עבור לתוכן

פרסום|סיפור של מימוש אחריות בtms. נשאר קצת טעם רע בפה.

Featured Replies

פורסם
וזה בדיוק מה שמגלה לך את ההנחה האמיתית שקיבל

לא זה לא,

כי יכול להיות שכל מוצר מקבל הנחת "רכישה עם מחשב חדש" בסך שונה

ההנחה הספציפית במקרה שלו צריכה להימדד לפי המוצר הספציפי שרכש

הם מצדם במקום לתת את הפיצוי המלא, כבר יעדיפו, כמובן, שתרכוש מהם את הכרטיס היקר יותר, ולכן נדרש למצוא פה את נק' האקווליבריום המתאימה ולהיות אסרטיביים.

לא נכנס להם לשיקולים ולא יודע מה הם מעדיפים ומה הם לא מעדיפים,

וזה גם לא ממש משנה

מה שחשוב בעיניי הן שתי שאלות:

1. מה מתחייב על פי החוק והפסיקה המשפטית

2. מה ראוי, הגון ומוסרי

לגבי הראשונה - לא הצלחתי למצוא עדיין מידע. אין התייחסות בחקיקה למקרים המיוחדים של "הנחות" או "סיום המלאי" בחקיקה, ולכן התשובה כנראה נמצאת (אם בכלל) בפסיקה המשפטית.

לגבי השניה - כבר הבעתי את דעתי.

• תגובות 216
  • צפיות 49.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הלקוח קנה מחשב שלם

ולא חלקים

הרי שללקוח לא גילו שאין חלק חילוף מתאים, קרי, כרטיס מסך חלופי.

אני במקומו הייתי מבטל את כל העיסקה ומנקנק אותם בבית משפט אם צריך

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/87FE3955-01F1-404C-A535-CDB6498CD374.htm

התקנות קובעות שהיצרן יכול לתת החזר כספי של התמורה ששולמה בעד המוצר.

אלא שבענייננו מדובר במחשב ולא בכרטיס מסך בלבד

ואם הייתה נשמעת מצד החנות טענה שמדובר במוצר שנמכר כשלעצמו, נראה לי שאני הייתי מצליח להוכיח די בקלות שהם ידעו שהמוצר תקול כשהם מכרו אותו.

פורסם

1. מה מקבלת TMS מהיבואן בעבור ה-7990 התקול?

2. ה-290X וה-290 הם כמעט אותו כרטיס מבחינת ביצועים, ההתעקשות ביניהם מיותרת.

3. הייתי מעדיף בכל יום 290 על פני 7990. קצת פחות ביצועים אך קצב פריימים יציב יותר, צריכת חשמל נמוכה יותר ופליטת פחות חום. שלא נדבר על בעיות דרייברים ופרופילים בפתרונות כפולי ליבה.

פורסם

1. מה אכפת לו

2. שישלמו לו את ההפרש

3. יופי לך. לא רלוונטי.

פורסם

אתם מצפים מהחנות להפסיד כסף רק בגלל שהם מכרו במבצע?

אין להם את הכרטיס במלאי.

הם מציעים החזר כספי מלא.

הם מציעים כרטיס באותו טווח מחיר.

מה שנכון זה שאם הכרטיס נקנה במסגרת הנחת "קניית מחשב חדש" החלופות צריכות להיות גם מאותה הקטגוריה.

אין שום סיבה שחנות תספק ללקוח כרטיס מסך שעלותו גבוהה יותר ממה ששילם רק בגלל שהם מכרו במבצע והם "חייבים לו" את ההפרש (לכל אלו שאומרים שיביאו לו את ערך הכרטיס, ערך הכרטיס הוא המחיר אותו הוא שילם).

החנות הציעה החזר מלא, מה שאומר שהם לא מנסים להרוויח כלום מהמקרה.

זה כמו שתמכרו ב-EBAY עשרה מוצרים בדולר לאומת יחידה במחיר של 50 סנט דולר.

אתם מחליטים לבטל את העסקה ולקבל את הכסף בגלל אי אלו בעיות (המוצר לא עובד, לא הגיע וכו...), האם בגלל שקניתם 10 יחידות וזה עלה לכם דולר (בגלל ההנחה) מגיע לכם החזר של 50 סנט לכל יחידה, או רק החזר של דולר אותו שילמתם?

לפעמים אני לא רואה מחשבה מצד חלק מחברי הפורום, אף צד לא רוצה להפסיד כסף, מצד אחד חלקכם אומרים שהחנות צריכה להחזיר את הערך האמיתי (במקרה הזה היא מפסידה כסף), מצד שני אם הלקוח יקבל פחות ממה שהוא קנה הוא גם יפסיד. אם החנות תחזיר את הכסף במלואו המצב יהיה כזה שבו הלקוח לא הפסיד כסף (הכל חזר אליו), החנות גם לא תפסיד כי היא לא צריכה לצאת בהוצאות נוספות (בגלל שחלק מחברי הפורום החליטו שבכל מקרה החנות צריכה לשלם ללקוח 4000 ש"ח, למה? כי המוצר לא תקין ואין להם חלופה למרות שבפועל החנות קיבלה מהלקוח רק 2350~ ש"ח).

רק מעט חשיבה, לא צריך להיות גאון בשביל זה.

פורסם
בו נתחיל מזה שרעשים מהכרטיס לא מחייבים פגם, אתם מוזמנים לחפש פה בפורום וגם בחו"ל, היו כרטיסים שבמצב תקין השמיעו רעשים מסויימים במהלך השימוש.

כרטיסים עם 2 ליבות ידועים בזה שהם לא תמיד עובדים כמו שצריך, לא כל משחק תומך ב CFX, ל CFX יש בעיה ידועה של מיקרו גימגומים (סודרה חלקית אבל קיימת).

זה מצחיק שאתה רב איתם על שדרוג מ 290 ל 290X שההבדל בין הכרטיסים אפסי ובמקרים רבים אפילו לא קיים (בהרבה בדיקות יצא שההבדל היה פריימים בודדים). בכל מקרה שניהם חלשים בהרבה מקרים מ 7990 אבל נותנים תוצאה יציבה יותר ואמינה יותר.

נו באמת, זו בדיחה או משהו כזה?

מעניין אם אתה היית מעביר על סדר היום כרטיס שרועש ומקרטע.

הורגים אותי האנשים האלה שזורקים עצות ודעות לאוויר שמנותקות מהמציאות.

לפחות אל תהיה צבוע, 100% שהיית הופך את החנות בגלל דבר כזה.

פורסם
1. מה אכפת לו

2. שישלמו לו את ההפרש

3. יופי לך. לא רלוונטי.

1. מי אמר שאכפת לו? אני שואל כי לדעתי גם TMS אמורה לקבל תחליף הוגן מהיבואן.

פורסם

הם מציעים החזר כספי מלא.

זיכוי והחזר זה לא אותו דבר.

פורסם
אתם מצפים מהחנות להפסיד כסף רק בגלל שהם מכרו במבצע?

זה משהו שיכול לקרות כשמוכרים דברים במבצע.

חנויות צריכות לעשות בעצמן את החשבון האם משתלם להן או לא משתלם להן למכור דברים במבצע.

אלה לא בעיות של הלקוח.

אין להם את הכרטיס במלאי.

הם מציעים החזר כספי מלא.

הם מציעים כרטיס באותו טווח מחיר.

מה שנכון זה שאם הכרטיס נקנה במסגרת הנחת "קניית מחשב חדש" החלופות צריכות להיות גם מאותה הקטגוריה.

.

זה בדיוק מה שהלקוח ביקש, והחנות סירבה להעניק לו.

הוא ביקש לשלם את ההפרש שדרוש כדי להחליף ל-290X,

רק שה-"הפרש" שהוא מודד הוא ביחס למחיר אחרי הנחת "מחשב חדש",

ואילו החנות דורשת הפרש מלא - כאילו המוצר לא נמכר תחת הנחת "מחשב חדש".

אין שום סיבה שחנות תספק ללקוח כרטיס מסך שעלותו גבוהה יותר ממה ששילם רק בגלל שהם מכרו במבצע והם "חייבים לו" את ההפרש (לכל אלו שאומרים שיביאו לו את ערך הכרטיס, ערך הכרטיס הוא המחיר אותו הוא שילם).

.

הוא לא ביקש שיספקו לו כרטיס מסך שעלותו גבוהה יותר, הוא ביקש שהסכום שהוא ידרש להוסיף כדי לקבל 290X, יחושב לפי מחיר שכולל הנחת "מחשב חדש", ולא מחיר מלא. זה הכל.

זה כמו שתמכרו ב-EBAY עשרה מוצרים בדולר לאומת יחידה במחיר של 50 סנט דולר.

אתם מחליטים לבטל את העסקה ולקבל את הכסף בגלל אי אלו בעיות (המוצר לא עובד, לא הגיע וכו...), האם בגלל שקניתם 10 יחידות וזה עלה לכם דולר (בגלל ההנחה) מגיע לכם החזר של 50 סנט לכל יחידה, או רק החזר של דולר אותו שילמתם?

שאלה טובה --- התשובה עליה צריכה להיות חוקית/משפטית.

בדוגמא הספציפית שלך גרמת לזה השמע הגיוני שהתשובה שלילית,

אני יכול לחשוב על דוגמא הפוכה שלפיה ישמע לך הגיוני דווקא המצב ההפוך (לדוגמא, שקנית במסגרת של מבצע 1+1, ואז - כשיתברר ששני המוצרים תקולים, יחליפו לך רק אחד מהם (למוצר חלופי מסוג אחר), בטענה שהמוצרים הנ"ל כבר לא במלאי - אפילו אם המוצרים החלופיים נמכרים גם הם בחנות במסגרת מבצע 1+1.

לפעמים אני לא רואה מחשבה מצד חלק מחברי הפורום, אף צד לא רוצה להפסיד כסף, מצד אחד חלקכם אומרים שהחנות צריכה להחזיר את הערך האמיתי (במקרה הזה היא מפסידה כסף), מצד שני אם הלקוח יקבל פחות ממה שהוא קנה הוא גם יפסיד. אם החנות תחזיר את הכסף במלואו המצב יהיה כזה שבו הלקוח לא הפסיד כסף (הכל חזר אליו), החנות גם לא תפסיד כי היא לא צריכה לצאת בהוצאות נוספות (בגלל שחלק מחברי הפורום החליטו שבכל מקרה החנות צריכה לשלם ללקוח 4000 ש"ח, למה? כי המוצר לא תקין ואין להם חלופה למרות שבפועל החנות קיבלה מהלקוח רק 2350~ ש"ח).

רק מעט חשיבה, לא צריך להיות גאון בשביל זה.

הלקוח טען שמחיר המחירון של המוצר הוא 4000 ש"ח,

אני לא ראיתי שום ראיה לכך שהחנות באמת הציעה אותו אי פעם במחיר כזה ללא הנחה.

בכל מקרה הטענה לא הייתה שבמקרה כזה (שהיא אכן מכרה אותו ב-4000 ש"ח) היא צריכה להחזיר לו 4000 ש"ח,

אלא שאם היא מחליפה לו למוצר אחר,

היא צריכה להחזיר למוצר שהוא שווה ערך למחיר המלא של המוצר המקורי שרכש , ולא למוצר שהמחיר המלא שלו הוא שווה ערך למוצר שלו אחרי הנחה.

אף אחד כאן עוד לא ציין מה באמת היה המחיר המלא של המוצר (7990) בחנות, אז כל הויכוח על זה הוא עקר בינתיים.

פורסם

הם הציעו גם החזר כספי.

פורסם

איפה אתה רואה את זה?

פורסם

OR2OOO, אז אתה אומר בעצם שזכותה של חנות למכור ללקוח מחשב שאחד מרכיביו פגום (עם או בלי ידיעה מראש על הפגם), ואז לדרוש ממנו לבחור בין להתקע עם מחשב שחסר לו רכיב, לקבל דווקא את הרכיב הספציפי (השונה) שמציעים לו במקומו שהוא לא מעוניין בו, או לשלם מחיר מופקע לחלוטין עבור החלפה לרכיב שהוא כן מעוניין בו?

פורסם

לדעתי אם קנית מוצר של 1+1 ואחד מהם פגום, ראוי כי או יוחלף לך הפגום, או תחזיר את שניהם ותקבל את מה ששילמת.

במקרה הנ"ל - שיחזיר את כל המחשב. אם המחשב היה נמכר קומפלט במחיר שלם שאינו מפוצל לחלקים?

פורסם

זה משהו שיכול לקרות כשמוכרים דברים במבצע.

חנויות צריכות לעשות בעצמן את החשבון האם משתלם להן או לא משתלם להן למכור דברים במבצע.

אלה לא בעיות של הלקוח

לפי הגיון הזה - אני הולך קונה גינס בחנות בסוף עונה. חוזר אחרי חודש בטענה שמידה לא טובה/יש פגם במכנס, ומבקש זיכוי במחיר מלא.

אם ככה זה יעבוד בישראל - כולנו נשמח.

הודעה זאת היא דעתי האישית ופעם לא מייצג את עמדת TMS. אין לי משתמש אחר פה פשוט.

פורסם

בארה"ב אגב ההחזר הוא לפי המחיר הנוכחי. קניתי שתי חולצות וחזרתי אחרי שבוע להחליף מידה. המוכר החזיר לי 4$ כי המחיר ירד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים