עבור לתוכן

מישהו התנסה עם האתר airbnb?

Featured Replies

פורסם

בהצלחה. שים לב שמזג האוויר באיטליה דומה לארץ, דהיינו ממש חם שם בקיץ (הייתי ברומא באוגוסט ונמסתי).

• תגובות 64
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

התכנון שלי הוא או לפני הקיץ, או אחרי הקיץ..

מאי/יוני, או ספטמבר/אוקטובר

דרך אגב

כיוון שזו הולכת להיות חופשה ארוכה יחסית, ולא של כמה ימים או שבוע,

אני מודאג לגבי איך אעשה שם כביסה..

מצד אחד, הפתרון של כולם עבור מצב כזה, הוא למסור את זה לאיזה מכבסה או משהו, וכך לגמור עניין.

העניין הוא שיש לי קצת חשש ממייבשי כביסה.

בכמה פעמים בחיים שניסיתי אותם, הם הרסו לי את הבגדים בצורה דיי מהירה.

מאז אני נמנע מהם, ובבית אני משתמש רק במתלה... (כזה ששמים בתוך הבית)

אני מכבס במכונה, אבל מייבש ייבוש "טבעי", כמו של פעם.

לא נוגע במייבשים בכלל.

עכשיו בארץ, אין בעיה עם זה..

אבל האם יש פתרון להמנעות שלי ממייבשים גם אם אני טס לחו"ל?

נערך על-ידי card

פורסם

אתה יכול לעשות כביסה (ידנית) בחדר, אני מניח. אבל אתה (כרגיל) סתם אוהב להגזים. קח את הכביסה למכבסה ותסגור את העניין. זה טיול, המטרה היא להנות, לא להתעסק בשטויות.

פורסם
  • מחבר

אבל המטרה היא גם לא להרוס את הבגדים במחי יד :)

פורסם

תפסיק עם ההגזמות האלה.

פורסם

מה הבעיה אתה באירופה.

רד לשפת הנהר עם קרש וגיגית.

פורסם

מגניב

כלכלה שיתופית כמו ב-airbnb, רק עבור הנסיעה :)

יש אתר טוב לכך באירופה?

זה האתר הגרמני הפופלארי ביותר, יש לו גם גרסאות של מדינות אחרות, אך לא ידוע לי עד כמה טובות הן.

http://www.mitfahrgelegenheit.de/

פורסם
  • מחבר

מגניב, אבדוק את זה יותר מאוחר

(משום מה כרגע האתר לא עולה)

פורסם

עזוב שטויות. אם אתה רוצה ליסוע בזול באירופה - קח אוטובוס.

חציתי את אירופה ממזרח למערב באוטובוסים.

הנסיעה ארוכה - כ4 עד 7 שעות מבירה לבירה, אבל המחיר זול מאוד, האוטובוסים בנויים כמו מטוסים (מסך אישי, שירותים ושירות דיילות בפחות מ20 יורו בין ערי בירה) ואם אתה לא לחוץ בזמן זו הדרך האידאלית להתנייד באירופה.

לגבי לינה - אני לא ממליץ על דירות להשכרה או מלונות. אם אתה נוסע לבד או עם חברים- הכי טוב זה הוסטל. גם זול, גם פוגשים אנשים מרחבי העולם וגם מגלים מקומות חדשים על הדרך.

והכי חשוב - לזרום. לא לתכנן כלום מראש, פשוט ללכת לאן שמזדמן.

פורסם
  • מחבר
עזוב שטויות. אם אתה רוצה ליסוע בזול באירופה - קח אוטובוס.

חציתי את אירופה ממזרח למערב באוטובוסים.

הנסיעה ארוכה - כ4 עד 7 שעות מבירה לבירה, אבל המחיר זול מאוד, האוטובוסים בנויים כמו מטוסים (מסך אישי, שירותים ושירות דיילות בפחות מ20 יורו בין ערי בירה) ואם אתה לא לחוץ בזמן זו הדרך האידאלית להתנייד באירופה.

נשמע באמת זול..

למרות שגם מה ש-Nosh אמר לגבי טיסות פנימיות, ב-20 עד 40 יורו, זה יחסית זול..

רק שבטיסה צריך להזמין מראש ולתכנן,

ובאוטובוס אני מניח שאפשר בטח או לקנות במקום, או להזמין יום לפני.. (מה שהרבה יותר קל, ומאפשר יותר ספונטניות..)

זו נראית לי דרך טובה.

גם האפשרות של Car Pooling בתשלום נראית לי נחמדה

(אולי אפשר להכיר ככה אנשים שיש להם מסלול ואז להצטרך לחלקו אפילו)

מרשים שיש באוטובוסים מסך אישי, שירותים ודיילות :)

ממש מטוס על גלגלים.

לגבי לינה - אני לא ממליץ על דירות להשכרה או מלונות.

מה שכתבת בדיוק מתחבר לנעיין שעלה אצלי היום.

הייתי בספרייה והסתכלתי על ספרים שיש בהם יעדים מעניינים בגרמניה, הולנד, ואיטליה.

אחרי מעבר על הספרים, החלטתי שאין לי ממש כוח לעשות עכשיו עבודת מחקר על הסיפור..

אני רוצה להגיע ופשוט לשאול אנשים שם מה הם אהבו, ואז מתוך זה לבחור דברים שהם לטעמי, ופשוט ללכת.

אז ספרים לא אשב לקרוא,

אבל כנראה כן אעבור קצת על tripadvisor.

עכשיו למה זה מתקשר למה שכתבת?

כי הבנתי היום שמבחינתי יהיה מאד עדיף ברוב הזמן שאני שם, לא לסגור על מקומות לישון בהם מראש(כמו airbnb),

אלא דווקא יותאר בסגנון של להסתובב במהלך היום, ואז לקראת ערב למצוא מקום לישון בו במחיר לא מופקע. (לא מלון)

בגלל זה נראה לי שאשתמש ב-airbnb רק ל-25% מהלילות,

ובשאר הזמן אעדיף משהו שמוצאים באופן ספונטני במקום שאני נמצא בו..

העיקר שלא יהיה שחיטה במחיר.. לא 150 יורו ללילה..

(המחירים למשל שראיתי ב-airbnb היו 40$ ללילה, לדברים ממש ממש נחמדים)

אם אתה נוסע לבד או עם חברים- הכי טוב זה הוסטל. גם זול, גם פוגשים אנשים מרחבי העולם וגם מגלים מקומות חדשים על הדרך.

הוסטל אפשר פשוט להגיע ולשכור חדר נכון?

אין צורך בהזדמנות מראש?

כמו כן במידה ואני אהיה לבד ולא עם עוד אנשים(בחלק מהחופשה בטוח) אפשר חדר לבד? המחירים יוצאים סבירים?

והכי חשוב - לזרום. לא לתכנן כלום מראש, פשוט ללכת לאן שמזדמן.

זה בדיוק מה שאני מעדיף..

אני בהרבה דברים אוהב לעשות עבודת מחקר,

אבל לא כאן :)

זה כולה חופשה, לא הקמת עסק :)

פורסם

מה זה "אין צורך"?

אם זו תקופת השיא, בהחלט יש סיכוי גדול שלא יהיה מקום בהוסטל. הוסטלים לא משאירים בכוח חדרים פנויים כדי שיהיה אפשר "פשוט להגיע" ולקחת אותם. אם מזמינים, הם שומרים את החדר. בדיוק כמו מלון.

בהוסטל אפשר לקחת חדר לבד (סביר להניח שזה יהיה חדר זוגי) ואפשר לקחת מיטה בחדר משותף. באופן טבעי, הוסטל לרוב יצא זול יותר ממלון (אבל בהחלט לא תמיד). המחירים הם בהתאם לעיר ולעונה. אז להכליל לגבי "סבירות" המחיר, יהיה דבילי.

אם אתה טס בין נובמבר למאי, אתה תוכל בהסתברות גבוהה למדי למצוא דברים פנויים. הן הוסטלים והן מלונות.

פורסם

כמו שנאמר, תלוי בתקופה. שהיתי באירופה ורציתי להמשיך לעיר אחרת, כמה ימים לפני כן הזמנתי כרטיס אוטובוס( student agency) ומקום בהוסטל (hostelworld) לפי אזור ומחיר.

אתה לא הולך להוסטל לישון בחדר אישי. הוסטלים הם זולים כי ישנים בין 4 ל-36 בחדר וזו חלק מהחוויה. אתה בחופשה, גם ככה רוב הזמן תבלה בחוץ.

לגבי הטיול עצמו, יש אנשים שאוהבים לתכנן כל דבר לפרטים, וכל יעד שיגיעו יבדקו מה לעשות ומה לראות. אני לא פוסל את זה, אני מודה שמפספסים הרבה אטרקציות אם לא בודקים קצת לפני אבל גיליתי מקומות ואנשים שלא היתי מתוודה אליהם בטיול מתוכנן מראש.

הכי חשוב זה לזרום. אם לא נהנים בעיר מסויימת, פשוט אורזים את התיק וממשיכים ליעד אחר.

פורסם
  • מחבר
אם אתה טס בין נובמבר למאי, אתה תוכל בהסתברות גבוהה למדי למצוא דברים פנויים. הן הוסטלים והן מלונות.

תראה משהו:

החודשים העמוסים ביותר, הם בד"כ יולי ואוגוסט, כי אלה חודשים שיש לילדים בכל העולם חופש מבית ספר,

ולכן ההורים שלהם טסים בחודשים האלה.

עכשיו אמרת שבין נובמבר למאי המצב רגוע..

משהו כאן מפתיע:

בין מאי ליולי יש רק חודש אחד,

לעומת זאת בין נובמבר לאוגוסט יש חודשיים..

ז"א שאחרי הקיץ העומס של האנשים נמשך חודשיים,

ולעומת זאת לפני הקיץ העומס הוא רק חודש אחד?

(או שבמקרה פספסת, וזה אמור להיות סימטרי?)

כמו שנאמר, תלוי בתקופה. שהיתי באירופה ורציתי להמשיך לעיר אחרת, כמה ימים לפני כן הזמנתי כרטיס אוטובוס( student agency) ומקום בהוסטל (hostelworld) לפי אזור ומחיר.

כלומר גם אוטובוס כדאי להזמין כמה ימים מראש?

אוקיי..

אתה לא הולך להוסטל לישון בחדר אישי. הוסטלים הם זולים כי ישנים בין 4 ל-36 בחדר וזו חלק מהחוויה.

חדר של 4-36 זה ממש ממש לא מה שאני מחפש.

אני אומנם מחפש להוזיל עלויות, אבל עד גבול מסוים.

זה לא טיול אחרי צבא..

ואני מוכן להשקיע כסף..

אבל כמובן שאני מחפש יחס עלות-תועלת טוב..

אני לא איזה עשיר שבא לו לשפוך כספים על מלון יקר וכל זה.

ב-airbnb למשל יש אפשרויות לא רעות בכלל, במגוון ערים.

אתה בחופשה, גם ככה רוב הזמן תבלה בחוץ.

נכון,

אבל כשאני חוזר בערב/בלילה, אני רוצה את השקט שלי

(אין לי בעיה לישון עם עוד אנשים עם זה חברים/משפחה.. אבל לישון בחדר עם אנשים זרים, שיכנסו ויצאו באיזה שעה בלילה שבא להם, שתוים אולי, ועוד כל מיני הפתעות.. על זה אני אוותר, ואשלם קצת יותר. אני לא מצפה ללינה ב-10יורו)

לגבי הטיול עצמו, יש אנשים שאוהבים לתכנן כל דבר לפרטים, וכל יעד שיגיעו יבדקו מה לעשות ומה לראות. אני לא פוסל את זה, אני מודה שמפספסים הרבה אטרקציות אם לא בודקים קצת לפני אבל גיליתי מקומות ואנשים שלא היתי מתוודה אליהם בטיול מתוכנן מראש.

הכי חשוב זה לזרום. אם לא נהנים בעיר מסויימת, פשוט אורזים את התיק וממשיכים ליעד אחר.

מסכים איתך מאד, ולוקח ממך את הגישה..

אני אעשה בדיקה קלילה ב-tripadvisor, זה יספיק לי,

וכמובן שאדבר עם אנשים כשאהיה שם.

משהו שיכול לעזור לי עבור הגישה הזו של הספונטניות, זה שאהיה מסוגל לתפוס נסיעה, ולינה, באופן יחסית ספונטני.

כי לא להכל אוכל להזמין כמה ימים מראש..

הפתרון לכך, שאתה ועידו אמרתם, יהיה לא לבוא בתקופת העומס.

כך כן אוכל פשוט להכנס לאיזה מקום ולשאול אם יש חדר פנוי, או לתפוס אוטובוס והוא יהיה פנוי.

זה מתאים לי - אני גמיש בזמן ויכול לבחור באיזה חודש לטוס.

(אני רק לא רוצה להגיע כשהמזג אויר קר מידי - כך שמצד אחד לא בחודשים העמוסים, אבל מצד שני שעדיין יהיה חמים יחסית ולא קפוא)

חשבתי על יוני או ספטמבר..

זה מצד אחד קרוב לחודשים החמים, אבל מצד שני לא חודשי החופש הגדול..

נערך על-ידי card

פורסם

אתה מסתכל (כרגיל) על דברים בשחור ובלבן בלבד.

יולי-אוגוסט הם החודשים הכי עמוסים. נכון. זה לא אומר שספט' הוא חודש לא עמוס. הוא פשוט מעט פחות עמוס. עדיין אתה לא תוכל להסתמך על כך שתמצא בקלות רבה חדרי מלון פנויים (בהתראה קצרה).

פורסם
  • מחבר

האם יש הבדל (ממה שידוע לך) בין יוני לבין ספטמבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים