עבור לתוכן

עזרה-רוצה לשמוע מוזיקה באמבטיה

Featured Replies

פורסם

שלום, בעוד כמה חודשים אני מתכנן לעבור דירה, ובדירה החדשה אני מעוניין להתקין רמקולים בכל הבית וכן בעיקר אני רוצה שיהיו לי רמקולים באמבטיה(הכי חשוב icon_smile.gif ). אני מחפש רמקולים שניתן לשדר להם bluetooth (להתחבר לסלולרי) עמידים למים שמתחברים לחשמל (לא על סוללות!) ובקר עמיד למים כדי שאוכל להעביר שירים שיהיה ניתן לשלוט עליהם מתוך המקלחת ושלא אצטרך לצאת כל פעם מהמקלחת על מנת להעביר שיר...

קיימים כאלה דברים אך הבעיה היא שמכיוון שזה נמצא בתוך אמבטיה הכל צריך להיות עמיד למים..

חשבתי אולי לקנות טאבלט עמיד למים שאוכל להכניס לאמבטיה ולשדר דרך בלוטוס שירים לרמקולים וגם מצאתי טאבלט עמיד למים אך הבעיה היא שלא מצאתי רמקולים שמתחברים גם לחשמל גם שקולטים בלוטוס וגם עמידים ללחות...

יש למישהו איזשהו דגם או פיתרון שיכול לעזור לי בבקשה??

תודה מראש :)

פורסם

יש לא מעט רמקולים עמידים למים , ואין בעיה לחבר אותם לחשמל באופן קבוע (הם נטענים על ידי usb) , אבל עצם החיבור לחשמל בחדר אמבטיה יפגע בעמידות שלהם למים.

הסוללה מחזיקה בסביבות 12 שעות , אז מה הבעיה לטעון את המכשיר פעם בשבוע - שבועיים?

זה מאד מסוכן להשתמש במכשיר מחובר לחשמל קבוע בסביבת מים , ולכן אני מניח שלא תמצא כאלה.

אם אתה רוצה המלצה למכשיר על סוללה , אז תגדיר תקציב.

פורסם

הסכנה של חשמל בחדר אמבטיה תלויה באיפה עומד מי שיכול לגעת ולהתחשמל. מי שעומד בתוך האמבטיה (במים) נמצא בסיכון הגבוה ביותר, מי שעומד על רצפה רטובה מחוץ לאמבטיה בסיכון נמוך יותר וכו'. לכן רמת ההגנה שנדרשת לדברים חשמליים בחדר קשורה ישירות למרחק שלהם מהאמבטיה ו/או אם הם נמצאים בהישג יד למי שעומד בתוך האמבטיה/על הרצפה ומניף יד

עד מרחק מסויים נדרשת הגנה גבוהה, במרחק גדול יותר הגנה נמוכה יותר, וכן הלאה

דברים שעובדים "מהשקע" יכולים להיות מכמה צורות. מההגנה הגבוהה ביותר לנמוכה :

משהוא שעובד על 12V משנאי ללא אדמה, כשהשנאי עצמו נמצא במקום יבש - SELV / Class III

משהוא שעובד על 12V משנאי שמוגן על ידיי אדמה - PELV

ומתחת לזה כל מה שעובד על 240V ומוגן על ידיי רמות שונות של אטימה למים, וההגנות הרגילות שמקובלות ב 240V - Class I/II

פתרונות "סטנדרטיים" כמו רסיבר שעומד מחוץ לחדר (ויכול להיות מחובר למחשב וכו) וממנו הולכים חוטים לרמקולים, שייכים בדרך כלל לקבוצה של PELV. בכללי אם מי שעומד בתוך המים באמבטיה לא יכול להגיע אליהם, PELV מספיק

אם ניתן לסדר פתרון שהוא SELV, הוא בטיחותי מספיק כדיי לגעת בו גם כשעומדים באמבטיה. בכללי זה יהיו דברים כמו רמקולים שמכילים קולט BT (ולא צריכים חיבור למחשב/רסיבר, כי הם מורידים את רמת ההגנה ל PELV) ועובדים משנאי ללא אדמה והם יותר מוגנים

עד כאן דיון common sense. מה התקן אומר :

התקן הישראלי דפוק כי הוא מגדיר מכשירי חשמל שמותר או אסור להתקין לפי שמות של מכשירי חשמל ספציפיים, ומן הסתם כשכתבו אותו אף אחד לא חשב על פינוקים כמו רמקולים..... גם אין בו כל התייחסות להגנה על ידיי מתח נמוך מאוד. אם רוצים להתקין לפי התקן, האפשרות שאני רואה היא להתקין צמוד לתקרה מעל איזור 2

http://www.schindler-electric.co.il/index.php/widgetkit/power-points

להשוואה, התקן הבריטי נותן תשובות מדוייקות וטובות יותר

http://www.neweysonline.co.uk/Electricity-In-The-Bathroom/Static.raction

שליטה - ניתן לשלוט מהטאבלט, לא צריך פאנל מיוחד או משהוא להתקנה בחדר....

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

וואו, תודה רבה!! אין לי מילים כמה עזרת לי!!!

באמת שבשביל אנשים כמוך שעוזרים שווה לי לבוא לפורום ולתרום גם מעצמי!!

תודה רבה על העזרה והתמיכה, ממש מעריך את זה!! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים