עבור לתוכן

מסך מרצד.

Featured Replies

פורסם

יש לי תקלה ואשמח לעזרה :)

יש לי מחשב

core 2 qwad q9550

asus p5kpl-cm

2 gb ram

400 watt enermax liberty

radeon 6570 1gb

160 gb hd

פעם בכמה דקות פתאום המסך כאילו ניכבה ונדלק מייד. (בדקתי בכמה מסכים הבעיה במחשב..)

זה יכול לקרות כשאני פותח דפדפן וזה יכול לקרות לבד..

הכרטיס מסך תקין בוודאות (נבדק במחשב אחר)

יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות??

:please:

פורסם

שלום,

האם המסך מקבל מתח מהמחשב או משקע רגיל?

האם עדכנת לאחרונה את דרייבר התצוגה?

הייתי מציע עדכון דרייבר. הורד והתקן את הגרסא היציבה החדשה ביותר של הדרייבר המתאים לכרטיס המסך.

בדוק את הגדרות חסכון האנרגיה. לחץ "התחל", וכתוב power-saving בתיבת החיפוש.

בחלון שיפתח, בדוק איזו תוכנית אנרגיה פעילה. על יד התוכנית הפעילה תהיה תיבה עגולה מסומנת.

לחץ על כפתור "שנה הגדרות" בשורה של התוכנית הפעילה, ובחלון שיפתח בדוק כל כמה זמן המערכת מכבה את המסך.

אנא עדכן אם יש שינוי לאחר שניסית את תשובתו של Shoshan01, עדכון דרייבר ובדיקת הגדרות חיסכון האנרגיה.

מחכה לתשובתך,

בהצלחה!

נערך על-ידי swords0

פורסם

תבדוק שהמסך לא מחובר אליו עוד כבל, אם כן יכול להיות שהוא כל כמה זמן סורק את החיבורים Source Search

פורסם
  • מחבר

אמרתי, הבעיה לא במסך.

מתחים:

vcore- 1.248v

3.3v- 3.15v

5v- 4.864v

12v- 11.668v

זה תקין?

פורסם

קצת נמוך אך תקין עד כמה שידוע לי, אלא אם אחד או יותר מהמתחים היו מסומנים באדום.

הסטייה אמורה להיות בטווח 10% לפי תקן ATX, ולפי הנתונים הללו היא בין 3 ל- 6 אחוזים. אם יש לך ספק אחר, יתכן שכדאי לבדוק.

אל תשכח לנסות את עדכון דרייבר ולבדוק את הגדרות חסכון האנרגיה.

פורסם
  • מחבר

ההגדרות על balanced (המסך אמור להיכבות כל חצי שעה.)

והדרייבר מעודכן..

עוד רעיונות??

נערך על-ידי זאק

פורסם

אם הבעיה התחילה אחרי עדכון דרייבר, נסה לבצע rollback.

כשבדקת את המסך בעזרת מחשב אחר, האם השתמשת באותם כבלים?

נסה לעדכן מחדש, אפילו אם הדרייבר עדכני. לפעמים הדרייבר נשחת ויוצר בעיות.

הסר את הקיים, הורד את הגרסא המתאימה מ AMD ונסה להתקין.

האם המסך מקבל מתח מהמחשב או משקע רגיל?

נסה לבדוק את הגדרות חסכון האנרגיה במרגז הבקרה של AMD. ההגדרות הקשורות אמורות להיות תחת Powerplay כנראה.

בדוק את ה- Refresh rate של המסך והאם הוא תואם לזה שהמערכת מייחסת לו.

אם הבעיה התחילה רק בזמן האחרון, ביכולתך לעשות שחזור מערכת (System Restore) ולבדוק האם הבעיה נעלמת.

מחכה לתשובתך

פורסם
  • מחבר

הבעיה נשארה גם לאחר פירמוט המחשב.

בדקתי בעזרת מסך וכבל שונים והבעיה נישארה.

המסך מקבל מתח משקע רגיל.

פורסם

המתחים שהבאת לא "קצת נמוכים". מבחינת ערך הם תקינים לחלוטין (מותר שהמתחים ירדו אפילו יותר). אבל אתה לא יכול לראות בתוכנה (וגם לא ב BIOS) עד כמה הם נקיים מקפיצות מתח, יכול להיות שכאן הבעיה. איזה ספק יש לך ?

גילוי נאות : גם אצלי יש את התופעה הזאת, על חומרה הרבה יותר ישנה משלך. במקרה שלי אני חושב שהבעיה בכרטיס מסך או בלוח ולא בספק (יש לי ספק איכותי ובמצב טוב, אבל ללוח ולכרטיס מסך הזה היו בעבר בעיות שהם לפעמים לא רצו לעבוד אחד אם השני - מעולם לא מצאתי מי מהם הוא הבעייתי)

פורסם

11010010110- לעניות דעתי זה עניין של העדפה. אני באופן אישי מעדיף להשאר בקצה העליון של הסקאלה, אבל ציינתי שהמתחים של זאק תקינים ולפי התקן.

בהודעתו כתב שהספק הוא Enermax Liberty 400W, ומפה בין השאר ההערה, כרטיס המסך עשוי לצרוך עד 70 וואט עד כמה שידוע לי ואם המסך היה מקבל מתח מהספק, יתכן שהיתה בעיה.

זאק- האם במקרה ניסית להושיב את כרטיס המסך בסלוט אחר?

האם ניסית בכל זאת התקנה מחודשת של Catalyst דרך אתר AMD?

האם בדקת הגדרות חסכון חשמל במרכז הבקרה של Catalyst?

נסה לבדוק טמפ' בעזרת תוכנה כמו HWMonitor.

עוד ניסוי קטן שסביר להניח שלא תהיה לו השפעה (אך בכל זאת שווה נסיון): נסה להנמיך את בהירות המסך.

נגמרו לי הרעיונות כרגע, מחכה לשמוע ממך, ואעדכן אם יש לי הצעה חדשה.

בהצלחה בינתיים

פורסם

פסלת את כרטיס המסך, המסך עצמו ואת מערכת ההפעלה. מבחינת חומרה, מה שנשאר הוא לוח האם או ספק הכח.

אני ממליץ שתבצע בדיקת מאמץ למחשב עם תוכנה כמו OCCT, דבר שיגרום לצריכת הספק גדולה מהספק ותראה אם יש קריסות/בעיות.

קיימת גם האפשרות שהבעיה נגרמת בגלל תוכנה כלשהי שהתקנת גם אחרי הפרמוט והיא זו שגורמת לבעיות. זה יכול להיות דרייבר שבו אתה משתמש או אפילו תוכנה זדונית שהתקנת כחלק מהתקנה של תוכנה אחרת בה אתה משתמש. אני מציע שתנסה להשתמש במערכת הפעלה live כלשהי, שאינה דורשת התקנה כלשהי ורצה מ CD או מ DoK, ותראה אם הבעיה חוזרת. אם כן - מדובר בבעיית חומרה. אם לא - סביר להניח שמדובר בעיית תוכנה, אבל לא ניתן לפסול לחלוטין את האפשרות שמדובר בבעיית חומרה.

פורסם

swords0 מקובל

בכל מקרה רוב הבעיות במתחים הן לא בגלל הערך הממוצע שהוא נמוך או גבוה מידי, אלא בגלל קפיצות מתח. אבל מכיוון שמדובר על קפיצות במהירות של 30 khz ויותר, אף תוכנה/BIOS/מולטימטר/בודק ספקים לא יכולים להראות אותן..... וכאן אנחנו מגיעים לקטע של ספק טוב vs ספק לא טוב / ספק שעבד בעומס גבוה מידי ונהרס וכו

חוצמזה - מסך שמתחבר דרך הספק אתה מתכוון למסך שמתחבר לשקע IEC320 (240v) השני שיש בספקים מסוימים ? אם כן, המתח לשקע הזה בתוך הספק עובר ישירות דרך 2 חוטים מהשקע הראשון, הוא לא עובר בכלל דרך המעגלים של הספק כך שהוא לא נחשב בעומס על הספק או משהוא

נערך על-ידי 11010010110

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים