עבור לתוכן

בקשה - המלצה לקירור בסיסי למעבד עם ברגים ולא עם לחצנים

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

הסיפור בקצרה (לא ממש קריטי לשאלה, אבל אולי מישהו ילמד ממנו לקח) - הסרתי את הקירור של המעבד במחשב שלי (סוקט 775, קירור סטוק של אינטל) לאחר כ-6 שנים, אך כאשר רציתי להחזירו לא הצלחתי. מסתבר שתופסני הפלסטיק הלבנים שנכנסים לחורים בלוח איבדו את האלסטיות שלהם (הם התרחבו) ולא הצלחתי בשום אופן למקמם מול החורים, כך שלחיצה על החלק העליון שלהם (הפלסטיק השחור) תנעל אותם במקום. שיחקתי עם זה הרבה זמן, ואפילו פירקתי את הלוח במטרה לנסות ליישר את התופסנים מול החורים, אך ללא הועיל. בסופו של דבר אחד התופסנים האלו נשבר והייתי צריך לקנות קירור חדש (כן, דפקו אותי - קירור סטוק של אינטל לסוקט 775 עלה לי 79 ש"ח, אבל לא הייתה לי ברירה).

לפיכך החלטתי שמהיום אני מעדיף להתעסק עם קירורים שמתחברים ללוח עם ברגים ולא עם לחצנים/תופסנים כמו בקירור הסטוק של אינטל. ברור לי שקירור כזה דורש גם פלטה אחורית. לכן אני מבקש מכם המלצה לקירור בסיסי למעבד, רצוי כזה שיתאים גם לסוקט 775, גם לסוקט 1150 ואולי גם לסוקט 1155, בעל פלטה אחורית ושניתן לחברו ללוח בעזרת ברגים. הקירור לא מיועד להמהרה כלשהי, ואפשר שיהיה בעל ביצועים זהים לקירור הסטוק.

תודה.

פורסם

לא מכיר כאלה, מהסיבה הפשוטה שפרט לקירורים מאוד גדולים וכבדים (ויקרים למדי), המגיעים עם פלטה אחורית בגלל משקלם, אף אחד לא יקנה קירור "פשוט" שכל פירוק והרכבה שלו ידרשו בהכרח את פירוק הלוח כולו מהמארז (במארזים בהם אין גישה נוחה לחלקו האחורי של הלוח). גם יצא לי לפרק ולהרכיב מחדש קירורי 775 בני לא מעט שנים עם לחצני פלסטיק רגילים בלי לשבור שום דבר ובלי בעיות אחרות כלשהן. אולי סתם יש לך ידיים שמאליות?

פורסם
  • מחבר

@vic07

לפרק זו לא הבעיה, הבעיה היא להרכיב חזרה - ה"רגליים" של התופסנים הלבנים התרחבו כתוצאה מכך שבמשך יותר מ-6 שנים הפלסטיק השחור לחץ עליהם (של הלחצן), ולאחר פירוק גוף הקירור מהלוח הם לא חזרו למצבם הטבעי ולכן רוחב הקצה של התופסנים האלו היה גדול יותר מקוטר החורים בלוח. כתוצאה מכך לא היה ניתן להמקמם מעל החורים בלוח, כך שלחיצה קלה עליהם תכניס אותם למקום. ברגע שהתחלתי להפעיל כח התחילו הבעיות - חלק מהתופסנים "הסכימו" להיכנס לחור, אבל לא כולם, ובסופו של דבר פירקתי את גוף הקירור לפחות 10 פעמים עד שבסוף אחד התופסנים נשבר. בקיצור, או שסתם לא היה לי מזל או שבאמת יש לי ידיים שמאליות (אחת בטוח יש :) ). יש כמובן גם אפשרות שהלוח קצת התעקם מהלחץ של גוף הקירור במשך השנים (למרות שלא ממש ראיתי שהלוח עקום), ולכן לא הצלחתי ליישר את התופסנים מול החורים. השיטה הזו לא ממש מוצאת חן בעיניי, והייתי מעדיף משהו שפחות מסתמך על כך שחלקי פלסטיק יהיו יותר מחד פעמיים...

בכל מקרה, אני עדיין צריך גוף קירור לסוקט 775 (למחשב אחר). אני לא מוכן לקנות קירור סטוק ב 79 ש"ח שוב (מחיר מופקע לכל הדעות), במיוחד לא אחד כזה שיכול לגרום לי בעיות דומות בעתיד. אני מעדיף גוף קירור עם שיטת הרכבה יותר טובה אם אפשר, גם אם זה אומר שלא תהיה פלטה אחורית - העיקר שאני לא אסתבך כך שוב.

פורסם

קיימים קרורים פשוטים אם ברגים - כמו Deep Cool למשל. אבל אלה קירורים שלא הייתי מתקרב אליהם מסיבות אחרות - שטח הצלעות שלהם קטן מאוד מה שאומר יכולת קירור נמוכה (הייתי אומר לא יותר מ 1/3 מיכולת הקירור של מאוורר סטוק של אינטל), מאוורר שעובד על מהירות מקס' (יש לו 3 חוטים ולא 4, וגם אם היו 4 הוא עדיין היה חייב לעבוד על מקסימום כל הזמן כדיי לקרר את המעבד אם צלע קירור כזאת עלובה), ואורך החיים של המנוע בהתאם

אני גם לא אוהב את הפלסטיקים האלה - לא בגלל שהפלסטיקים נשברים (לא קורה הרבה) אלא כי והקירורים שמתחברים אם פלסטיקים דופקים לוחות (כי הם גורמים לעיקום הלוח מתחת לסוקט). כשאני ממליץ למישהוא על מפרט אני מחפש קירור שמתחבר על ברגים ומצידי שיעלה כמה שיעלה

אבל אם אתה מחפש בזול אין לך הרבה בחירה.....

דעות אישיות על כמה קירורים "בסיסיים" :

טובים :

סטוק של אינטל "גבוה" - מתאים למעבדים עד 90W+ ומקרר טוב מאוד

סטוק של אינטל "נמוך" - מתאים למעבדים עד 65W במאמץ נמוך במיוחד (מחשבים משרדיים שמריצים דברים קלים וכו - בכללי רק למעבד Pentium Dual Core מהסרות הנמוכות. הוא קטן מידי כדיי לקרר טוב מעבד שמתאמץ הרבה, אבל כן מקרר טוב את הממיר על הלוח)

Arctic Alpine Pro 7 - במקרה הגיע אליי אחד כזה ושיחקתי איתו קצת. טוב למעבדים עד 65W (הוא מקרר את המעבד טוב אבל הבעיה היא כיוון זרימת האוויר שלו, האוויר לא מגיע לממיר המתח שנמצא בלוח ולכן הממיר יתחמם אם תעמיס עליו מעבד שלוקח הרבה חשמל)

בכללי תבדוק מה יש אצל Arctic יכטול להיות שיש שם קירור טוב שמתאים לך

בסימן שאלה :

ה "כלנית" של Zalman - שטח צלעות קטן מידי. מתאים למעבד מהסדרות הנמוכות במאמץ נמוך אבל אני לא מדמיין אותו מתמודד אם יותר מזה

בעייתיים :

Deep Cool - הכול לא טוב בו חוץ מהברגים

Spire ודומיו - מנועים לא איכותיים שנדפקים מהר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. ל Arctic יש רק 9 קירורים שמתאימים לסוקט 775. מתוכם רק שניים נראים לי קרובים למה שאני מחפש - ה Alpine 11/64 PLUS וה Freezer 11 LP. הArctic Alpine 11 PLUS עולה 55 ש"ח פה, אז זאת נראית לי האפשרות הכי טובה כרגע.

עריכה:

ה Alpine 11 PLUS נראה כמו מה שחיפשתי - הוא יותר טוב מקירור הסטוק, המחיר שלו נמוך (ובמקרה שלי - יותר זול מקירור הסטוק של אינטל), יש לו מאוורר איכותי, וההרכבה שלו נראית טובה יותר - מרכיבים את המסגרת שלו באופן חד פעמי על הלוח בעזרת תופסנים/לחצנים ואת גוף הקירור מרכיבים למסגרת בעזרת ברגים. זה אומר שאם יש צורך לפרק ולהרכיב שוב את גוף הקירור באותו הלוח, אין צורך בהתעסקות עם לחצנים מפלסטיק, אלא רק עם ברגים. בנוסף, בשביל השוק שאליו הוא מיועד (תחליף לקירור הסטוק) הוא נראה כמו פיתרון מצויין.

ביקורות שמצאתי לגביו - ביקורת 1, ביקורת 2.

כרגע זה גוף הקירור שאני מתכוון לקנות.

מעניין למה אני לא מצליח למצוא אותו בחנויות אחרות מלבד KSP...

פורסם

שש שנים והפלסטיק הלבן מאבד מהגמישות ונשבר.

ניתן לרכוש סט של 4 פינים לגוף קירור 775 במחיר של 10.43 שקלים - מגיע תוך 3-4 שבועות.

http://tinyurl.com/qjs6bj7

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה HelpSupport, אבל מעשית לא ממש ניתן להישאר בלי מחשב 3-4 שבועות (גם אם שלושה מתוך ארבעת הפינים תפוסים היטב, הטמפרטורה של המעבד עוברת את ה 70 מעלות בביוס במהירות). זאת בדיוק הסיבה שקניתי את קירור הסטוק של אינטל במחיר המופקע של 79 ש"ח (אם רק הייתי מודע ל Alpine 11 PLUS לפני שקניתי קירור סטוק הייתי יכול לחסוך כסף, גם אם הייתי נוסע במונית ספיישל הלוך וחזור לחנות של KSP...) . בנוסף, שיטת ההרכבה ללוח של קירור ה Alpine 11 PLUS נראית לי עדיפה מאשר להתעסק שוב עם פינים שיכולים להישבר.

עדכון:

קניתי את ה Alpine 11 PLUS אתמול (עבור המחשב השני, לא שלי) והוא נראה מצויין ושומר על טמפרטורות טובות. ההתקנה סבירה יחסית לגוף קירור סטוק (הרבה יותר קל לתמרן כשצריך לתאם תושבת שצריכה להתחבר ל-2 חורים בלבד במקום ל-4 במקביל, יש 2 תושבות כאלו). יש לציין שאת ההרכבה עשיתי כאשר הלוח היה מפורק מהמארז, כך שאולי זה היה גורם מקל. שני דברים שאני רוצה לציין בקשר לגוף הקירור הזה, למקרה שמישהו מעוניין לקנות אחד כזה בעתיד:

א. הנעילה של התופסנים של כל תושבת דורשת הפעלת כוח. באיור המצורף נעשה שימוש בפלייר שפיץ בכדי לדחוף את הפינים למקום (הפלייר עצמו לא מצורף לגוף הקירור). זה בדיוק מה שעשיתי והכל הסתדר.

ב. אחת התושבות של גוף הקירור ממוקמת כך שקשה לפתוח את ידית הנעילה של הסוקט שעל הלוח (היא קצת חוסמת את מרווח התימרון ליד). מצד שני, אם לא מתוכנת החלפת מעבד, אלא רק החלפת/ריענון משחה טרמית הדבר אינו מפריע כלל, ולמעשה שיטה זו הרבה יותר נוחה, שכן בכדי לפרק את גוף הקירור עצמו יש לפתוח 4 ברגים שמחברים אותו לתושבות ואין צורך להתעסק עם התופסנים והחורים בלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים