עבור לתוכן

בעייה בכרטיס רשת אלחוטי בתקן USB

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה,

ברשותי מחשב נייח בעל חומרה ברמה גבוהה (מעבד i5 , כרטיס מסך GTX 650ׁ) שנמצא במצב מצויין, מוגן מפני וירוסים על-ידי תוכנת NOD32 עדכנית ומתוחזק על-ידי תוכנת תחזוקה באופן סדיר, מערכת ההפעלה היא WIN 7 64Bit.

ברשותי מודם-ראוטר משולב מבית TP-LINK דגם TD-W8951ND והוא גם עובד מצויין.

אני משתמש במתאם רשת אלחוטית בתקן USB מסוג TP-LINK WN722N במשך שנתיים ועד לפני חצי שנה הכל היה בסדר.

בחצי השנה האחרונה אני חווה באופן יוםיומי בחלק מהזמן חוסר יכולת לגלוש ו\או איטיות נוראית בגלישה (-בכל הדפדפנים) והדבר אינו נפתר אלא עד שאני מפעיל את המחשב מחדש או מוציא את כרטיס הרשת ומכניס אותו ליציאת USB אחרת וגם זה לא תמיד עוזר.

חשוב לציין שגם בשעה שהבעיה קיימת זה מראה קליטה מלאה ולעתים רחוקות הוא מראה שיש לו התנתקות רגעית ואחרי כמה שניות הוא חוזר להיות מחובר כרגיל (-והבעיה עדיין קיימת).

בדקתי עם מחשב נייד ועם הסמארטפון שלי ובהם הגלישה עובדת חלק ותקין גם כשבמחשב הנייח קיימת התקלה הנ"ל, כך שדי ברור שהבעיה הינה במחשב ולא בראוטר או בתשתית, ומכיוון שהמחשב שלי נקי מווירוסים ועובד חלק בכל הפרמטרים אני מצמצם את האפשרויות ומתמקד בכרטיס הרשת.

אני שוקל לקנות כרטיס רשת חדש, אבל לפני שאני עושה זאת השאלה שלי היא האם יכול להיות שהבעיה איננה בכרטיס הרשת עצמו אלא באיזושהי הפרעה אחרת שמפריעה דווקא לכרטיס הרשת הזה (-כי לכרטיס הרשת של הלפטופ ושל הסמארטפון היא כנראה לא מפריעה) ואז יכול להיות שגם כרטיס חדש לא יוכל לפתור את הבעייה.

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

אולי יש בעיות בהגדרות או במנהלי ההתקנים?

אני ממליץ שתסתכל ב-Event Viewer אם יש משהו רלוונטי ( eventvwr.msc )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים