עבור לתוכן

מאוורר במארז לא עובד.

Featured Replies

פורסם

ביצעתי הערב ניקיון של המחשב הזה, כולל הוצאת שני המאווררים וניקיון שלהם.

לאחר שהכל הוחזר למקומו ופתחתי את המחשב, מאוורר אחד אינו עובד(השני עובד היטב).

אין לי מושג אם גם לפני הניקיון שביצעתי הוא לא עבד(חבל שלא בדקתי), אבל אני כן יכול לומר שהיה על המאוורר הזה אבק שמעיד על עבודה מרובה.

כמובן שהחזרתי את חיבור המתח שלו למקומו :-).

רעיונות?

פורסם

ם אתה מנסה לסובב את המאוורר הוא מסתובב בחופשיות ?

אם לא, תפרק, תנקה בתוך המנוע, תחליף שמן

אם כן, יכול להיות שהוא לא מקבל מתח - תפרק אותו מהמארז ותבדוק את החוטים, אוליי 1 מהם נקרע בכניסה למנוע (ורק תפוס בפלסטיק) או משהוא. או שיש בעיה בחיבור מתח שממנו חיברת את המאוורר

פורסם
  • מחבר

הוא לא מסתובב בחופשיות.

להיפך הייתי אומר.

ניסיתי לפתוח את עיגול הפלסטיק הקטן שמתחת למדבקה, אבל אני לא מצליח.

הוא סגור שם יותר מדי טוב.

יש לך רעיון עם איזה חפץ אוכל להוציא אותו החוצה כדי לשמן שם בפנים?

פורסם

הגומיה השחטורה אמורה לצאת בקלות

על הציר עצמו יש פלסטיק לבן קפיצי, הוא חתוך במקום 1 - תעבור עליו אם מברג דק ותמצא אית הנקודה שבה הוא חתוך, משם תוכל לפתוח אותו. אם אתה משחרר אותו הוא יכול לעוף החוצה וללכת לאיבוד אז אל תיתן לו

הניקוי עצמו -

תנקה טוב את הציר ואת החור (בתוך צינור נחושת) שאליו הוא נסנס אם אלכוהול ונייר טואלט (גם בתוך הצינור)

תשים טיפה של שמן מכונות סינטטי - כמו שמן לרכב בתוך הצינור. WD40 וכו' הם לא פתרון טוב כי הם לא מיועדים לשימון של דברים כאלה

ותרכיב בחזרה. כאן את הפלסטיק הלבן ניתן להלביש אם צינור קצת יותר עבה מהציר. תפרק עט ותשתמש אם הצינור מילוי שלו

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

זהו, שהגומיה לא יוצאת החוצה.

לא עם סיכת בטחון, לא עם מברגון קטן, לא עם סכין מטבח חדה(ודקה).

שום כלום.

פורסם

של איזה חברה המאוורר ?

פורסם
  • מחבר

kmex. יכול להיות?

ה- K מעט משונה, אבל ה- mex ברור :).

פורסם

אני לא בטוח שלכל המאווררים יש גומיה כזו שניתן לפרק, וגם אם כן - לא בטוח ששימון המנגנון ייפתור את הבעיה. ברוב המקרים מאוורר חדש יהיה יותר טוב ויחזיק עוד כמה שנים מאשר המאוורר שאותו אתה מנסה לשמן. מאווררים פשוטים (ג'נריים) עולים כמה שקלים, מאווררים של חברות מוכרות יהיו יותר יקרים, אבל כנראה יהיו יותר אכותיים (דוגמאות לחנויות שמוכרות מאווררים למארז - כאן וכאן). אם אתה קונה מאוורר חדש, שים לב לגודל שלו - גדלים סטנדרטים למאווררים למארז הם 80mm ו 120mm (יש גם 92mm) ולא תמיד ניתן להחליף בינהם (לא תמיד יש חורים מתאימים).

דבר נוסף - בין אם אתה קונה מאוורר חדש או מחזיר את המאוורר הישן שלך - שים לב לכיוון יציאת האוויר מהמאוורר (בד"כ יש חצים על המאוורר שמסמנים את כיוון יציאת האוויר). אתה רוצה לדאוג לקירור טוב במארז, מה שאומר שהאוויר צריך להיכנס מצד אחד (בד"כ מהחלק הקידמי) ולצאת מהצד השני (בד"כ מהמצד האחורי), וכמו כן עדיף להכניס אוויר למארז מהחלק התחתון שלו, שכן אוויר חם עולה למעלה ואתה רוצה להכניס אוויר קר כמה שיותר למארז.

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

יש לי כמה חורים מאחורי המארז(במקום של המאוורר).

העניין הוא שהמרחק בין שני חורים תואמים שמדדתי, הוא קצת יותר מ-12 סנטימטר, אבל גם לא 13, כלומר ניראה שיש חורים מתאימים למאוורר בקוטר 12 סנטימטרים.

כניראה שהחור לוקח יותר מקום ולכן זה מעט יותר מ-12.

המאוורר שיש לי כרגע(זה שלא עובד), הוא מאוורר 8 סנטימטר.

האם זה משנה אם המאוורר מוציא או מכניס אוויר?

הרי תמיד אפשר להפוך את כיוון המאוורר ולגרום לו להכניס או להוציא, כפי שאני רוצה, לא?

משהו נוסף וזה קשור לחיבור של המאוורר.

המאוורר שלא עובד כרגע, מחובר בשרשור, לחיבור של מאוורר אחר(שכן עובד).

החיבור שלו הוא חיבור של 4 פינים, כמו חיבורי ה- IDE של פעם.

אין לי מושג למה סדרו את זה ככה, או שככה זה הגיע מהחנות.

[[עדכון]]

טוב, אז אני רואה שלפחות באיביי(כאן. צריך לרדת מעט למטה), יש הרבה מאווררים בעלי חיבור שעל פניו, ניראה כמתאים לחיבור שחובר אליו המאוורר עד כה, אבל עדיין, במחשב אחר ראיתי שיש חיבור ישיר ללוח האם, עם פינים דקים מאוד, כמו חיבור המאוורר של גוף הקירור של המעבד.

יש לי שני חיבורים פנויים שכאלו על לוח האם.

אחד הוא בעל 3 פינים והוא מרוחק מהמעבד(אפשר לומר שבצד השני של הלוח).

השני, בעל 4 פינים, קרוב למעבד, אבל הוא פנוי(המאוורר של המעבד כבר מחובר בחיבור אחר שנמצא שם).

האם מה שיש לי על הלוח, יתאים לחיבור של המאוורר בוודאות(כמובן בעל חיבור מתאים. לא עם הפינים העבים כמו באיביי)?

נערך על-ידי undav

פורסם

ל kmex יש גומיה כמו לכולם, הם לא מיוחדים או משהוא.... יכול להית שפשוט משהוא שם התייבש ? תנסה להוציא אותה החוצה אם מברג דק

אם אתה קונה מאוורר חדש - החיבורים של מאווררים למחשבים הם סטנדרטיים - גם אלה שמתחברחים לכבלים של הספק וגם אלה שמתחברים ללוח, אז תקנה מה שמתאים לך (אם אה רוצה שתוכל לראות את המהירות בתוכנות וכו אתה חייב את זה שמתחבר לוח)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם לדפוק עם פטיש על המברג.

אפילו הצלחתי לחפור שם בהיקף, אבל לא משתנה כלום.

הגומיה הזו, אם היא אכן נפרדת משאר הפלסטיק, עקשנית ומסרבת לצאת.

אני בדילמה רצינית:

האם לקנות את זה ב-10 שקלים, לחכות 3-4 שבועות, או ללכת מחר לאייבורי/קיי-אס-פי ולקנות את המאוורר הכי זול שלהם(שעולה 35-40 ש"ח) :-)

פורסם

יכול ליהות איזה שהוא דגם מיוחד שאני לא מכיר ?

אני מכיר את הרגילים שמגיעים במארזים של אייבורי

פורסם

תזמין מאיביי מאוורר ב 10 ש"ח

או אפילו שניים

פורסם
  • מחבר
יכול ליהות איזה שהוא דגם מיוחד שאני לא מכיר ?

אני מכיר את הרגילים שמגיעים במארזים של אייבורי

המחשב אכן נקנה באייבורי.

העניין הוא שזו לא גומיה, אלא פלסטיק.

יש שם סימן של כאילו הפתח הרגיל שאמור להיות, אבל זה בדיוק, כך ניראה, הפלסטיק של המאוורר.

זה כמו שיש טלוויזיות (יש לנו אחת כזו בבית) שיש להן מאחורה סימן של אוזניות וכביכול פתח של אוזניות, רק שהפתח מכוסה ובעצם אין שם חיבור, אלא זה בכאילו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

תזמין מאיביי מאוורר ב 10 ש"ח

או אפילו שניים

תודה :).

פורסם

כאלה עדיין לא ראיתי מ kmex, אני מכיר אותם רק אם הגומיה...

אתה יכול לצלם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים