עבור לתוכן

windows על ssd עושה שימוש בכוננים אחרים

Featured Replies

פורסם

שמתי לב לראשונה לבעיה לאחר שדרוג המחשב.

שדרגתי את החומרה ולאחר מכן בצעתי פרמוט מלא לכונן המערכת והתקנתי WINDOWS מחדש.

שמתי לב שבפעולות מסיומות כגון תחילת התקנה של תוכנה WINDOWS מחכה שאחד הכוננים יצא ממצב שינה ורק אז פותחת את תוכנית ההתקנה זאת למרות שהמערכת רצה על SSD והכוננים משמשים לאחסון מידע בלבד.

יש דרך תוכנתית לגרום למערכת להפסיק לעשות את זה?

תודה מראש.

פורסם

פותח הדיון צודק.

כשאתה מתקין תוכנה מהSSD אל הSSD, זה מיותר וטיפשי להעיר את הHDD ממצב שינה ללא צורך.

לצערי מיקרוסופט הם כנראה היחידים שיכולים לעשות משהו בעניין, ומהם לא הייתי מצפה ליעילות או להתחשבות בפרטים הקטנים.

כבר 20 שנה אני מחכה שמישהו שם יועיל בטובו לאפשר הוספת פריטים לפעולת העתקה לינארית אחת, במקום להתחיל פעולות חדשות מקבילות(שיוצרת איטיות מצטברת ופרגמנטציה) או לחכות שהקודמת תסתיים.

עד היום אני מוצא את עצמי מבזבז זמן בגלל השטות הזאת.

הזמן המבוזבז המצטבר העולמי מאז שהומצא הוינדוס XP(שעד אז כבר היו להם כל ההזדמנויות שבעולם לפתור את העניין) שקשור ללוגיסטיקה הדבילית שהם אחראים לה, מסתכם בעשרות אולי מאות מיליוני שעות מבוזבזים.

היית חושב שמישהו שם במיקרוסופט יעשה משהו בעניין עד עכשיו, אבל הדבר הראשון שנעשה מעולם שבקושי קשור לנושא הוא האפשרות בוינדוס 8 לעשות PAUSE להעתקה.

ועדיין צריך להמתין כדי להפעיל אותה אחרי שהקודמת מסתיימת, מה שאומר שאי אפשר למשל לסיים לעבור על רשימות שונות ולשים את הכל לפעולת העתקה אחת לינארית, ואז להיכנס להתקלח כדי להספיק לצאת בזמן לעבודה עם כל הקבצים הנחוצים על הDOK.

חוסר יעילות משוועת, ועיוורון למציאות נפוצה ובסיסית, שגורמת לי לחשוב שמיקרוסופט מנוהלת ע"י ומעסיקה קופים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

עוד לא מצאתי סיבה אחת שצריכה לגרום למישהו עם מחשב נייח לגרום לקשיחים ללכת לישון.

פורסם

אורך חיים מבוזבז של קשיחים שמסתובבים סתם בלי כל צורך

פורסם

פעולת כיבוי והדלקה יוצרת יותר בלאי... חבל שאנשים עדיין לא הבנתי את זה.

פורסם

הכול במידה. ככל שהכונן משמש יותר לגיבויים ופחות לשימוש שוטף וכמות הפניות אליו נמוכה יותר, יש עדיפות גבוהה יורת לכבות אותו. האיזון הוא לדעתי בהדלקות/כיבויים באיזור ה 1-3 פעמים ביום (סתם ניחוש, לא מבוסס על נתונים מדויקים או משהוא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים