עבור לתוכן

ליאיר לפיד אין בגרות במתמטיקה. ומה התירוץ של שי פירון?

Featured Replies

פורסם

אני מבין שאני כותב שטויות אם אף אחד לא עונה...

• תגובות 45
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא כותב יצירת אומנות או מכתב רשמי. אני לא חייב לכתוב בצורה מושלמת. למרות כל לוקי ה OCD של השפה העברית שלדעתם לא מגיע לי החופש הזה - טיפשי ככל שיהיה

מה שכן מפריע לי בפוסט שלו זה

"להעביר אותה מלמידה העוסקת בשינון"

"לימודי הספרות"

הוא יורד עליי ? כל מה שנדרש בבגרות בספרות הוא שינון של מה עבר בראש לאותו ש.י. עגנון לדעתם של מרכיבי תוכנית הלימודים. אם היתה שם חשיבה עצמאית ולא שינון, לא היה דבר כזה "תשובה לא נכונה"

פורסם

אז אין מה ללמוד. פשוט תפלוט את כל מה שעובר לך בראש וזהו.

פורסם

מה זאת האופנה הזאת של חברי כנסת ושרים שמתכתבים בפייסבוק כאילו הם זמרת פופ עם הורמונים משתוללים? מזה זה פה כוכבי רוק או נבחרי ציבור?

שיפרסמו פרופיל או מייל לציבור ליצירת קשר עימם אין צורך בכל השטות הזאת....

פורסם
אז אין מה ללמוד. פשוט תפלוט את כל מה שעובר לך בראש וזהו.

מה שנכון לעשות. מדובר במקצוע אומנותי, אומנות הא בדיוק התחום של "מה שעובר לך בראש" ולא מדע דטרמיניסטי כמו מתמטיקה

פורסם
מה זאת האופנה הזאת של חברי כנסת ושרים שמתכתבים בפייסבוק כאילו הם זמרת פופ עם הורמונים משתוללים? מזה זה פה כוכבי רוק או נבחרי ציבור?

שיפרסמו פרופיל או מייל לציבור ליצירת קשר עימם אין צורך בכל השטות הזאת....

הם צריכים להצדיק את "תקציב שמירת קשר עם הציבור" - שזה השערורייה הכי גדולה

רק במדינה בה נבחרי הציבור מנותקים כל כך מהציבור שבחר אותם - צריך תקציב מיוחד ע"מ שישמרו קשר.

http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mkexpenses_list.asp

והנה אחד מהמצטיינים בניצול הסעיף

http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mkexpenses.asp?mk_individual_id_t=713&yr=2012

תמשיכו להשתתף במחול האיוולת הזה... אני רק מקווה שיום אחד זה לא יתפוצץ לכם בפרצוף

פורסם

אני באמת לא מבין מה גורם לך "להשוויץ" בכך שאתה לא בוחר

לטעמי מדובר בחוסר אחריות ובאזרחות גרועה מאוד

מקווה שהילדים שלך יהיו אזרחים טובים יותר.

פורסם
אני באמת לא מבין מה גורם לך "להשוויץ" בכך שאתה לא בוחר

לטעמי מדובר בחוסר אחריות ובאזרחות גרועה מאוד

מקווה שהילדים שלך יהיו אזרחים טובים יותר.

+1

פורסם

אני מחוץ למשחק - ולכן לי בניגוד אל מי שמצביע יש כל זכות להתלונן - מא שבחר אין לו זכות להתלונן - בחרת קיבלת. שב בשקט.

למעשה אתה בחור לא טיפש (אני קורא הודעות אחרות שלך מפעם לפעם)

אז אתה אמור להבין, אם רק 120 איש מצביעים אז כל מי שבחרו בו אמור להכנס לכנסת.

אם יצביעו 240 אז הכח של כל אחת מההצבעות הוא יותר קטן, כי כרגע צריך בערך 2 הצבעות למועמד כדי שיכנס.

עכשיו תחיל את אותו עיקרון על 120000 מצביעים ואפילו 1200000 מצביעים. אז אתה אמור להבין שהצבעה שלך אולי לא משמעותית במיקרו אבל במקרו היא יכולה להשפיע. אם מספיק אנשים כמוך היו מצביעים, אז ל"יש עתיד" היה כוח הרבה יותר קטן גם אם אותו מספר מצביעים, מה שהופך את ההחלטה שלך לא להצביע לתמיכה בכל אתה שאתה לא תומך בהם, כולל יש עתיד, המפלגות החרדיות, המפלגות הערביות ועוד.

פורסם
למעשה אתה בחור לא טיפש (אני קורא הודעות אחרות שלך מפעם לפעם)

מדהים אותי כל פעם מחדש איך מיד שאתה חושב אחרת מישהו ממהר להספיד אותך כטיפש.

טיפש אני לא (אפילו רחוק מכך) - אולי תחשבו על זה שאני הבנתי משהו שאתם עדיין לא הבנתם.

זכותי לא להצביע

זכותי לא להשתתף במחול האיוולת

מה שאתם לא מבינים שדמוקרטיה - ובמיוחד הדמוקרטיה הישראלית - לא עובדת

ובקרוב מאוד לצערי הרב נראה את ההתמוטטות של השיטה הדמוקרטית\קפיטליסטית - מה יחליף אותה? - אני לא יודע

יכול להיות שתהיה תקופה של אנרכיה ויכול להיות שיקום פה משהו יותר טוב - מה שלי די ברור שהשיטה הנוכחית לא עובדת ברמה שאי אפשר לתקן אותה מבפנים.

אתם רובכם הולכים שבי אחרי פוליטקאי כזה או אחר - שבמקרה הטוב מעניינת אותו טובת בעלי האיטרסים או טובתו שלו במקרה הרע

חלקכם בוחרים בחלופה הכי פחות גרועה - במקום להעמיד משהו אחר במקום.

וחלקכם הולכים כעדר אחרי - הרב\מנטור\שלטי החוצות וכיוב'

פורסם
מה שהופך את ההחלטה שלך לא להצביע לתמיכה בכל אתה שאתה לא תומך בהם, כולל יש עתיד, המפלגות החרדיות, המפלגות הערביות ועוד.

אם תצביע לכאורה תחזק מפלגה, ותחליש את כל האחרות.

אם לא תצביע לא עשית כלום, לא חיזקת ולא החלשת.

אבל יש לא מעט אנשים שדעותיהם אינם מצטמצמות ב"ימין" "שמאל" "דתי" "חילוני".

וכשאותם אנשים מצביעים הם מקבלים חבורת אנשים שכקבוצה מכילים אלמנטים לא רצויים כמעט כמו אלמנטים רצויים.

ואותם אנשים מעדיפים לא להצביע, כך לפחות הם משאירים את ידם נקיה, ומוחים נגד השיטה ותוצאותיה.

ואין שום דרך לשנות את השיטה, כי רוב האנשים שנבחרים בשיטה אינם מסוגלים להיבחר בבחירות ישירות, ולכן הם לא מעוניינים להצביע בעד שינויה.

הדרך היחידה לשנות את השיטה היא להריץ מפלגות שמטרתן הראשית היא לשנות את שיטת הבחירות, כדי לתת לעם את היכולת לבחור באמת את נציגיו בכנסת באופן שלא יוכלו להיסתנן פנימה אנשים מטושטשים.

וללא העלאת הנושא לדיון ציבורי מספיק גדול כדי שיהיה ברור לכולם ששיטת הבחירות חייבת להשתנות, אף מפלגה לא באמת תפעל לשינוי(מהסיבה שציינתי קודם).

לכלי התקשורת ובעלי הממון שמחזיקים בהם, יש אינטרס לא לשנות דרסטית את המפה הפוליטית עליה הם בונים.

לכן הנושא חייב לבוא מפעילי שטח, ועלול לקחת עוד עשרות שנים עד שיגיע למסה קריטית.

בנתיים, לאי הצבעה יש יותר פוטנציאל לשינוי, מהצבעה.

כי ככל שהחור יגדל, כך גם הסיכוי שתגיע מפלגה ממומנת למלא אותו.

פורסם

בטווח הקצר, אם אתה לא מצביע אתה פוגע באופן ישיר באינטרסים שלך.

דמיין לצורך העניין שכולם חושבים כמוך ומפסיקים להצביע, והיחידים שמצביעים בהמוניהם זה אלו שכן מרוצים לגמרי מהמפלגות שלהם, כלומר בעיקר חרדים וערבים. גם אם התוצאה תגרום לאנשים לפעול לשינוי בבחירות הבאות, בינתיים יש לך ארבע שנים שבהן שולטים על המדינה האנשים שאתה הכי פחות מסכים איתם (בלשון המעטה) והנזק שהם יעשו לאינטרסים שלך יכול להיות בלתי הפיך. לצורך העניין הם יכולים גם לשנות את שיטת הבחירות לטובתם או אפילו לבטל אותה לגמרי (שהרי יש להם רוב מוחלט).

ונניח שכל זה לא יקרה, וכן תצליח לארגן "מפלגה לשינוי שיטת הבחירות", ונניח שהיא תצליח לעלות לשלטון, אתה עלול לגלות לאחר מעשה שאותם אנשים סתם "רכבו עלך הגל" והבטיחו לעשות מה שכולם רוצים בלי שום כוונה לקיים (כמו כל פוליטיקאי אחר), או אפילו שהם כן התכוונו לשנות דברים אבל התחרטו לאחר שגילו את מנעמי השלטון, הכבוד והכסף, תוך הסתתרות מאחורי התירוץ הקבוע של "מה שרואים משם..."

ונניח שבסוף כן הצלחת לשנות את שיטת הבחירות, עדיין תצטרך לבחור את "הרע במיעוטו" מתוך קבוצה של אנשים שאתה לא באמת סומך עליהם. הפוליטיקאים יהיו אותם פוליטיקאים, והשקרים יהיו אותם שקרים, ואין שום סיבה שתוצאות הבחירות תהיינה טובות יותר עבורך בסופו של דבר. אתה מוזמן לבדוק אם במדינות שבהן שיטת הבחירות היא כמו שאתה רוצה, הנבחרים בפועל הם "מלאכים" או אותו סוג פוליטיקאים כמו בכל מקום אחר. ואפילו לא צריך ללכת רחוק - פה בארץ היו תקופות של שיטת בחירות ישירה לראשות הממשלה, ואותם אנשים שנבחרו באופן אישי לא בהכרח היו טובים יותר.

או בקיצור: אתה מוכן לוותר על זכותך למנוע מההווה להיות יותר גרוע, כדי לנסות לגרום שמתישהו בעתיד תוכל להרגיש שהצבעת באופן אישי לזבל שאתה מקבל.

פורסם

אתה יודע מה אומרים גבריאל, דמוקרטיה זה הרע במיעוטו... אילו חלופות טובות יותר אתה רואה?

ובנושא קצת אחר:

אני לא ממש מבין... יש עתיד בכלל הספיקו להיות גרועים כשכולם יורדים עליהם? אני מתכוון, האם הם כבר הספיקו לקלקל משהו כל-כך מהר?

לא ממש עקבתי אחריהם, כך שאשמח לדוגמאות לצרות שהם כבר גרמו, או הבטחות שהם כבר הפרו.

אף אחד לא ענה לי על זה. אני מתחיל לחשוד שגל הירידות על יש עתיד הוא פופוליסטי ואימפולסיבי לא פחות מן הגל שהביא להצבעה ההמונית להם.

פורסם

מה שאינ לא מבין זה, למה אנשים זורקים את הקול שלהם (פתק לבן) כשהוא היה יכול ללכת על ניסיון - אוליי שהיה מצליח ואוליי שלא - להעביר מישהוא קטן וחדש מעל אחוז החסימה. מקסימום הקול שלכם הלך בדיוק כמו שקרה אם הפתק הלבן.....

אחריי זה מתלוננים למה יש רק חזירים גדולים בכנסת ושהשיטה לא עובדת

פורסם

אני מתחיל לחשוד שגל הירידות על יש עתיד הוא פופוליסטי ואימפולסיבי לא פחות מן הגל שהביא להצבעה ההמונית להם.

הם לא צריכים לקלקל , הם הבטיחו שינוי והוא לא הגיע

מפלגה שטוענת שהיא מביאה 'פוליטיקה חדשה' וחיים זולים למעמד הבינים .כשבפועל הם מקדמים תוכניות ישנות של קודמיהם רק עם גיבוב של הסברים פופולסטיים זה מאכזב.

זה המפלגה מהרגילות (לא כולל חרדים מרצ וערבים שאינם פונקציה) שעשתה עד כה הכי פחות בעוד שהיא המפלגה השלישית בגודלה.

יאיר לפיד עסוק בעיקר בהשחזת מילים כמו עיתונאי ופחות מידי בלעזור לאנשים.

גם רוב ההשגים שהוא הצהיר עליהם נעשו כבר בקדנציות קודמות. וההתקדמות שעכשיו מתחילה בגיוס החרדים (אני פסימי) היא נזקפת כולה לאיילת שקד. והגישה המפוכחת שלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים