עבור לתוכן

הארד-דיסק משני נעלם בחזרה ממצב שינה (WIN 8.1)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי לפטופ מסדרת thinkpad של לנובו (יאי!). ביצעתי בו שינוי אחד: החלפתי את ההארד-דיסק הראשי ב-SSD מסדרת 840 EVO, ואת הכונן המקורי (HDD של 500gb 7200rpm) התקנתי במקום כונן הדיסקים (ultrabay). על המחשב מותקן windows 8.1 pro.

ועכשיו לתקלה המוזרה: כשהמחשב עולה (ממצב כבוי), כל הכוננים מזוהים והכל יופי טופי אחלה בחלה.

לעומת זאת, כשהמחשב עובר למצב שינה וחוזר לפעול לאחר מכן (לא משנה כמה זמן אחרי) - הוא כבר לא מכיר את ה-HDD המשני. אפילו אם אני מפעיל את אשף הוספת החומרה, הוא מזהה את יציאת ה-SATA שלו כריקה. עוד פרט אינפורמציה חשוב - כשהמחשב עולה ממצב שינה, נשמע כאילו הכונן מתחיל לפעול ואחרי כמה שניות משמיע "טינג" ואז מפסיק.

ועכשיו לטוויסט בעלילה - לאחר שהמחשב הפסיק לזהות את הכונן (נניח אחרי חזרה ממצב שינה), ואז אני מעביר אותו למצב שינה ומפעיל אותו מחדש - הכונן חוזר לפעול, אין "טינג" והעסקים כרגיל.

אני חושב שמקור הבעיה בבעיות תזמון ו-timeout של הכונן המשני בחזרה ממצב שינה (כיוון שה-SSD עולה משמעותית יותר מהר ממנו), והמקור שאני מסתמך עליו הוא זה: http://support.microsoft.com/kb/977178/en-us.

לצערי, הפתרון הזה עובד רק ל-windows 7, ולכן נשארתי אובד עצות.

כמו כן, בהמלצת מספר פורומים, ניסיתי לשחק עם ה-intel rapid storage technology driver - אך שוב, ללא הועיל. :-(

אם למישהו יש רעיון איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת, אודה לו מאוד! (ואולי אפילו אקרא לבני בכורי על שמו. זה תלוי בעיקר בשם שלו)

שיהיה לכולם סופ"ש נפלא עם כוננים פועלים,

בן.

פורסם

באיזה מתאם לכונן השתמשת? קוראים לי זרובבל.

פורסם

יכול להיות שהבעיה במתאם? הנייד שלי בתצורה דומה לשלך ואף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו.

פורסם
  • מחבר

זאת אופציה. העניין שזה קורה בצורה מאוד סדרתית, ולא בצורה אקראית כמו שהייתי נוטה לחשוב שתקלה במתאם תגרום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים