עבור לתוכן

בעיה בהוספת זכרון למחשב (RAM)

Featured Replies

פורסם

שלום..

אחי רצה לפנק אותי וקנה לי תוספת זכרון..

הזכרון הנוכחי שלי הוא corsair 4G CML4GX3M1A1600C9

ומה שהוא קנה לי זה corsair 4G CMZ4GX3M1A1600C9B

וכאשר אני מחבר/מוסיף את הזכרון החדש ומדליק את המחשב המחשב מצפצף מס' פעמים

ומופיע לי הודעה בביוס של (זה חלק מהתצוגה השאר זה רגיל..)

worning! now system is in safe mode.

please re-setting CPU frequecy in CMOS setup

ןלמטה יש F1 להמשיך וDEL לביוס...

האם יש שוני רב בין הזכרונות? וכמובן מה עליי לעשות??

תודה מראש

אסף.

פורסם

מה קורה אם אתה עושה את מה שהמחשב אומר - נכנס ל BIOS, שומר את השינויים ויוצא ?

פורסם

העמודים של הזיכרון מהאתר של Corsair:

CML4GX3M1A1600C9

CMZ4GX3M1A1600C9B

לפי המידע הטכני שבאתר, ההבדלים היחידים בינהם, שאני מבחין בהם, הם סוג גוף הקירור שמותקן על הזיכרון והעובדה שהזיכרון החדש הוא Low Profile. נראה כי לא אמורה להיות בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון. אני מחזק את מה ש 11010010110 הציע - להיכנס לביוס, לוודא שהזיכרון מוגדר נכון (תדר של 1600MHz בתזמונים של 9-9-9-24) ולשמור את השינויים.

באותה הזדמנות יש לוודא שהמעבד מוגדר נכון - מומלץ שהוא יהיה מוגדר באופן אוטומטי (מה שקובע את התדר והמתח בהתאם), דבר שיבטל את ההמהרה, אם יש כזו. לאחר שמוודאים שהזיכרון תקין, אפשר להחזיר את ההמהרה ולבדוק את יציבות המערכת.

בלי כל קשר לבעיה - מומלץ לבצע בדיקת תקינות לזיכרון עם memtest86 (כבר היו מקרים של רכיבים חדשים שהגיעו לא תקינים).

פורסם
  • מחבר

לגביי התדר 1600 הוא מגדר כמו שצריך.. לגביי התזמונים אני לא רואה את המיקום שלהם כרגע..

ואם תוכל להסביר לי מה זה הmemtest86 )תוכנה/חומרה(..

תודה

פורסם

memtest86 היא תוכנה לבדיקת הזיכרון. רצוי מאד להשתמש בגירסה שאינה תלויה במערכת ההפעלה, כלומר מופעלת מדיסק או DoK עם הדלקת המחשב בלי קשר למערכת ההפעלה המותקנת. אפשר להוריד אותה כתוכנה נפרדת, אבל מומלץ שתוריד דיסק של אוסף תוכנות בדיקה, כמו Hiren's Boot CD ותפעיל אותה ממנו.

בקשר לבעיה - האם עשית את מה ש 11010010110 הציע? האם כניסה לביוס, שמירה ויציאה פתרה את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר..

עשיתי את מה ש01001.. אמר אך לא היה שינוי..

שלחתי לאיבורי שיבדקו את הזכרון נראה מה הסיפור..

פורסם

היית צריך לבדוק האם הבעיה מופיעה כאשר כל פעם מותקן מודול זיכרון אחר (לנסות את המקורי לבד ואת החדש לבד) - אם הבעיה נגרמת כתוצאה משימוש במודול הזיכרון החדש בלבד, אז ייתכן שיש בעיית תאימות בין החומרה שלך לזיכרון החדש. במצב כזה הייתי ממליץ לך לבדוק האם קיים עדכון ביוס ללוח שלך שאולי יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

-בדקתי כבר את החדש לבד והישן לבד החדש עושה בעיות (4 ציפצופים + האזהרה..) והישן עובד כרגיל...

-מבדיקה במחשב אחר ובאיבורי הזכרון תקין..

-ניסיתי גם את מה שאמרו למעלה להעביר למצב אוטו' לא עזר אבל ראיתי שהמחשב מזהה אותו (בביוס) במהירות שונה 1333 ולא מה שהוא אמור להיות 1600..

- איך אני מעדכן ביוס? אולי זה הפיתרון..

שוב תודה לכל העוזרים..

פורסם

בדקת אותם באותו סלוט ? יכול להיות שהבעיה בסלוט בלוח (למשל : נכנס אבק לסלוט במשך כל התקופה שלא היה בו סטיק) ולא בסטיק עצמו

פורסם
  • מחבר

כן בדקתי באותו סלוט...

אני חושב שאני פשוט יחליף אותו לאחד ללא צלעות קירור וזהו...

אם אין ברירה..

פורסם

צלעות קירור לא אמורות להשפיע, מה שכן, אם הסטיק קצת גבולי בפרמטר כלשהוא, או אם הלוח קצת גבולי, אז יכול לקרות מצב שהם עובדים כל 1 אם לוח/סטיק "ממוצע", אבל לא מסתדרים אחד אם השני.... כך שעדיין יכול להיות שגם הלוח שלך קשור לזה ולא רק הסטיק...

(וזה לא אומר שהלוח לא טוב, פשוט - ככה הוא, קורה)

פורסם
  • מחבר

לוח האם שלי הוא: Gigabyte GA-M68MT-S2P

מעבד: PHENTOM II x4 965 Black AM3 Tray

למה אני מציין את המעבד? כי קראתי איפה שהוא שיש לו שתי אפשריות עבודה עם זכרון: "ביחד" או "מפוצל".

השאלה האם זה משפיע? או אני סתם עושה סלט..?

פורסם

לא קשור לדגם שלהם, כשמשהוא יוצא "גבולי" הכוונה היא ש 1 יוצא מהמפעל כשהוא קצת שונה מהאחרים מאותו דגם (למשל רגיש יותר למתחים לא מדויקים)

אם אתה אומר שבדקת את החדש לבד ועדיין היתה בעיה אתה יכול לשלול את הקטע של "ביחד" / "מפוצל"

פורסם

יש פה משהו מוזר עם הלוח שלך - ללוח יש 4 גירסאות שונות:

(GA-M68MT-S2P (rev. 1.0

(GA-M68MT-S2P (rev. 2.3

(GA-M68MT-S2P (rev. 3.0

(GA-M68MT-S2P (rev. 3.1

נראה כי לכל אחד מהם יש גירסת ביוס שונה, ויותר מזה - התמיכה בזיכרון היא שונה בכל לוח:

ב rev 1.0 כתוב: Support for DDR3 1666+/1333/1066/800 MHz memory modules

ב rev 2.3 כתוב: Support for DDR3 1666+/1333/1066/800 MHz memory modules

ב rev 3.0 כתוב: Support for DDR3 1333(OC)/1066/800 MHz memory modules

ב rev 3.1 כתוב: 1600/1333/1066/800MHz memory modules

צריך לחקור לעומק את ההבדלים בין הלוחות, אבל לא ברור לי מה זה זיכרון +1666 שמופיע ב rev 1.0 ו rev 2.3 (יש זיכרון 1600MHz, אבל אני לא מכיר זיכרון 1666MHz, מה גם שלא ברור מה מציין ה "+"). בנוסף ב rev 3.0 נראה שהתמיכה בזיכרון אפילו ירדה, כך שזיכרון בתדר 1333 יכול להיות מוגדר רק עם הגדרות ידניות (שקול להמהרה למעשה), ולא נתמך זיכרון בעל תדר גבוה יותר, ורק ב rev 3.1 יש תמיכה מלאה בזיכרון בתדר של 1600MHz.

אני מציע לך לבדוק את גירסת הלוח המדוייקת שלך, ואם יש עידכון ביוס עבורו - תעדכן, במידה ומדובר בעידכון שמיועד לפתור בעיות זיכרון.

אני יכול גם לנסות ולהציע לך להגדיר את הזיכרון לעבודה בתדר של 1333MHz במקום בתדר של 1600MHz, שכן תדר של 1333MHz נתמך רשמית בכל הגירסאות של הלוח.

פורסם
  • מחבר

אני כמעט בטוח שיש לי את ה3.1..

כאשר אני משנה בביוס לזיהוי אוטו' הוא משנה את המהירות של הזכרון ל1333MHz

האם זה לא פוגע במהירות עבודה של הזכרון כאילו זה בזבוז בעצם להשתמש ב1333 כשיש לך 1600..

אני אנסה להשאיר את הביוס על הגדרה אוטו' ונראה מה קורה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים