עבור לתוכן

מה מיוחד במעבד של מחשב נייד??

Featured Replies

פורסם

ראיתי שיש סוג מיוחד של מעבדים למחשבים ניידים כמו פה:

"Intel Pentium M Centrino 1.40GHz CPU".. טוב השאלה היא מה מיוחד במעבדים הללו??

והאם הם עדיפים על מעבד רגיל (Intel Pentium 2.4Ghz FSB800 HT ) במחשב נייד?? מה האיכות שלהם במשחקים?

פורסם

למעבדים למחשבים ניידים אין יתרון על מעבדים "רגילים", חוץ מזה שהם צורכים הרבה פחות חשמל ומתחממים פחות(שזה הדרישות של מעבדים למחשב נייד).

פורסם

לא, ממש לא. מדובר במעבד אחר לגמרי.

אם אני זוכר נכון, Pentium M 1.6 מקביל בערך ל P4 2.4

פורסם

ה 1.6 גם יכול לעקוף אותו לפעמים.

הם פשוט צורכים פחות הספק (זמן הפעולה של הסוללה גדל) ונותנים ביצועים מצויינים.

פורסם

וגם עולים בהתאם

פורסם

הCentrino הם אם מגה קאש אז הם מעוד מהירים והם גם כחול לבן אם אני לא טועה

פורסם

במעבדי pentium- M (סנטרינו ברמת העקרון ) יש יותר זכרון מטמון - 1MB , כמו כן הם מתוכננים אחרת לכן הם נותנים יותר ביצועים על כל מגהרץ (מבלי להכנס לשום השוואה, זה על אותו עקרון שמעבד athlon64 שעובד על 2ghz נקרא 3200+ וגם נותן ביצועים בכיוון הזה...)

לכן בתוכנות ויישומים אשר דורשים כח עיבוד רב, אפשר להשוות את הpentium-M 1.6ghz , לpentium 4 2.4ghz ,

לעומת זאת ביישומים אשר דורשים פחות כח עיבוד אך "נהנים" מיותר מחזורים של עיבוד (במילים אחרות יותר מגהרצים ) אז הפנטיום 4 'לוקח'.

היתרון העיקרי והמשמעותי ביותר, אשר במחשב נייד בעצם קצת מגמד את חסרונות הביצועים ביישומים הללו (ישנם מעטים )

זאת העובדה שמחשב עם מעבד פנטיום M יכול להחזיק שעתיים שלוש יותר מאשר מחשב עם קונפיגיורציה דומה אשר מכיל

מעבד pentium4-m (אני בכלל לא מכניס להשוואה את הניידים אשר באים עם מעבדי פנטיום 4 שולחניים...)

כמו כן מעבדי pentium 4-m עובדים כיום אך ורק על אפיק של 400MHZ ...(למיטב ידעתי)

וכן, הליבה נקראת 'בניאס' ע"ש הנחל שלנו, היא פותחה באינטל חיפה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים