עבור לתוכן

סמן העכבר כל כמה שניות נראה טוען משהו

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אני קצת מבולבל..

נראה לי שהפעלתי בטעות תוכנה לא ממש ממקור טוב היום בצהריים במחשב שלי

ומאז משום מה.. העכבר במחשב כל 5 שניות בערך מציג שהוא "טוען" עם העיגול הזה מעל הסמן..

כל 5 שניות העיגול מופיע ל2-3 שניות ונעלם.

אני עוקב אחרי ע Task Manager, אני לא רואה משהו חריג.

הרצתי את הMicrosoft security existential, כי זה האנטי-וירוס שיש לי על המחשב.

והרצתי גם Spybot ומחקתי מה שהוא מצא.

ריסטתי את המחשב, הוצאתי דברים לא חשובים/מוכרים מהmsconfig

אבל עדיין העכבר ממש לטעון כל 5 שניות משהו לא ברור.

גם כשהמחשב סתם במנוחה.

המנורה של הדיסק הקשיח לא נראת פעילה ממש באופן, אבל זה גם לא ממש אינדיקציה.

יש למישהו רעיון מה המקור של הדבר הזה? מישהו פעם נתקל?

יכול להיות שזה תמיד היה ככה ורק שמתי לב אחרי שהפעלתי תוכנה מטופשת שחשדתי בה גם? :embarrassed:

יש למישהו רעיון איך לבצע בדיקות עמוקות יותר על מה שרץ במחשב שלי עכשיו?

תודה!

רן

פורסם

אני ממליץ בחום להכיר ולאמץ את חבילת הכלים Sysinternals, ובפרט את שלושת הכלים:

Process Explorer - כמו הטאסק מנג'ר, רק יותר טוב. תוכל לראות את היררכיית הפרוססים, כך שתדע מי פתח את מי. תוכל לראות גרפים של שימוש מעבד וגם של משאבים רבים אחרים (I/O, RAM, רשת, ועוד...). בכל גרף תוכל לראות גם היסטוריה, כך שאתה לא חייב להסתכל בדיוק בשנייה שבה קורה משהו. יש סיווג צבעים לפי יוזר. ועוד 1001 נתונים ופרטים חשובים.

במידה ואתה עוקב ויודע איך נראים הפרוססים שלך בשגרה, מאוד קל לזהות שם משהו חשוד בעת צרה.

אגב, הטאסק מנג'ר החדש של ווינדוס 8/8.1 מתחיל להתקרב אליו, אבל זה עדיין לא זה.

Process Monitor - מראה לך שורת לוג על כל "פעולה" שמבצע פרוסס כלשהו (גישות לקבצים, לרג'יסטרי ועוד...). הוא יכול לפעמים קצת להעמיס, אז צריך לשחק עם הפילטרים בצורה חכמה כך שתסנן החוצה את מה שבוודאות לא מעניין, אך תשאיר את מקור הבעיה. בתור התחלה הייתי מנסה לסגור את כל מה שאתה יכול (כדי לא לזבל את הלוג), לתת לו לרוץ כמה שניות ולנסות לזהות את הפעולה שמתרחשת כל 5 שניות. ברגע שזיהית, תוכל לראות מהי הפעולה ואיזה פרוסס מבצע אותה, ומשם תוכל להתקדם.

Autoruns - כמו msconfig, רק יותר טוב. אפשר לראות שם את כל מה שרץ בצורה אוטומטית, ולא רק במקומות המוכרים. רוב ה"וירוסים" מגדירים את עצמם לרוץ באחת מהדרכים שמופיעות שם, ואז די קל למצוא ולהסיר אותו שם. תתחיל בלשוניות ה-Logon, ה-Scheduled Tasks וה-Image Hijacks. שוב, גם פה יש יתרון גדול בלדעת איך זה אמור להיות בשגרה, ואז לזהות בקלות מה נמצא שם ולא אמור להיות.

פורסם
  • מחבר

נראה מעולה,

השתמשתי בAutoruns ומצאתי איזה EXE חבוי בתיקיה של Flashplayer ב-APPDATA

משהו שנקרא amd external user שהיה רץ ברקע ההתקנה שלו - לא יודע למה.. אבל זה לא עשה כלום גם שניסיתי לפתוח את הEXE שנראה כמו התקנה.

הרגתי את התהליך ומחקתי את הEXE.. היה שם עוד איזה EXE לא זוכר איך קוראים לו - מחקתי גם אותו וגם את הרג'סטרי שלו.

העכבר הפסיק לעשות את העיגול הטוען כל 5 שניות..

המון תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים