עבור לתוכן

קניית כ.קול מומלצת?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לרכוש את הרמקולים SOLO 6C או SOLO 7C (עדיין לא הוחלט סופית).

בכל מקרה, הייעוד של הרמקולים מוזיקה\משחקים\סרטים השאלה שלי,

האם כדאי לרכוש כ.קול ייעודי לרמקולים הללו? נאמר לי שיש שיפור משמעותי.

בנוסף, ראיתי את 2 הכרטיסים הללו:

7.1 Asus Xonar DX (כרטיס פנימי)

Creative X-Fi Surround 5.1 USB Pro + Remote (כרטיס חיצוני)

שניהם עולים 350 ש"ח.

נתחיל מהשאלה האם הכרטיסים הללו יתנו מענה משמעותי ושווה את ההשקעה?

בנוסף לכך אשמח לדעת כיצד הולך עיניין החיבורים בין הכרטיס לבין הרמקולים לפי מה שהבנתי ניתן לחבר כבל RCA בין הרמקולים לבין הכרטיס.

האם זו הכוונה? יש צורה אחרת? ובכלל האם זה משתלם?

תודה מראש לעוזרים!

• תגובות 30
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לך על הזונאר, ההשוואה כמעט ומיותרת ולא רק בגלל הממשק. ובעניין החיבורים - כניסות הסולו הן חיבורי RCA - בכדי לחבר לכרטיס קול יש להשתמש במתאם מ-2-RCA ל-3MM JACK שמגיע איתם.

פורסם

Xonar DX , השני ממש גרוע.

אגב, אני מוכר כזה ב 230 שקל.

פורסם

אני אומר אל תרוץ לקנות כרטיס קול

תבדוק אם אתה מרוצה מהתוצאה עם המובנה בלוח ואז תחליט אם אתה צריך לשדרג או לא

פורסם

+1

פורסם

קשה לי להסכים לטענה כזו.

איך בן אדם יכול להחליט אם הוא מרוצה מהתוצאה, אם אין לו נקודת השוואה? לא משנה איזה חריקות הוא שומע, הוא יכול להאמין זה איך שזה אמור להיות, כל עוד הוא לא שמע משהו יותר טוב.

פורסם

הבחור מוזמן לקחת את ה DX שלי לשבוע להתרשמות.

לא מתאים - יקבל את הכסף חזרה.

השיפור מאוד מורגש, גם עם אוזניות פשוטות.

היתרון האמיתי הוא לא באיכות הצליל, אלא ב DSP , אפקטים ואקולייזר נורמלי שמאפשרים להוציא את הצליל הרצוי.

כל אלו אפשר לעשות ברמת התוכנה בלי להוציא שקל, אבל זה מורכב והמאמץ מיותר.

פורסם
קשה לי להסכים לטענה כזו.

איך בן אדם יכול להחליט אם הוא מרוצה מהתוצאה, אם אין לו נקודת השוואה? לא משנה איזה חריקות הוא שומע, הוא יכול להאמין זה איך שזה אמור להיות, כל עוד הוא לא שמע משהו יותר טוב.

למה לעצור כאן?

שיקנה רמקולים ב 20K וגם מגבר וקדם ב 15K כל אחד, וממיר כמובן כי הזה בכרטיס קול לא באמת שווה משהו. אל תשכח גם טיפול אקוסטי ובסוף תקנח עם כבלים במאה דולר למטר.

אני ציני כמובן. אין סוף לדברים האלה וצריך לשים את הגבול איפשהו

כל הרעיון זה שלא צריך נקודת השוואה. אם אתה נהנה, מ'כפת לך אם כרטיס קול כזה או אחר ישפר קצת את איכות השמע

פורסם

מסכים

אני הוצאתי 2000 שקל על DAC חיצוני עם מגבר , והיום אני מגלה שהלוח אם נותן עבודה יפה מאוד עם אותם אוזניות

פורסם

אז למה אתה לא מציע לו גם לבדוק קודם רמקולים ב50 ש"ח, אולי הוא יהיה מרוצה וחבל על הכסף שהוא הולך להוציא על הסולו. מה, לא? אחרי הכל זו הוצאה גדולה משמעותית מזו של כרטיס הקול.

פורסם
מסכים

אני הוצאתי 2000 שקל על DAC חיצוני עם מגבר , והיום אני מגלה שהלוח אם נותן עבודה יפה מאוד עם אותם אוזניות

ואיזה אוזניות אלו? ביטס?

פורסם

איזה לוח אם יש לך בכלל? אולי ליבת הקול שלך מספיק טובה.. אלו לא רמקולים High-End שהשיפור יהיה כה מורגש אם בכלל (וכן זה משתנה בין אדם לאדם ולא כל אחד ישים לב להבדל). חוץ מזה אני לא מבין איך גיימרים משחקים בלי סרואנד (5.1).

פורסם
אז למה אתה לא מציע לו גם לבדוק קודם רמקולים ב50 ש"ח, אולי הוא יהיה מרוצה וחבל על הכסף שהוא הולך להוציא על הסולו. מה, לא? אחרי הכל זו הוצאה גדולה משמעותית מזו של כרטיס הקול.

צריך להשאר בפרופורציה

פותח התראד שאל אם כדאי לו. דעתי היא שלא כדאי, לפחות עד שהוא יתנסה בעצמו

פורסם

אם דעתך היא שאין צורך בכרטיס קול, מקובל. הבעיה שלי היא עם ההצעה שהצעת קודם, לבדוק אם המובנה מספק אותו, דבר שאי אפשר לדעת בלי נקודת השוואה. גם הטענה ש"אם זה נשמע לך מספיק טוב למה צריך יותר" לא עובדת, כי אם פותח הדיון היה רוצה את המינימום שאפשר להנות ממנו, הוא לא היה רץ לסולו אלא מחפש את הרמקולים המינימליים שנשמעים מספיק טוב. בבירור הכוונה שלו בשאלה "האם כדאי" היא לא אם הוא יכול להנות גם מהמובנה, אלא אם כרטיס נפרד יישמע טוב יותר (שאז הוא מוכן להשקיע את הכסף), ואת זה הוא לא יכול לדעת מבדיקה של המובנה בלבד.

באשר לפרופורציות, היחיד שיכול לקבוע אותן הוא השואל בעצמו. מי שמבקש לקנות רמקולים ב400, זה מה שיציעו לו. מי שמבקש לקנות ציוד ב2000, יקבל גם הוא מידע בהתאם לתקציבו. זו גם הסיבה שלא להציע לפותח הדיון ציוד ב15K - פשוט כי אין קשר בין זה לתקציב שהוא דיבר עליו, ולא כי "צריך לשים את הגבול איפשהו".

(אגב, בערך באותו הקשר, ראיתי בדיון אוזניות שיש לך SD793II. יש לך רשמים לשתף? או שאין, וזו הסיבה לדעה שלך בנושא?)

פורסם
אם דעתך היא שאין צורך בכרטיס קול, מקובל. הבעיה שלי היא עם ההצעה שהצעת קודם, לבדוק אם המובנה מספק אותו, דבר שאי אפשר לדעת בלי נקודת השוואה. גם הטענה ש"אם זה נשמע לך מספיק טוב למה צריך יותר" לא עובדת, כי אם פותח הדיון היה רוצה את המינימום שאפשר להנות ממנו, הוא לא היה רץ לסולו אלא מחפש את הרמקולים המינימליים שנשמעים מספיק טוב. בבירור הכוונה שלו בשאלה "האם כדאי" היא לא אם הוא יכול להנות גם מהמובנה, אלא אם כרטיס נפרד יישמע טוב יותר (שאז הוא מוכן להשקיע את הכסף), ואת זה הוא לא יכול לדעת מבדיקה של המובנה בלבד.

באשר לפרופורציות, היחיד שיכול לקבוע אותן הוא השואל בעצמו. מי שמבקש לקנות רמקולים ב400, זה מה שיציעו לו. מי שמבקש לקנות ציוד ב2000, יקבל גם הוא מידע בהתאם לתקציבו. זו גם הסיבה שלא להציע לפותח הדיון ציוד ב15K - פשוט כי אין קשר בין זה לתקציב שהוא דיבר עליו, ולא כי "צריך לשים את הגבול איפשהו".

(אגב, בערך באותו הקשר, ראיתי בדיון אוזניות שיש לך SD793II. יש לך רשמים לשתף? או שאין, וזו הסיבה לדעה שלך בנושא?)

למען האמת באתי עם ציפיות לא גבוהות במיוחד כי מדובר במוצר זול (יחסית לשוק המשוגע הזה) וזה היה יותר בשביל הנסיון עצמו ואם הסאונד ישתפר על הדרך, מה טוב

הרשמים מסתכמים בשני דברים. האחד הוא שכל מני רעשים סטטיים שבאו מהמחשב חדלו לחלוטין. כמו כן "פיצוצים" כאשר המחשב נכנס ויוצא ממצב שינה נעלמו כלא היו

השני, שקשור לסאונד עצמו, הוא עידון קל בתדרים הגבוהים, שהיו קצת צורמים בחיבור לאונבורד

אבל! עד שאני לא יעבור מבחן עיוור אני לא יכול באמת לדעת בוודאות. אפקט פלציבו עובד בעסק הזה שעות נוספות (וזו סיבה טובה מאוד לא להאמין לכל אחד שאומר שהוא שומע הבדלים)

לגבי רוחב/עומק במה, הפרדת כלים וכו'.. לא עשיתי בדיקה השוואתית אז אני לא יכול להגיב על כך..

יכול מאוד להיות שיש הבדל ואפילו די גדול, רק שלא הבחנתי בו עד עכשיו, גם לא יצא לי ממש לשבת ולהאזין בשלווה כדי לשים לב לפרטים כאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים