עבור לתוכן

** נתב חדש מבית Edimax הכולל אנטנות 9dBi

Featured Replies

פורסם

פיקוק, היבואנית של מוצרי חברת Edimax, החלה השבוע לשווק השבוע נתב חדש המכונה BR-6428nC.

מדובר בנתב אלחוטי התומך בתקן N ותומך במהירות של 300Mbps. כניסת ה-LAN ו-4 יציאות ה-LAN תומכות במהירות של 100Mbps והוא אינו כולל כניסת USB.

יחד עם זאת כולל הנתב מספר תכונות מענינות שכדאי לתת עליהן את הדעת:

1. הנתב מגיע עם שתי אנטנות בשבח (gain) של 9dBi ובאורך של לא פחות מ-38 ס"מ. אלה אנטנות עוצמתיות המגמדות את אלה שניתן למצוא בנתבים הנפוצים בישראל אשר מגיעים עם אנטנות של 2dBi או 3dBi.

2. ה-BR-6428nC יכול לשמש כנתב, נקודת גישה אלחוטית או כמרחיב טווח וניתן להחליף את הפונקציונאליות שלו בצורה פשוטה שאינה דורשת שינוי נרחב של הגדרות.

3. הוא כולל אופציה להגדרת רשת אלחוטית המיועדת לאורחים (guest wifi) הנפרדת לחלוטין מהרשת האלחוטית הראשית.

4. הוא תומך ב-WISP - תכונה המאפשרת להתחבר לנתב מרוחק באופן אלחוטי ללא שינוי הגדרות בנתב הראשי.

ה-BR-6428nC כבר זמין למכירה בארץ במחיר של 189 שקל. בזמן הקרוב אני מתכוון לפרסם סקירה מפורטת על הנתב הזה.

http://www.edimax.com/au/produce_detail.php?pd_id=507&pl1_id=3&pl2_id=18

פורסם

תודה.

הוא יתאים כנתב משני?

הראשי שלי הוא 1043ND בחדר העבודה בקומה השניה ויורד כבל רשת 1G לנתב אלחוטי משני פשוט בקומת הכניסה היכן שמרבית צרכני ה-WIFI, כולל אורחים, נמצאים.

הגדלת הכיסוי בקומת הראשית + חצר ורשת אלחוטית נפרדת לאורחים זה בדיוק מה שאני צריך.

אי אפשר לשים פשוט אנטנות 9dBi לנתב קיים? מה ההבדל?

פורסם

ושאלת תם - איך עובדת בדיוק הפונקציה של range extender ומה ההבדל בינה לבין שימוש בהגדרות זהות ל-WIFI בשני הנתבים כמו שאני עושה היום (מחוברים קווית). יש לזה יתרון כלשהו?

פורסם
  • מחבר
תודה.

הוא יתאים כנתב משני?

הראשי שלי הוא 1043ND בחדר העבודה בקומה השניה ויורד כבל רשת 1G לנתב אלחוטי משני פשוט בקומת הכניסה היכן שמרבית צרכני ה-WIFI, כולל אורחים, נמצאים.

הגדלת הכיסוי בקומת הראשית + חצר ורשת אלחוטית נפרדת לאורחים זה בדיוק מה שאני צריך.

אי אפשר לשים פשוט אנטנות 9dBi לנתב קיים? מה ההבדל?

לא בחנתי אותו עדיין כך שהתשובות שלי מתבססות על מדריך המשתמש.

הוא יכול להתאים כנתב משני - אין עם זה בעיה. החלפת אנטנות לנתב קיים היא אפשרית אבל לא נותנת את האפקט הנדרש. עדיף תמיד להתשמש באנטנות היעודיות המגיעות עם הנתב מה שמבטיח שיש ביניהם התאמה מלאה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ושאלת תם - איך עובדת בדיוק הפונקציה של range extender ומה ההבדל בינה לבין שימוש בהגדרות זהות ל-WIFI בשני הנתבים כמו שאני עושה היום (מחוברים קווית). יש לזה יתרון כלשהו?

מבחינה טכנית אין הבדל. על פי המדריך למשתמש בחירה באפשרות של EXTENDER מבצעת מאחורי הקלעים את כל ההגדרות הנדרשות - כיבוי ה-DHCP וה-NAT. זה מיועד למי שאינו טכני ומתקשה בביצוע ההגדרות האלה.

פורסם

תודה רבה!

ולגבי האפשרות של רשת WIFI לאורחים - זה משהו שאפשר להשיג עם ראוטר קיים איכשהו?

באופן עקרוני אני יכול לשים עוד נתב אלחוטי אבל עם הגדרות רשת אחרות (SSID) וללא אבטחה?

זה ימנע גישה למחשבים שמחוברים לרשת המאובטחת?

פורסם
  • מחבר

לשים נתב נוסף עם רשת אלחוטית נפרדת לאורחים זה פתרון חביב אבל זה עולה עוד כסף...

יש ראוטרים עם אפשרות לרשת נוספת לאורחים (אני מתייחס לכך בסקירות שלי) אבל זו לא תכונה נפוצה בנתבים זולים.

פורסם

מעקב - אשמח לקרוא עליו סקירה שלך.

מעניין אם יש לו "פונקציות מתקדמות" כמו שאני צריך (תמיכה באכסון\טורנטים, בקר הדפסה, WOL וכיוב)

פורסם

אין לו USB... אז ככה שבטח אין לו הפונקציה של בקר אכסון\מדפסת

פורסם

ממ.. חשיבות בחירת התדר עבודה בראוטר הזה תהיה קריטית, נכון צ'יף ?

פורסם

יש לי ראוטר tp link 481n עם 2 אנטנות ו אני לא מסופק ממנו הקליטה שלו די חלשה . השאלה אם אני ירכוש את הראוטר הזה הוא יעזור לי בטווחי קליטה של 2-3 קירות וממד ? מה אתם אומרים

- - - תגובה אוחדה: - - -

מה בנוגע למצב הקרינה שלו?

פורסם
  • מחבר
ממ.. חשיבות בחירת התדר עבודה בראוטר הזה תהיה קריטית, נכון צ'יף ?

זה נכון לגבי כל ראוטר. לא בדקתי את התפריטים שלו אבל מעניין יהיה לראות אם יש לו מצב AUTO שיודע לבחור את הערוץ הפנוי ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים