עבור לתוכן

האם להחליף כרטיס מסך Nvidia GTX 560 Ti ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני קונה מחשב חדש. כרטיס המסך שלי היום הוא: Nvidia GTX 560 Ti.

האם הוא עדיין מספיק חזק ואפשר לשמור אותו או שמומלץ לרכוש כרטיס חדש ?

אני מחפש כרטיס שיתאים למשחקים חדשים ובאיכות טובה אך אין צורך ב-"מפלצת", רק שירוץ נורמלי

ובנוסף, אשמח להמלצה למארז טוב (הכי חשוב זה יכולות הקירור שלו) באזור ה-300 ש"ח

תודה

פורסם

השאלה מתאימה יותר לפורום כרטיסי מסך ובכלל מה זה "איכות טובה" ו"ירוץ נורמלי" תגיד פשוט לאיזה הגדרות אתה מכוון(נמוכות/בינוניות/גבוהות) ועם או בלי פילטרים ובאיזה רזולוציה תשחק.

ומאחר ואתה ממילא מתכנן לרכוש מחשב חדש תענה על השאלות הבאות כדי שיוכלו לעזור לך

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
  • מחבר

היי

אז מה להחליף פורום ??

בכל מקרה אני אשחק ברזולוציה של 1024, האמת שאני לא יודע למה הכוונה בפילטרים ומבחינת הגדרות אני מחפש הגדרות "גבוהות" אבל הכל גם שאלה של מחיר.

לגבי המחשב אני כבר די יודע מה אני רוצה להזמין, השאלות היחידות שלי הם לגבי המארז וכרטיס המסך.

אני אחדד את השאלה, האם אם יש לי היום את ה-GTX 560 Ti שווה לי להשקיע 1600 ש"ח ברכישת כרטיס חדש, אני לא אשים יותר מזה על כרטיס מסך. אולי עדיף לי לשדרג את הכרטיס עוד שנתיים לדוגמה.

תודה

פורסם

אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי חומרה - פתח את הדיונים בפורומי החומרה הרלוונטיים.

בכללי, אם הכרטיס שלך מספק אותך - אל תחליף. במידה ואתה רוצה ביצועים גבוהים יותר, תמכור אותו וקנה אחד חדש.

פורסם

1024 זה רק חלק מהרזולוציה אז כנראה אתה משחק על 1280x1024 או 1024x768 וברזולוציה כזאת אני לא חושב שיש טעם לשדרג.

לכבי הפילטרים הם פשוט הגדרות נוספות שייגרמו למשחק להיראות טוב יותר וכמובן שהם מכבידות יותר, ולא בטוח שתשים לב להבדל תמיד שיכול לעלות בביצועים.

בכל מקרה אם אתה מתכוון לשדרג למסך עם רזולוציית FHD אז כדאי שתשדרג גם את כרטיס המסך לדעתי.

פורסם

בכל מקרה אם אתה מתכוון לשדרג למסך עם רזולוציית FHD אז כדאי שתשדרג גם את כרטיס המסך לדעתי.

שטויות. אם הוא לא פריק של גרפיקה ולא צריך את כל הפילטרים על מקסימום, גם ב FHD הוא לא צריך עדיין לשדרג (בהנחה שיש לו מעבד סביר, אם לא שיתחיל שם, יכול להיות שזה צוואר הבקבוק מלכתחילה).

לי יש את אותו הכרטיס וכל משחק כיום רץ ב FHD כמעט עם הכל על מקסימום (למעט AA שם לרב אני צריך להתפשר על AAX2 או לעיתים נדירות בלי בכלל).

פורסם

גם לי יש את אותו הכרטיס ואני משחק על רזולוציית HD ובמשחקי רשת(תלוי איזה כמובן) המשחקים לא תמיד רצים הכי טוב אז צריך להתפשר ובמשחקים לשחקן יחיד אין ממש בעיה.

בכל זאת זה כרטיס מסך ישן וגם לא בדיוק ציינת על כמה FPS ואיזה משחקים.

ואני גם לא "פריק" של גרפיקה (כמו שאתה אומר) למרות שזה נקרא בדרך כלל "*ונת גרפיקה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים