צרכנות נבונה או איך לחסוך בדברים הקטנים כגון מוצרי מזון? - צרכנות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

צרכנות נבונה או איך לחסוך בדברים הקטנים כגון מוצרי מזון?


MasterDK

Recommended Posts

שלום לכולם!

כבר שנה שניה ברצף אני מנסה להתנהל נכון כלכלית ואחרי שקיבלתי תמונה כוללת על ההוצאות שלי, היום אני רוצה לשאול אותכם איך בעצם לצמצם אותם?

ואני מדבר איתכם על מוצרים קטנים ופשוטים שכל אדם צורך: מוצרי מזון והיגיינה.

אני מחפש אתר ו או אפליקציה שתעזור לי לחסוך את כמות הכסף שאני מוציא על מוצרי מזון והיגיינה. הייתי רוצה אפליקציה שנניח אתה נותן לה רשימת קניות והיא מציע לך איפה כדי לקנות את הרשימה בהינתן אזור מסויים ורדיוס. מצאתי את זה http://www.pricez.co.il/ וזה נראה טוב. אשמח לחוות דעת אם יש פה אנשים שמשתמשים בה.

כמו כן אני מחפש שירות שמאפשר להתריע על ולקבל קופונים ומוצרים.

תודה רבה ושבוע מעולה!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תוכל לפרט על זה? מה צרכי האיחסון למוצרים בסיסיים? מה עם מוצרים שלא ניתן לשמור הרבה זמן? מה כן ניתן לשמור ובאילו תנאים? מעל איזה כמות מומלץ לקנות בשביל שההנחה תיהיה משמעותית?

כך בחשבון שאני רווק שגר לבד ואוכל בעיקר ארוחות ערב בימי חול וכמובן ערך 3 ארוחות בסופי שבוע.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תלוי בשיטת הקניה שלך, אפשר אולי לעשות שימוש באפליקציה כדי לייעל את הקניה.

אבל בסופו של דבר אין תחליף לתשומת לב למחירים, והרבה מכך תלוי גם באפשרויות הלוגיסטיות שלך.

למשל אנשים שאין להם רכב יתקשו מאוד לעשות קניות מרוכזות ולחסוך בהם ביעילות גבוהה.

הרבה אנשים זקנים/חולים קונים בעיקר במכולת ליד הבית במחירים לא זולים.

אנשים שיש להם סופר ליד הבית יהיו תלויים במבצעי הסופר, והוא זה שיקבע להם מה ומתי הם יקנו(אם ברצונם לקנות רק במחירים טובים).

לעומת זאת אם יש לך רכב ובדרך מהעבודה הביתה(או בטווח נסיעה קרוב) יש לך כמה סופרמארקטים באותו האיזור, אז אתה יכול לשפר את רמת החיסכון ע"י גישה למבחר רב יותר של מבצעים והשוואות מחיר.

אני לא קונה במכולת בכלל.

עושה קניה שבועית או דו שבועית בסופר גדול של רמי לוי, אושר עד, או שופרסל דיל.

כשיש לי זמן אני מפצל את הקניה בין שני סופרים שאינם רחוקים אחד מהשני.

לפעמים נדירות כשאני צד עם הלהקה לקראת קניה גדולה במיוחד גם יוצא לי לעבור ב3-4 סופרים בערב אחד.

תלוי בסכום הקניה והקרבה לסופר, החיסכון יכול להצדיק את הדלק והזמן.

יש אנשים שאוהבים לעשות זאת מדי פעם רק כדי לתרגל קניה חכמה ולהיות עם יד על דופק המחירים, גם אם זה לא ממש חסך להם במבט כללי.

אולי העצה הכי טובה היא אף פעם לא לקנות מה שאתה יודע שהוא מחיר לא טוב, אלה אם כן אתה חייב דחוף ואין לך ממש ברירה.

וכשיש ממש טוב על משהו שאין בו עניין של תאריך(כמו חבילת פסטה בשקל) אז כדאי לחשוב לטווח ארוך ולקחת אספקה של שנה קדימה(או עד מקסימום המגבלה שהסופר נותן לאותו המבצע).

למשל נתקלתי לפני חצי שנה או יותר ב5 שקל לטבסקו, וקניתי 8 יחידות.

במבט לאחור הייתי צריך לקנות יותר כי זה נמכר במחיר מצחיק שכנראה אף פעם לא יחזור.

מצד שני צריך גם להיזהר לא לקנות כמויות ממשהו שהתאריך עלול לעבור לפני השימוש, או משהו שיאלץ אותך להגזים באכילתו מעבר לרצוי.

לגבי ירקות ופירות שבאופן כללי חייבים לקנות טריים כל כמה זמן, באמת שכדאי לעקוב אחרי כל מה שרק אפשר על הדרך, ולנסות לקבל מושג לגבי המחירים בחנויות/סופרים בכל זמן נתון.

להגדיל את תדירות הקניה ולהקטין את הכמות יעזור לנהל יותר טוב את המלאי הרגיש לזמן.

גם לשיפור איכות הפירות והירקות זה מאוד עוזר אם אתה מחפש שילוב מאוזן של מחיר ואיכות.

אני שונא במיוחד עגבניה גרועה, אולי בגלל שאני אוהב במיוחד עגבניה טעימה.

אני בדרך כלל נמנע לקנות עגבניות "רגילות", ומשתדל לקנות בעיקר זנים טובים, ולעולם לא קונה עגבנהיות(מילה שהמצאתי לירוקות ש"נהיות" עגבניות כששמים אותם בשמש) או אדומות קל מאותה הקבוצה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

Art תודה על התגובה.

אני מסכים שתשומת לב חשובה. הבעיה שלי היא שאני לא יודע מה המחיר הריאלי. כיום אני קונה בסופר אחד שנמצא ליד הבית ואני לא יודע אם המחירים שלהם גבוהים או ממוצעים.

אני לא קונה הרבה ולכן אני לא נוסע עם אותו לקניות. בדרך מהעבודה אני עובד 2 סופרים ככה שיש לי אלטרנטיבות.

הבעיה שלי זה איך באמת עוקבים אחרי המחירים? ומאיפה משיגים קופונים למבצעים והנחות?

בעיה נוסף זה שאין לי "חינוך למזון". אני לא באמת יודע כמה זמן ואיך שומרים . כמה זמן ואיך שומרים איטריות? אורז? מה עם בשר קפוא? איך לשמור ירקות שלא יתקלקלו אחרי יום? בצל שלא יתייבש, תפוחי אדמה וכדומה וכדומה. קורה לי מצבים שאני נכנס לסופר בתחילת השבוע, קונה 2-3 מלפפונים, 2-3 עגבניות, בא הביתה, שם במקרר, ואחרי 3-4 ימים רוצה להכין סלט אז הירקות כבר מתו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עוקבים ע"י התבוננות במחירים והשוואות בין מוצרים דומים על המדף.

המוח לומד עם הזמן, אתה רק צריך להגיש לו את המידע.

דמיין שאתה מלמד מישהו אחר איך לקנות נכון ולעקוב על מחירים.

זה תהליך של התמעה ופיתוח.

ירקות טובים מחזיקים הרבה יותר מ3-4 ימים.

אולי אתה עושה משהו לא נכון איתם.

למשל אל תאחסן אותם בשקית, כי הוואקום בינם לשקית שאינה נושמת מאיצה חולשה וריקבון באיזור המגע.

אני נוהג לעקוב ולבדוק מה קורה עם כל הפירות והירקות לפחות פעם פעמיים בשבוע, כי כשריקבון מתחיל באחד הוא מתפשט מאוד מהר לאחרים, וצריך להשתמש במה שמתחיל להתרכך.

ואחרי הקניה אני דואג לנקות אותם ולייבש לפני שאני מכניס לתא המיועד.

בכלל חשוב לשמור על נקיון וסדר במקרר.

יש גם משטחים שאפשר לקנות שעוזרים למנוע התקלקלות, אבל מעולם לא ניסיתי ובכל מקרה זה לא תחליף לניהול חכם ועירני.

שים לב שאין עליהם פגיעות פיזיות בזמן הקניה, ותימנע מירקות רכים(אלה אם כן אתה קונה אבוקדו או ירק/פרי לשימוש מיידי).

עגבניות(וכל מיני ירקות ופירות אחרים) מתרככות עם הזמן ואז הם דווקא מעולות לבישול, כך שאפשר אפילו לומר שהם משנות את יעודן ומשתבחות לקראת סופן.

אין כמו טעם של עגבניה בלאדי שהתרככה מאוד(אבל לא מקולקלת חס וחלילה) כדי לעשות רוטב עגבניות סוף הדרך!(תרתי משמע).

בעיקרן רוב הירקות עדיף כמה שיותר קשים(אבל בשלים).

ופירות צריכים להיות במצב אכיל אבל לא רכים מדי כך שלא יחזיקו.

וחשוב לעקוב אחרי הכל ולהשתמש בהם בזמן הנכון.

אני נוהג לקנות פירות בהדרגתיות של בשלות/רכות.

למשל לימונים אני קונה בטווח של צבע ובשלות בהנחה שאני יעשה שימוש בבשלים יותר בטווח הקרוב, ובבשלים פחות בטווח הרחוק, ואלו יחזיקו יותר זמן עד אז ויבשילו עם הזמן.

אותו סיפור עם אבוקדו, אבל אבוקדו הוא אחד הדברים שיותר יעיל להבשיל בעצמך לפני השימוש ע"י חשיפה לשמש או כיסויים במגבות.

אני יכול לדבר גם על זנים באבוקדו.

יש זן של אבוקדו כמו חמאה עם קליפה גסה שחורה שאפשר לחתוך לשניים ולהוציא את התוכן השלם של כל חצי ביעילות מופלאה ע"י כמו סחיטה אלגנטית של הקליפה. :D

מעט מאוד אנשים יודעים שזה אפשרי כי מעולם לא חשבו לנסות.

בכלל אני יכול לדבר על ירקות ופירות במשך שעות כי אבא שלי היה קונה בשווקים באופן מסחרי כמה פעמים בשבוע כל חייו, ועוקב אחרי כל המחירים בכל החנויות כמו מלך וגם מתמקח עם כולם(ולעיתים נדירות היה עושה איתם התערבויות וזוכה בהנחות יוצאות דופן או ארגז מלא).

הוא לעולם לא רשם מחירים, הכל עושה בראש והנסיון מצטבר עם הזמן והופך לטבע שני.

בירקות ופירות אפשר להשיג מחירים טובים אם אתה מגיע בזמן הנכון.

בימי שישי וערבי חגים בצהרים אפשר לראות לפעמים משתלמים במיוחד בחנויות הירקות.

משתלם להסתובב באיזור ולבדוק מה קורה.

גם בסופרים לקראת הסגירה אפשר לקבל בהרבה מקומות את דברי המאפה שלהם(שעושים במקום) בחצי מחיר.

כשהמחיר משתלם אני אוהב למלא מדי פעם את הפריזר בג'בטות לסנדוויצ'ים כי השילוב של הרוחב בו יש מקום להכניס הרבה דברים שלא נכנסים בפרוסות לחם או לחמניות, והאווריריות בפנים מול הקשיחות החזקה יחסית בחוץ, הופכים את הג'בטה לאחד המאפים הכי אידיאלים לסנדוויץ'.

נושא הירקות והפירות זה לא סתם מוצרים שאתה קונה, הם משקפים את מי שאתה.

כפילוסוף לא קטן(נולדתי פילוסוף) הגעתי למסקנה שכל דבר בחיים שאתה עושה בעצם אתה מתאמן על הרבה דברים, והכל מלא בהזדמנויות להתאמן על תכונות טובות וכישורים שימושיים.

כל דבר הוא נושא בפני עצמו.

אתה מוזמן לבדוק באינטרנט על כל פרי וירק שאתה נוהג לאכול.

ללמוד על זנים והעונות שלהם בשנה.

לשים לב מתי הם מתחילים להופיע בשוק(בדרך כלל במחירים גבוהים ובאיכות נמוכה כי הם עוד לא ממש בשלים), מתי המחירים שלהם נמוכים והאיכות גבוהה, ומתי הם בעצם נגמרים ואפשר לקנות רק מלאים שנשמרו לאורך זמן בקירור.

לשים לב לטעם שלהם, וללמוד מה אתה באמת אוהב.

ועוד עצה שימושית, בכל שבוע קנה משהו שאתה לא אוכל/מבשל בדרך כלל, כדי להרחיב בהדרגה את הטעמים, המגוון התזונתי, והשילובים שאתה יודע לעשות.

במיוחד בירקות ופירות.

היכולת לנוע במגוון רחב של אפשרויות יעזור לך גם לחסוך ע"י הפיכתך לגמיש מול ההיצע והמחירים, וגם לבנות עם הזמן תפריט יותר בריא.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

באושר עד יש מבצעים שלרוב מתבטאים בכמות , כזו שיכולה למלא מחסן ,כמו 4 חבילות נייר טואלט או 10 רסק עגבניות וכו.. עדיין יש לנו מצרכים מקנייה לפני חצי שנה , המחירים בהחלט זולים.

היתרון : מחיר

החיסרון : אין מבחר גדול.

בחצי חינם ראשל"צ אפשר לעשות הזמנה טלפונית / פקס (לא זוכר בדיוק) ומשלוח עד הבית , המחירים הם מחירי מדף , פשוט צריך לדעת מה צריכים ,

היתרון : אין פיתויים

החיסרון : אתה צריך להיות מוכן עם רשימה כי אין אופציה להשוואה

צריך לבדוק שם בקופה

דבר נוסף : בחצי חינם יש הנחה למחזיקי מפתח דיסקונט , לא צריך חבר מועדון.

ו

טיפ אחרון : לבוא עם פנקס והרשימה לסופר , ולהשוות מחירים , לא לעשות את זה בראש, לרשום בפנקס.

וככה בקנייה הבאה אתה יודע מה קנית כמה זה עלה ואם יש תדע אם הוא אמיתי או סתם.

אה עוד דבר קטן:

תמיד להגיע לסופר על בטן מלאה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אה עוד דבר קטן:

תמיד להגיע לסופר על בטן מלאה

אני מגיע עם האישה והילדים ומביא עגלת סופר גדולה ומיוחדת משלי, בה יש תאים נשלפים עם ספסלי ישיבה ומשטח שולחן, ותא מיוחד לסכ"ום.

וכשמגיעים לתור אנחנו פותחים אותו ויושבים לאכול ארוחה בזמן שכולם מחכים רעבים. :lol:

אוקי, לא באמת.

סתם רעיון מאוד מצחיק למערכון בסגנון הפילוסים בארץ נהדרת, עם קצת השראה מהפרק בו ג'ורג' מסיינפלד מביא את הנגר שלו כדי לשדרג את פנים השולחן במשרד לפינת מנוחה ומסתור.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

נושא הירקות והפירות זה לא סתם מוצרים שאתה קונה, הם משקפים את מי שאתה.

כפילוסוף לא קטן(נולדתי פילוסוף) הגעתי למסקנה שכל דבר בחיים שאתה עושה בעצם אתה מתאמן על הרבה דברים, והכל מלא בהזדמנויות להתאמן על תכונות טובות וכישורים שימושיים.

אהבתי את החלק הזה :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...