עבור לתוכן

נחתם ההסכם בין המדינה לטננבוים

Featured Replies

פורסם

עסקת השבויים היא פשוט ביזיון. מילא גופות החיילים, שסחטו אותנו עד הרגע האחרון והפריחו בנו נשימות קלילות של תקוות שווא, אבל את טננבאום יכולנו להשאיר מאחור כמו את אותם סוחרי הסמים במזרח הרחוק שנרקבים עד היום בכלא, חלקם משנות ה-70 (לא תמיד המדינה מנסה להוציא אותם משם כדי לרצות עונש בארץ). כל העסקה היא לגיטימציה ברורה לכל ארגוני הטרור עם מסר חד וחלק - תחטפו חיילים ואפילו אל תתרחו להשאיר אותם בחיים, זה משתלם לכם.

בעיה נוספת היא, שהוא מסר מפות לנתיבים "נוחים" להברחת סמים מה שיכול היה לכלול בתוכו פטרולים של יחידות משמר הגבול וכיו"ב. באותם נטיבים שמבריחים בהם סמים וגמלים לוביים, ניתן גם להבריח נשק, נשק שסופו יהיה לפגוע בנו.

כל העסקה באמת מסריחה מהיסוד ומעניין אותי לדעת איזה אינטרס היה לשרון להחזיר את הפושע העלוב הזה לארץ. אני בספק אם הוא סוחט את שרון אבל יכול מאד להיות שזה פשוט מצב שבו שניהם מסבנים אחד לשני את הגב... >:(

• תגובות 32
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפי דעתי דווקא בשביל גופות החיילים לא היו צריכים לשחרר מחבלים, שיגרמו אח"כ לעוד גופות.

את טננבוים, לפי הסטטוס של לפני העיסקה (שעוד לא היה ידוע אם הוא נסע לשם כדי לסחור בסמים או שסתם נחטף), דווקא כן היה צריך לשחרר בשביל הסיכוי שהוא חף מפשע. זו חוכמה קטנה מאוד לשפוט החלטות מהעבר עפ"י מה שאנחנו יודעים היום.

אם המדינה עומדת בפני מצב שבו אזרח שלה, שבאותו זמן היה בחזקת חף מפשע, שבוי, היא צריכה לעשות כל מה שביכולתה לשחרר אותו, אבל כל עוד זה לא מביא לפגיעה נוספת. לכן אני חושב ששחרור מחבלים הוא בלתי נסבל משתי סיבות:

1. אולי אנחנו מרוויחים חיים של אדם אחד, אבל נפסיד עשרות או מאות חיים אחרים כשהמחבלים ימשיכו לפעול.

2. כמו שאמרו מעלי, זה מעביר מסר שכדאי ורצוי לחטוף אזרחים וחיילים ישראלים, כי מרוויחים מזה עשרות מונים.

ובכל מקרה, לדעתי, אם כבר עושים משהו כדי לשחרר, אז אדם חי חשוב יותר מגופה. לא רק שחשוב להוציא אותו מהשבי לפני שהוא מוסר פרטים סודיים, אלא גם עצם העובדה שצריך לשחרר אותו מסבלו בשבי.

ובקשר לעיסקה עם טננבוים-טעות קריטית.

המדינה עושה מאמצים כבירים לשחרר אותו ומוותרת על בטחונה (במידה מסוימת), והוא מסרב לענות על שאלות?! הבנאדם היה צריך לצאת מגדרו כדי לשתף פעולה עם החוקרים ולתת למדינה כל מידע שהוא יכול!

פשוט היו צריכים להגיד לו, שעד שהוא לא מתחיל לדבר הוא לא יוצא מהכלא. בלי עיסקה ובלי כלום.

פורסם

זה פשוט לא ייאמן ! כבר כל המדינה שפטה את טננבאום (כן ללא משפט ...) והקונצנזוס קבע הוא אשם.

רק ילדיו הנאמנים ממשיכים להחזיק באתר לשחרר את "וילי" סליחה את "טננבאום".

http://www.freetenenbaum.com/

עומק הזוועה עומק הבושה.

פורסם

מה מתסבר "להפתעתי הרבה" :o לטננבאום אכן היו קשרים עסקיים עם משפחת שרון(היה היום ברדיו)

ממש מפתיע....

אז לכל מי שחשב שאני משחק אותה שרלוק הולמס וכל מיני שטויות מהסוג הזה פעם הבאה לא לזלזל באנשים שאוליי יודעים קצת יותר ממכם

פורסם

ה-"קשרים העסקיים של שרון עם משפחת טטנבאום" הם לא יותר מרפש על רפש שעיתון מעריב מפרסם. זה פשוט לא ייאמן איזה קשר הם מצאו, מלפני 30 שנה. אני מקווה שאתה לא מעדיף את עופר נימרודי וקשריו עם משפחת העבודה.

הפרשה הזו הגיעה לרמת גועל נפש שלא ייאמן. ממש מתנפלים על רה"מ בצורה אכזרית וגועלית.

אני שומע מאנשים שלא "מחבבים" את שרון שאומרים שזה באמת שטות גמורה וסתם ניסיון לעלילת שווא.

פורסם

מה מתסבר "להפתעתי הרבה" :o לטננבאום אכן היו קשרים עסקיים עם משפחת שרון(היה היום ברדיו)

ממש מפתיע....

אז לכל מי שחשב שאני משחק אותה שרלוק הולמס וכל מיני שטויות מהסוג הזה פעם הבאה לא לזלזל באנשים שאוליי יודעים קצת יותר ממכם

נו באמת.. .עד כמה אתה חושב ששרון מפגר? בסדר אני מבין שאתה לא מחזיק ממנו, אבל לא צריך להגזים!

נראה לך שהוא היה יוזם ומקדם מהלך כזה מתוקשר ומדובר עם כזה מניע? הרי זה היה ברור לו שהעניין הזה יתגלה די מהר כל הקשר המשפחתי הזה... (בהנחה כמובן שהוא אכן ידע על הקשר. ואני די בטוח שהוא ידע). רק טמבל גמור ילך על מהלך כזה מתוקשר ממניע כזה כשהוא יודע שזה יתגלה. ושרון עוד לא עד כדי כן דפוק.

אפשר לחשוב לרגע שלא היו לו מניעים אמיתיים להחזיר אותו!

אני לא מסכים עם העיסקה. אבל מה שאנחנו יכולים פה לצעוק, לא תמיד יכול להגיד ראש הממשלה. כמו שאנחנו צועקים פה טרנספר וכאלה... אבל ראש הממשלה לא יכול סתם להגיד את זה. אז בראסמי, מצפים מראש הממשלה שיקדם תהליך להחזרת אזרח ישראלי בעל דרגה גבוהה בצה"ל מהשבי. בהחלט! מצפים! זה היה ברור לגמרי שהוא ילחם על המהלך הזה כי אחרת היו אומרים שהוא מפקיר שבויים!

אז ממש לא חסרו לו מניעים. לא צריך לחפש שם בסיפרי ההיסטוריה אילנות יחסין.

כל המדינה הזאת צהובון אחד גדול.

פורסם

תגיד לי מה אתה צוחק

שמעו את שרון ברדיו כששואלים אותו אם הוא ידע על הקשר עם טננבאום

אני ואמא שלי היינו בהלם איך הבן אדם מתוח ושומעים עליו שהוא משקר

אנשים פשוט עיוורים הריי זה ברור ששרון ידע על הקשר לא צריך להיות גאון בשביל זה

פורסם

נניח ששרון ידע על הקשר (ואני לא משוכנע בזה), אז מה? אפילו אף אחד בתקשורת לא מעלה על דעתו שהעסקה יצאה לפועל רק בגלל שהחטוף הוא בעלה לשעבר של בתו של אדם שהיה שותף לעסקים של שרון לפני כמה עשרות שנים. זו רק עוד הוכחה לכך שהתקשורת רק מחפשת סקופים ועושה מכל עכבר פיל, בלי קשר למציאות.

פורסם

התיקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה וגם אם היא מגזימה בהרבה מקרים לפעמים טוב שכך

אילו שרון היה ידוע בתור אדם ישר שלא היה מעורב בעוד פרשיות מביישות לא היו עושים מזה כזה עניין

הקטע הוא ששרון מעורב כבר ביותר מדיי דברים וכל העסק של שרון ממש מסריח

התפקיד של התקשורת היא לספק תשובות שלפעמים לא מסופקות מנציגיי העם

אני בתור אזרח במדינת ישראל חושב שזו זכותי המלאה לדעת מדוע בניגוד להחלטת כל שרי הממשלה ובהתנגדות נחרצת של העם הוחזר הפושע המנובל הזה ונחתמה איתו כזו עיסקה מטומטמת ולא מועילה למדינת ישראל שאני חלק ממנה

אני חושב שזכותי לדעת מה יוצא לשרון מזה ומדוע הוא כל כך להוט היה להחזיר את טננבאום

פורסם

התנגדות כל שרי הממשלה? מתוך 22 שרים (כולל ראש הממשלה), 12 הצביעו בעד עסקת חילופי השבויים - כלומר, בממשלה היה רוב.

גם בקרב הציבור לא הייתה התנגדות נחרצת והדעות היו חלוקות, אני מבקש לדייק.

כן, שרון מעורב ביותר מדי דברים (סיריל קרן, האי היווני) וגרם לא מעט נזק למדינת ישראל ולאזרחיה בשלוש השנים האחרונות, אין על כך שום וויכוח. הטענה שלי היא שחילופי השבויים לא יצאו לפועל בגלל הכרות קודמת של שרון עם שמעון כהן, לא משנה איזה כותרות יופיעו בעיתונים.

פורסם

זה שהיה רוב בבמשלה לא אומר שהשרים חשבו את הפעולה לנכון

השרים הושפעו משרון שהפעיל עלייהם לחץ מתוקף תפקידו כראש ממשלה

השרים כשיצאו מישיבת הממשלה לא הבינו מדוע הצביעו בעד אלא רק ידעו שכך אריאל שרון רוצה

הם אמרו לעיתונות שהם לא קיבלו מראש הממשלה את התשובות שרצו

תיראה אתה לא חייב להאמין לי וגם כניראה שאתה לא אבל עובדה שהייתה לי תחושה שלשרון ולטננבאום היה או יש קשר והסתבר שצדקתי

לפי מה ששמעתי ברדיו את קולו של שרון אני רומר שהוא משקר והוא בוודאי ידע על הקשר עם טננבאום

לא בטוח שניתן להוכיח דבר כזה אבל זאת דעתי

מה לעשות שבעולם שלנו זה

its not what u know its what u can prove

פורסם

עובדה שהייתה לי תחושה שלשרון ולטננבאום היה או יש קשר והסתבר שצדקתי

לא, אתה לא צדקת, כי ל"קשר" הזה בין שרון לטננבוים אי אפשר לקרוא קשר. ככה אפשר לקשר גם ביני, בינך ובין חברנו לויכוח מר דן מרחסין לשרון :)

פורסם

תגיד לי מה אתה צוחק

שמעו את שרון ברדיו כששואלים אותו אם הוא ידע על הקשר עם טננבאום

אני ואמא שלי היינו בהלם איך הבן אדם מתוח ושומעים עליו שהוא משקר

אנשים פשוט עיוורים הריי זה ברור ששרון ידע על הקשר לא צריך להיות גאון בשביל זה

אתה יודע, אתה דיי מזכיר לי את הגברת (חברת הכנסת לצערינו) דליה איציק. היא ישבה באולפן ערב חדש מול דן מרגלית (שאמינותו כרגע מוטלת בספק עקב המולטי רפש הזה) ועשתה שם הצגה מדהימה. הגברת בכתה שם, מתבוססת בדמעות וכמעת נחנקה מרוב צביעות.

ראש הממשללה יוצא בתקשרות ומודיע מול אמנון אברמוביץ (האגדה) שאין לו שום קשר לחתן של איש עסקים לשעבר שעבד איתו.

אתם קולטים? הוא עמד מול המצלמות (אני חושב בפעם הראשונה ) והכחיש נמרצות.

אני יכול להרגיע אותך (BURTON) ואת אימך, תורידו מרמת ההלם הכל כך דרמתית שלכם.

שרון לא היה מעיז להתנהג ככה תהיו כולכם בטוחים.

פורסם
  • מחבר

כן, הוא גם חס וחלילה לא היה מעז להיות קשור בפרשיות שוחד וטובות הנאה מכאן ועד דרום אפריקה. אני, אישית, כבר הפסקתי להאמין לו.

פורסם

אז היה שלב מסויים שבו כן האמנת לו??? :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים