עבור לתוכן

מעבד מתחמם בפתאומיות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרה בנושא די מלחיץ.

יש לי מחשב חדש (בן 4 חודשים) שהרכבתי לבד עם נתונים טובים יחסית..

לאחרונה קורה שהמעבד מתחמם בפתאומיות עד לטמפרטורה של 90 מעלות בערך, ובאותם שניות כל המאווררים מנסים לפצות על זה. עד שמהלחץ :huh: אני עושה ריסטרט והכל מסתדר.

אני משתמש ב RealTemp 3.7 כדי לראות נתוני טמפרטורה גם ל- CPU וגם ל- GPU

בשימוש רגיל הטמפרטורות נעות בסביבות ה 26 מעלות, בשימיש אינטנסיבי (רנדר בתוכנת 3D) זה בסביבות 55 מעלות למעבד.

נתוני מחשב:

Windows 7 64bit

מעבד: i7-4770

קירור נוזל למעבד של ZalmanLQ310 http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.php?Idx=707

16 גיגה של RAM

SSD 120G כמובן עוד הארד-דיסק טרה נוסף

כרטיס גרפי :GTX 770

ספק כוח 600W של Zalman http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.php?Idx=641

לוח אם intel DH87

לא ממש בטוח אבל יש לי הרגשה שהמשאבה של הקירור מפסיקה לעבוד.

כשזה קורה אני שם את היד בפתח היציאה של האויר והאויר קר.

תודה מראש.

פורסם

תיגע בבלוק/צינורות ותוודא. איך המשאבה מחוברת ?

פורסם
  • מחבר

משאבה מחוברת עם בראקט 1150 וחיבור נפרד לחשמל על הלוח אם.

זה לא מסכן את המעבד? עד שאבדוק את זה הוא יפגע מהטמפרטורה הגבוהה.. (?)

פורסם

תוריד גם את התוכנה Hwinfo64.

יכול להיות שהתוכנה RealTemp מזייפת.

למרות שאני לא פוסל אפשרות שבאמת ישנה בעייה טכנית, אבל עדיף להתחיל מהפחות גרוע.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין שבמקרה הזה היא מזייפת כיוון שבשניות אלו שומעים שהמאוורר של הרדיאטור מתחיל לעבוד במקסימום יכולת.

אנסה את התוכנה שהצעת בכל מקרה, תודה.

פורסם

יכו להיות שהלוח מנתק את המתח ליציאה אליה מחוברת המשאבה, או שהיא לוקחת יותר מידי זרם מהיציאה (שמיועדת למאוורר שלוקח מקס' 3-4W) ומשהוא בלוח "קופץ"/נהרס

תחבר את המשאבה לספק, אם זה משאבה אם PWM תחבר את המתח מהספק וה PWM מהלוח

פורסם
  • מחבר

ראה קישור לקירור שיש לי. http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=707

יש כבל מתח למאורר וכבל מתח למשאבה..

המאוורר מחובר למחבר 4 פינים

והמשאבה למחבר 3 פינים..

צירפתי תמונה

פורסם

ההספק של המשאבה לא מופיע כאן. משאבות גדולות לוקחות גם 30W, זאת כנראה פחות אבל עדיין יכול להיות יותר מידי בשביל הלוח או שהלוח מנתק אותה מסיבה אחרת

תנסה לחבר אותה ישירות לספק דרך מתאם 3pin - molex

פורסם
  • מחבר

באמת לא מוצא בשום מקום כמה ההספק של המשאבה.

מה זה Qmax?

אנסה לחבר את המשאבה ישירות כמו שהצעת. רק כרגע אין לי מתאם כזה.

לא צריכה להיות בעיה עם תאימות מתח נכון?

תודה

פורסם

Q = חום

מה שאומר שהמשאבה מיועדת לקרר מעבדים עד 300W (בהתחשב בזה שמעבדים מגיעים בסטוק למשהוא כמו 100W, זה אומר שהיא יכולה לקרר מעבדים באוברקלוק גבוה מאוד - אם כי בשביל זה חוץ מהמשאבה צריך גם לוח וקירור לוח בהתאמה)

הספק המשאבה עצמה - הייתי מנחש משהוא כמו 5-10W

המתח הוא 12V גם במולקס (בחוט המתאים)

יש דרך לחבר את זה בלי מתאם, אם כי זה דיי בגדר אלתור, לא אמין ולא הכי בטוח - לפרק את הפינים מהחיבור 3pin ולתקוע אותם במולקס..... לא משהוא שהייתי ממליץ לעשות, אם כי 1 המאווררים אצלי מחובר ככה בדיוק מאז שהרכבתי את המחשב.... (הורדתי אותו ל 5V כי הלוח לא יכול לשלוט בו והוא היה מרעיש)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה..

אעדכן בהקדם.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון קטן.

לא יודע למה, אבל חיכיתי עם השינוים שהציע 1101. בנתיים ה-UPS שלי חזר מתיקון ומאז שה-UPS מחובר לא קרה שום מקרה חריג עם המעבד (מקווה שלא יקרה).

כדי לישון בשקט הגדרתי ב-RealTemp שיעשה log לשינויי טמפרטורה וכשמעבד עולה מעל 60 מעלות יופעל סקריפט כיבוי למחשב.

אעדכן אם יהיה שינוי.

יכול להיות שהמחשב השתוקק לחשמל יציב (?)

תודה.

פורסם

אין קשר - UPS לא מייצב את המתח, הוא רק מונע חריגות מחוץ לתחום מסויים שיכולות לשרוף את הספק של המחשב. בלי UPS, אם מגיע מתח לא תקין / נפילות מתח / מכות מתח המחשב יכול להתכבות / להפעיל מחדש / להישרף, זה לא הולך להשפיע על דברים אחרים

פורסם
  • מחבר

אה, אוקיי טוב לדעת.

לפני שבועיים בדקתי שכל החיבורים של גוף הקירור מחוברים כראוי. חיברתי מחדש / הזזתי / לחצתי..

בכל מקרה, אם זה יקרה שוב אנסה את מה שהצעת.

תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ha9yrata.jpg

רק כדי להיות בטוח.. זה מה שאני צריך לקנות נכון?

מולקס ל 3 פינים זכר, 12 וולט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים