עבור לתוכן

המחשב נתקע ברנדומליות

Featured Replies

פורסם

לפני יומיים קיבלתי מחשב חדש לגמרי עם מעבד ממש ממש טוב 8 ג'יגה זיכרון,2 טרה נפח וwindows 7 pro x64 bit מקורי

ואיך שהתחלתי להתקין עליו כל מיני תוכנות ומשחקים כמו סקייפ ואנטי וירוס הוא פשוט נתקע ברנדומליות פעם בכמה זמן וזה לא תקיעה לדקה או שתיים ועובר זה תקיעה שאם אני לא מכבה ומדליק אותו מהכפתור אין לי מה לעשות איתו...

למישהו יש רעיון מה יכול להיות הגורם לזה?

ניסיתי להריץ memtest ואין שום בעייה עם הזיכרון

ניסיתי לפרמט שוב, לא עזר

ניסיתי להחליף כרטיס מסך, לא עזר

בבקשה תעזרו כמה שיותר מהר אני כבר משתגע מזה :/..

פורסם

יש לך אחריות על המחשב - תשתמש בה. אין סיבה שתקבל מחשב חדש לא תקין.

הבעיה במקרה שלך יכולה לנבוע ממספר גורמים - לוח אם, מעבד, זיכרון, ספק (לא תקין או שלא מחובר נכון), כרטיס מסך, טמפרטורה גבוהה מדיי של המעבד או כרטיס המסך, בעיה במערכת ההפעלה (אולי דיסק ההתקנה לא תקין) וכד'. יש גם אפשרות שמדובר בבעיית תאימות מוזרה בין הרכיבים השונים במחשב או אפילו בבעיית קושחה (ביוס לא מעודכן, קושחה לא טובה של דיסק ה SSD, בהנחה שיש לך כזה וכד').

1. תתחיל בהרצת memtest86 למשך 3 סיבובי בדיקות מלאים ותראה אם יש שגיאות (רצוי לתת לה לרוץ למשך כל הלילה).

2. בדוק את המעבד והספק ע"י תוכנת OCCT, אפשר להשתמש בתוכנה גם בכדי להעמיס על כרטיס המסך. בדוק אם יש קריסות או אם מתקבלות שגיאות. כמו כן תבדוק את הטמפרטורות של המעבד וכרטיס המסך במנוחה ובמאמץ.

3. בדוק את הדיסק הקשיח עם התוכנה של היצרן המתאים. רצוי לבדוק אותו גם עם MHDD.

4. נסה להשתמש במערכת הפעלה live כלשהי, שאינה תלויה בדיסק הקשיח שלך (רצה מ CD או מ DoK). אם הבעיה חוזרת גם בה - מדובר בבעיית חומרה או קושחה.

5. וודא שאתה משתמש בגירסת הביוס המעודכנת ביותר. כמו כן בדוק אם יש עידכון קושחה לכונן ה SSD שלך (אם יש).

בשלב הזה כבר יש צורך לפתוח את המחשב ולבדוק שהכל תקין פיזית (שהכל מחובר כמו שצריך ושאין קבלים מפוצצים/מנופחים). אם הכל תקין - יש להתחיל להחליף רכיבי חומרה עד לאיתור הרכיב הבעייתי. זה מוביל אותי למשפט הראשון שכתבתי - אל תתחיל להתעסק בזה - יש לך אחריות על המחשב - תנצל אותה.

פורסם

רק אני לא מבין, מדוע פותח הדיון צריך לעבור את כול בדיקות הללו כשהמחשב חדש?. :s07:

פורסם

@duk4u

אני מסכים - בגלל זה כתבתי גם במשפט הראשון שלי וגם במשפט האחרון שעליו לנצל את האחריות ולא להסתבך עם כל הנ"ל. אבל יש לזכור שמדובר בפורום של תמיכה טכנית, ואם כל תשובה כאן הייתה "תממש אחריות" או "לך תקנה מחשב חדש" אז הוא לא ממש היה עוזר למישהו. לכן הצעתי גם כמה בדיקות סטנדרטיות שרצוי לבצע בכל מחשב חדש, בלי קשר להופעת בעיות כלשהן.

אני רוצה לציין גם שפותח הדיון לא כתב מי הרכיב את המחשב ואם הוא בכלל רכש את החלקים בארץ - יכול להיות שהוא רכש חלקים מחו"ל (אולי ממספר חנויות שונות) והרכיב את הכל בעצמו, ובמצב כזה אין לך חנות שניתן לפנות אליה בקלות בכדי שהם יטפלו בבעיה, ולכן עליו לאתר את הרכיב הבעייתי בכדי לשלוח אותו לחנות המתאימה לצורך החלפה/תיקון.

פורסם

...

בבקשה תעזרו כמה שיותר מהר אני כבר משתגע מזה :/..

נא להמנע - ובדרך גם לקרוא את חוקי הפורום.

פורסם
...בבקשה תעזרו כמה שיותר מהר אני כבר משתגע מזה :/..
נא להמנע - ובדרך גם לקרוא את חוקי הפורום.
פורסם

ואם תוך כדי תקיעה אתה עושה Alt Ctrl Del קורה משהו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים