עבור לתוכן

ביצועים של כרטיסי מסך ומעבדים במארזים שונים

Featured Replies

פורסם

כמה הבדל מרגישים בין מארז עם קירור רציני למארז רגיל? יש לי מחשב חדש עם i7 4770 וgtx770, ולפעמים יש לי ירידת.פריימים במשחקים.. יש מצב שזה בגלל המארז הישן שלי?

פורסם

יש מצב גדול

אני עם r9 270x

רק אני סוגר את המארז...הFPS צונח צניחה חופשית כל הסאונד נשמע חרא

רק עם דלת פתוחה אני משחק כמו שצריך(עד שאני יעשה משהו עם הדלת הזאת)

פורסם

לי היה מארז בן 3 FULL TOWER של TT, והמפרט שלי בצד.

במשחק BF4 על הגדרות ULTRA, המעבד היה מגיע ל85 מעלות בקלות.

עברתי למארז Define R4, מלבד השקט המדהים (הוספתי עוד מאוורר קדמי) הטמפ' השתנו עם המעבד.

עכשיו באותו משחק, אותן הגדרות, המעבד לא עובר את ה-67 מעלות. לרוב 62-65 מעלות.

כל המאווררים של המארז על המהירות הכי נמוכה - 5V (יש גם 7V ו-12V).

כרטיסי המסך תמיד בטמפ' גבוהה של 80-88 מעלות, זה CF והם יחסית מאוד צמודים (מחשב בן 3).

גם אני חששתי בעניין מעבר למארז ואם אכן יעזור, אז כן, לי אישית זה מאוד עזר. אני לא עושה OC,

אבל רציתי מארז שיסנן אבק בצורה טובה (הקודם ממש לא עשה זאת טוב), יהיה שקט בשימוש רגיל והטמפ' ירדו. יצאתי מרוצה.

ולא אמרת איזה מארז יש לך בדיוק.

פורסם

^בדיוק מחפש מארז, יש לך את הגרסה עם החלון?

פורסם
  • מחבר

וואלה אחי אין לי מושג! לא רשום על המארז דגם מדוייק.. קראתי עכשיו על הcosmos ce של cooler master.. אני מחפש מארז עד 600 ש"ח שיתאים לחומרה היקרה שלי.. תודה

פורסם

יוסי - כן, יש לי את הגרסה עם החלון. בהתחלה חששתי שבגלל החלון לא יהיה בכלל שקט אבל זה ממש טוב.

המארז גם שוקל כמו הFULL TOWER שהיה לי, כ13 קילו (ריק).

naki, איזה קירור יש לך למעבד?

יצא לך לבדוק טמפ' במאמץ? גם של הכרטיס וגם של המעבד.

אם לא בתוכנות ייעודיות לפחות במשחק מוכר וכבד כדי לראות מה נקודת המוצא שלך כרגע ואם אפשר לרדת יותר נמוך במארז אחר.

כמו כן ציין את הקירור שיש לך במארז, איפה יש לך מאווררים ואיזה גודל.

פורסם
  • מחבר

יש לי מאוורר אחד מקדימה למטה, גודל סטנדרטי. עוד אחד למעלה, מאוורר נוסף של zalman על הלוח אם, ומערכת windforce על הכרטיס מסך... איך בודקים את החום במאמץ תוך כדי משחק?

פורסם

הקירור שעל לוח האם הוא בעצם הקירור של המעבד, מתחת לקירור נמצא לו המעבד.

אתה יכול לבדוק אותו עם REALTEMP, פשוט משאירים את התוכנה לעבוד בזמן המשחק ובסוף בודקים מה הטמפ' המקסימלית שכרטיס המסך והמעבד הגיעו אליה.

נשמע שיש לך מערכת קירור טובה באופן כללי, אבל טמפרטורות בדרך כלל חסרות חשיבות כאשר בודקים ביצועים, אם צריך לפתוח דלת בשביל שהביצועים ישתפרו אז יש בעיה רצינית מבחינת הטמפ' של המערכת.

פורסם
  • מחבר

אני כבר חושב בכיוון של למצוא מארז full tower חדש ולשים עליו מאוורר בכל חור אפשרי... כבר חודשיים אני מתעסק כם המחשב הזה.. ממש נשבר לי. אני מחפש טכנאי שבאמת מבין בדברים האלה שיבוא ויושיע אותי

פורסם

לי היה FULL TOWER כמו שאמרתי לך, היה מאוורר קדמי 140, עליון 230, בדלת 230, שניים אחוריים 120 ובאמצע המארז היה גם כן (בין הקשיחים ללוח אם). עשה רעש ולא הביא טמפ' טובים.

בFULL TOWER הזה שהוא היה גדול לדעתי האוויר פשוט לא זרם טוב ורובו נשאר במארז בגלל גודלו.

פורסם

גודל הממארז צריך להתאים לחומרה, אחרת סתם יש חלל לא מנוצל.

סך הכל צריך זרימת אוויר טובה וסידור כבלים טוב, לא יותר מזה.

פורסם

אני כבר חושב בכיוון של למצוא מארז full tower חדש ולשים עליו מאוורר בכל חור אפשרי... כבר חודשיים אני מתעסק כם המחשב הזה.. ממש נשבר לי. אני מחפש טכנאי שבאמת מבין בדברים האלה שיבוא ויושיע אותי

רגע.

1.איזה אורך כרטיס יש לך ואיזה אורך המחשב?

2.האם המאוורר של המעבד מונח במקביל ללוח או אופקי אליו?

3.האם המאוור התחתון מכניס אויר והעליון מוציא או לא (שים יד)?

4. איפה בדיוק מקומי המאוררים והאם יש עוד מקומות ייעודיים?

השאלות הללו נועדו לבדוק אולי הבעיה שלך היא פיזור אויר לא נכון

פורסם

ה-R4 בנוי לבודד רעשים, הוא לא מארז למערכי כרטיסים עם כל הכבוד.

הנה מארז דומה ומאוורר מאוד:

https://www.tms.co.il/product/13049

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/arc-series/arc-midi-r2

מארז מרווח עם זרימת אוויר מצויינת, סידור כבלים מעולה, פילטרים נשלפים בקלות, איכות בניה גבוהה כמו ש-fractal יודעים.

פורסם

אני גר באזור כפרי, הכל חול מסביב ופרדסים, אבק זו אחת הבעיות הגדולות ביותר אצלי.

בחרתי ב-R4 בגלל השקט, סינון אבק מצוין ועובדה שזה כן שיפר טמפ'. מבחינת הכרטיסים, במשחקים שלא "קורעים" אותם (למשל COD:GHOSTS), הטמפ' היתה יותר נמוכה מהמארז הקודם (15-20 מעלות) :)

פורסם

אוקי, אז תבין שיש מארזים שהטמפרטורה תהיה יותר נמוכה בהם כיוון שבהם הדגש הוא על זרימת אוויר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים