עבור לתוכן

מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

לפני הכל, לוח אם: Asus P5Q

זכרונות של G SKILL ו MUSHKIN שתי כרטיסים מכל חברה

ספק כוח של נקסוס 600w

הלוח אם הספק והכרטיסי זיכרון נקנו של MUSHKIN לפני מס' שנים

קניתי לפני שבוע 2 זכרונות של G-SKILL למחשב.

האמת שהבעיות התחילו עוד מלפני,

ברגע שפירקתי כרטיס זיכרון אחד מהלוח-אם וניסיתי להחזיר המסך לא נדלק. כלומר: הכל רץ, הספק כוח, כרטיס מסך, כל המאווררים אבל אין תמונה במסך. ברגע שהוצאתי סטיק אחד הכל עבד חלק. אחרי כמה ניסיונות של הוצאה והכנסה המחשב התחיל לרוץ תקין.

טוב = קניתי את 2 הזכרונות , שוב פעם איך שחיברתי איתם הכל עבד אבל המחשב לא מצליח לעלות.

אחרי כמה ניסיונות של כיבוי והדלקה הכל התחיל לרוץ..

התקנתי וינדוס 8 שהיה מלווה עם המון בעיות אחרי כמה ריסטרטים שוב פעם אין תמונה במסך

ויותר גרוע! שאני משאיר את 2 הסטיקים הישנים שלי אני רואה את המסך לוגו של ASUS אבל הכל תקוע. והעכבר והמקלדת לא מקבלים חשמל. כאשר אני נשאר עם כרטיס זיכרון אחד הכל עובד תקין.

ניסיתי לעשות פריקת מתח - לא עבד. ניסיתי לשאוב אבק - גם לא עבד.

מה עוד אפשר לעשות?

עדכון:

עכשיו הוצאתי את הכרטיסי זיכרון של G SKILL המחשב תוך שנייה עלה תקין .. :/

פורסם

1. נסה להפעיל את המחשב עם כל אחד ממודולי הזיכרון בנפרד ותראה אם הוא עובד - אם המחשב לא עובד עם מודול מסויים, כנראה שהמודול לא תקין או שיש בעיית תאימות בין הזיכרון והלוח.

2. עבור כל מודול זיכרון שעובד, תריץ בדיקת memtest86. אם מתגלות שגיאות, המודול לא תקין.

3. בדוק את ההגדרות עבור הזיכרון בביוס - התדר, התזמונים והמתח. יכול להיות שאחד המודולים שלך לא מסוגל לעבוד בהגדרות האלו. רצוי שתפרט את דגמי מודולי הזיכרון (תסתכל עליהם פיזית, ואם אפשר - תצלם אותם).

ממה שכתבת התחושה שלי היא שמדובר בבעית תאימות בין מודולי הזיכרון השונים (בגלל זה ממליצים תמיד להשתמש במודולי זיכרון זהים מכל הבחינות) או שיש בעיה בתושבות של הזיכרון בלוח.

פורסם
  • מחבר

TO LATE

אולי כתוצאה משימוש לא נכון נשרף המעבד ו/או הלוח אם

יש ריח שרוף והכל מסביב למעבד שחור :(((

אולי זה זמן לקנות הכל חדש :-( אני אפתח פוסט חדש בפורום הנכון

אוף

פורסם

הלוח כנראה הלך ואולי גם המעבד. אני מציע לך לבדוק את הזיכרון, ואולי גם את המעבד - לפי דגם הלוח, יש לך מעבד לסוקט 775 וזיכרון DDR2, אז אולי תוכל למכור אותם ולכסות חלק מהעלויות של מחשב חדש (תלוי כמובן בדגמים ובהנחה שהם תקינים).

דבר נוסף - ייתכן שהלוח נשרף בגלל ספק הכח, כך שאולי תצטרך גם ספק חדש בנוסף לשילוש (לוח, מעבד וזיכרון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים