשבוע.

"אחמד" זה לא המשתמש היחיד של היצור הזה כאן בפורום. הוא גם bnw434. אולי יש עוד.

פורסם
מה שאותי מצחיק בנושא זה שכבר מזמן הצענו ללקוח לעשות מה שהוא הביקש אבל או שלא מתחשק לו להחזיר תשובה או שהפעם יש לו עוד בקשה..

אתה טוען שכבר הסכמתם לאפשר ללקוח את השידרוג במחיר שביקש?

פורסם

הסיבה שהדיון הזה פעיל במיוחד היא משום שלאנשים יש אלרגיה לחוסר צדק,

וכולם פה כמעט עוסקים ברכישה של מוצרי חומרה ולכן מתעניינים בנושא תנאי רכישה, אחריות, מימוש אחריות, התנהלות של חנויות, וכיו"ב.

זה לא "רק בגלל שיש פה מענה מנציג החברה".

אתה מוזמן לראות כמה עניין תופס שרשור בנוגע לבחור שהזמין אוזניות מ-"באג" ועדיין לא קיבל אותן. שם אין שום "מענה מנציג החברה", ובכל זאת הדיון שם ער ופעיל (עד כדי כך שהוא ננעל ע"י מנהלי הפורום).

וזה שאין 7990 חדש למכירה, לא אומר שאין לו שווי שוק.

אם מחר מפסיקים לייצר "הונדה סיוויק" הערך של ההונדה סיוויק שלי לא "מתאפס".

ואני שב וטוען שכל ההערות העוקצניות האלה: "לא מתחשק לו להחזיר תשובה", "אחרי זה תהיה עוד בקשה" וכו' - לא מכבדות אותך ולא את החנות שלך.

מילא - לקוח צעיר (מתחת לגיל 18), אפשר לצפות שההתנסחות שלו תהיה מעט לא עניינית. אבל מנציג של חנות/עסק מצופה לעמוד בסטנדרטים קצת אחרים.

אבל כנראה שאני מדבר אל הקיר....

ובכל מקרה אני חוזר על מה שגיליתי קודם, שאפילו ה-290X לא משתווה בביצועים ל-7990 (הפרש של 20FPS לפחות).

אז זו הפרה של הסכם האחריות ע"פ התקנון שאתם עצמכם פרסמתם (ועוד טרחתם לציין 10% .... 20FPS בדוגמאות שהבאתי הם הרבה יותר מ-10%, יותר כמו 35%).

בקיצור, מספקים בסופו של דבר ללקוח מוצר בעל ביצועים פחותים, ועוד דורשים על זה כסף....

כמו שכתבו מעלי, זה שניסיתם להיפטר ממלאי של 7990 באמצעות הנחה דרמטית זה נחמד,

אבל הלקוח לא צריך להפגע מזה .

אם הייתם מוכרים לו את הכרטיס הזה ב-100 ש"ח ולא ב-2350 ש"ח, הייתם מחליפים לו לטוסטר?

פורסם

תגיד, אתה במסע צלב או משהו? תרגע, בנאדם, תעשן ג'וינט. :cognee:

האווטר שלך תואם את מצב הרוח שלך חח.

אם הייתם מוכרים לו את הכרטיס הזה ב-100 ש"ח ולא ב-2350 ש"ח, הייתם מחליפים לו לטוסטר?

אם היו מוכרים ב-100 זה כי השווי שלו הוא 100 או מאוד קרוב לזה, ולכן במקרה כזה טוסטר, או שידרוג לטוסטר אובן במקרה הטוב. אף אחד בראש שפוי ובדעה צלולה לא ימכור לך זהב בפרוטות בלי סיבה.

ואין להם "מלאי" שהם ניסו להיפטר ממנו, קרוב לוודאי יחידה או שתיים בודדות אם בכלל. אין להם שום אינטרס להחזיק מלאי של כרטיסים כאלה.

לא קשה היה להם להעיף את הכרטיס באיביי או במקום אחר, אם פער השווי באמת היה כה גדול כפי שחלקכם טוענים.

ההנחה היא לא יותר מצ'ופר קטן, זה הכל.

ואני רק אציין, שלא התעמקתי באמת בשווי השוק האמיתי של הכרטיס או חיפשתי דוגמאות מעבר, אבל אני פשוט מציין שאין פה הגיון כלכלי למכור בפער גדול כזה, ואם הם באמת עשו שגיאה כזאת, זה דבר תמוהה, שמחליש עוד יותר את עמדתם, ואף מצדיק שידרוג לכרטיס היקר יותר ללא תוספת עלות.

אבל זה כבר בעולם הפוך כשמתמחרים דברים יקרים יותר מתחת לדברים זולים יותר עם נזילות זהה, ו-TMS יצטרכו לפטר שם מישהו.

פורסם

אני מקווה שהסיפור הזה יסתיים ושכולם יהיו מרוצים.

קיריל, הדיון הזה משך תגובות ועניין לא בגלל שהגיב בו נציג, אלא בגלל שמדובר בכם, TMS. אתם החנות הכי מומלצת באתר, ובמרחק רב מהמתחרים שלכם. אין כמעט דיון בפורום מפרטים בלי קישור לחנות שלכם.

המוניטין והמעמד הרם הזה גוררים איתם גם אחריות וחובות מסוימים. חברי קהילה רבים פה בהחלט מצפים מכם לשירות טוב יותר מאשר חנויות אחרות, כמו KSP או אייבורי. מצפים מכם ליחס הוגן וראוי ללקוחות שלכם. מצפים מהחנות שנחשבת באופן בלתי רשמי ל"יקירת האתר" לדאוג ללקוחות שלה ולתת להם את מה שהם שילמו עבורו, מבלי להעביר אותם שבעת מדורי גיהינום בדרך לשם. כן, גם אם לא תמחרתם מראש משהו באופן הכי מוצלח ואתם עכשיו צריכים להוציא קצת מכיסכם.

דיונים כאלה פוגעים במוניטין שלכם ומקרבים אותו אל המוניטין של שאר החנויות, וזה משהו שאף אחד כאן לא רוצה.

לחברי האתר יש אינטרס שתהיה חנות אמינה שאפשר להמליץ עליה בלב שלם. לכם יש אינטרס מובהק להיות החנות המומלצת. דיון כזה פוגע באינטרס המשותף הזה, ולכן מעורר הרבה תגובות ועניין.

פורסם

לכל אלו שעדיין לא יודעים...

אדון "קיריל" הוא לא נציג נחמד של TMS אלא הוא ה"בוס הגדול" שמשחק אותה הנציג הקטן שמגן על {וצוחק על כולם} TMS.... הוא ממש לא תמים ואפילו חכם גדול בכל מה שקשור להתנערות וגם לי הייתה התנסות רעה מאד איתו, אני החלטתי לבלוע תצפרדע ולא ללכת עם זה עד הסוף מהסיבות שלי...ואני לא יקנה במקום הזה גם יהיה חצי מחיר מהחנות הכי זולה אפילו בשקל.

אני בטוח שאם אדם ללא נגיעות אישיות {ואני לא מדבר על אור2000 ודומיו שלא משנה מה תמיד יגוננו על TMS בעיקביות} יתסכל על הדברים ויבחן אותם בפשיטות יראה וירגיש סירחון גדול ושירות לקוחות לוקה בגדול ולא מצד החסד אלא מצד הדין.

ויכול להיות שהם באמת טובים להחליף כוננים קשיחים או דברים דומים בעלויות קטנות אבל שזה מגיע לסכומים מכובדים ממה שאני רואה הם לא עושים את זה בכזאת קלות וממה שאני רואה הם לא עושים בכלל, ומי שקצת יודע היסטוריה יסכים איתי...

פותח התרד אל תתרגש מכלום תתיישב עם עצמך תחליט מה אתה רוצה לעשות ולך על זה עד הסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים