עבור לתוכן

רוצה לעשות NAS ממחשב קצת ישן, מתלבט בין WIN7 ל-SERVER12

Featured Replies

פורסם

הNAS הוא ביתי, אני לא ממש יודע מה הם ההבדלים ומה היתרונות שיש

לWindows server לעומת מה שיכול לספק הWIN7 ultimate .

אשמח להסבר קצר מה עדיף ולמה, ומם היתרונות שיש לSERVER12

תודה :)

פורסם

איזה תכולה ותכונות אתה צריך בשרת?

אולי בכלל כדאי לך ללכת על הפצה מבוססת BSD.

פורסם
  • מחבר

FREENAS וBSD לא כל כך הכיוון , מכיון שאני רוצה להישאר עם הNTFS.

התכולת שיהיו לNAS הם אחסון של המדיה הביתית כולל מוזיקה סרטים ותמונות, ובנוסף אני רוצה שתיהיה ליאפשרות של גיבוי אוטומטי, מה שנקרא Images, של כלל המחשבים בבית, מדובר בכ4-6 מחשבים, אבל שתיהיה אפשרות של כל זה גם אם מוסיפים עוד מחשבים למערכת

פורסם

אין שום בעיה לייבא NTFS volume לתוך FreeNAS.

אתה עדיין יכול להרכיב כזה מערך על בסיס מערכה הפעלה שהיא לא במשפחת server של MS.

בשביל snapshot תקופתי למחשבים, פשוט תשתמש בכל פתרון VSS שתכתוב מקומית ברקע ואז תעביר לשרת.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק עובד הFREENAS ? הוא מייבא את הכונן NTFS ואז ממיר אותו לZFS ?

ואם אני רוצה למשוך או לדחף מידע חדש, ואצלי זה NTFS ושם זה ZFS , אז זה עושה המרה לכל צד אוטומטי ?

פורסם

מה ההגיון בהמרה של NTFS לZFS? אתה פשוט עושה mount ועובד עם ה volume הזה. בBSD יש NTFS3g כבר הרבה שנים.

פורסם

הערה - ואל תפרש אותי לא נכון

במידה ואתה לא מעוניין "ללכלך את הידיים" - תרכוש לעצמך איזה מכשיר NAS קטן (QNAP למשל) עם מערכת מובנית וממשק ניהול

יכול להיות שזה יותר יתאים לך

גם ללא ספק זה יהיה פתרון יותר "אלגנטי" ו-"אסתטי"

בכל מקרה אם המדובר למערכת הפעלה ל-NAS ביתי\משרד קטן אני בוחר בכל רגע נתון במערכת חופשית\פתוחה מאשר מערכת קניינית\קיקיונית (גם להתבדח מותר) של מייקרוסופט

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

1- מה ההיגיון? "FAT32/NTFS mounts are read only on FreeNAS"

2- אני דווקא מעוניין "ללכלך את הידיים" :cheesy: אני עושה ניסויים ומנסה דברים, זה כיף דבר ראשון, וגם ככה קיבלתי את המחשב הזה שסתם שכב אצל חבר בבית.

כרגע במצב הוא שמחשב אחד משמש כשרת בשביל שאר המשתמשים שרוצים לגשת אל התוכן שנמצא עליו.

אני מעדיף להעביר את זה לשרת נפרד שיהיה דולק 24/7

ועל הדרך יעשה גיבויים וישמור אותם נורמאלי עליו (ולא יאבדו כל רגע כשמישהו מבקש פירמוט :s07:. )

(חוץ מזה שזה חוסך כסף, כן?)

כמובן שאני יודע שאיזה מכשיר NAS קטן (נניח סתם זורק דוגמא של WD-4TB לבן עם חיבור רשת וUSB3 :t2819: )

הוא פתרון הרבה יותר אלגנטי ואסתטי.

.

נערך על-ידי cyberX

פורסם

למה read only? יש לך נסיון עם Linux/BSD/Unix? זה mount לכל דבר (אני לא מדבר על import volume). תתקין את ההפצה במכונה וירטואלית ותראה בעצמך.

פורסם

במיוחד בשבילך:

* התקנתי FreeNAS כVM.

* הוספית דיסק ופירמטתי אותו כNTFS עם Gparted.

* הוספתי אותו למערך כNTFS.

* יצרתי CIFS share.

* כתבתי מידע לשיתוף.

עבודה של פחות מעשר דקות מבלי שיהיה לי נסיון עם ההפצה הזאת.

אל תפחד לנסות וללמוד דברים.

נערך על-ידי multicore

פורסם

בנוסף לזה: תשים לב שיש לך Plug-in של Bacula SD בהפצה בשביל גיבויים.

פורסם
  • מחבר

כל הקטע שאני לא מעוניין לפרמט, אני רוצה להביא כונן ב NTFS כבר עם מידע עליו. זה גם אפשרי?

פורסם

זה בדיוק אותו דבר. הבאתי פה דוגמא של שילוב הדברים. במקום לבזבז את הזמן פה, תתחיל לשחק במכונה וירטואלית.

פורסם
כל הקטע שאני לא מעוניין לפרמט, אני רוצה להביא כונן ב NTFS כבר עם מידע עליו. זה גם אפשרי?

ומה הבעיה להעתיק עם ROBOCOPY? גם ההרשאות אפילו נשמרות

במיוחד בשבילך:..

אני במקום cyberX הייתי מתרגש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים