עבור לתוכן

מספר שאלות לאוברקלוקר מתחיל

Featured Replies

פורסם

שלום לכם. אני חדש בעסק של האוברקלוקינג.

קניתי לאחרונה מחשב חדש לאחר שקראתי לא מעט כתבות על הנושא ואני רוצה עכשיו להתחיל בעסק.

בשלב הראשון אני רוצה כמובן להתחיל להאיץ קצת את המעבד. הבנתי שיש את הערך של המגה הרץ והמכפלה שאני צריך לשנות אבל הייתי רוצה לפי חוות דעת שלכם לדעת כלהמ אני יכול לשנות בהתאם לחומרה שלי.

המעבד של הוא AMD Athlon 2500+ ויושב עליו Volcano 10

הנתונים של המעבד:

Internal Clock: 1829

system Bus: 332

System Clock: 166

Multiplyer: 11

מה אתם הייתם מציעים להעלות קודם ועד כמה?

פורסם

תברר עם המכפלה שלך נעולה

בגלל שאני לא יודע איזה דגמים נעולים ואיזה לא

הייתי ממליץ לך על האופן המעשי פשוט להעלות את ה multiply מעט, ולראות אם בוצע שינוי.

** מה הטמפרטורות שלך כרגע במנוחה\מאמץ?

פורסם
  • מחבר

נתחיל מזה שהעלתי את המהירות שלו ל-176 והטמפרטורה היא 42.

יש לי בעיה אחרת עכשיו, ניסיתי להעלות את המהירות שלו ל-186 ואז כאשר המחשב עושה רסטארט אז הוא פשוט נתקע, המנורה של הכונן עובדת ואז נכבית ולא קורה שום דבר. ניסיתי להוריד ל-181 ואז הווידוס עושה לי הודעת שגיאה לפני ההפעלה עוד במסך השחור על איזה קובצי DLL שלא נמצאים או משהו כזה אבל כשהחזרתי ל-176 הכל נהיה כמו שצריך.

שים לב בקשר לנעילה:

המכפלה ההתחלתית היא 11.

ניסיתי להעלות ל-12.5 ובביוס הוא אכן מראה שהוא העלה יפה אבל בווידוז הוא עדיין על 11.

פורסם

בקשר לנעילה זה בסדר גמור יש לוחות שהביוס שלהם מראה שאפשר לשנות את המכפלה (אפילו במעבדי אינטל שלהם אין את האפשרות)

אבל בתחלס זה לא משנה כלום.

שאתה אומר שאתה מעלה את "המהירות" אתה מתכוון לבאס?

אם כן.. אתה עושה טעות חביבי... תעלה לאט לאט לא במכות גבוהות

ואחרי כל פעם תריץ PRIME95 לבדוק יציבות

אני חושב שמה שקרה זה שהמערכת שלך לא יציבה

לא עושים אוברקלוק בעיניים עצומות סתם להעלות את הבאס והופה גמרנו..

אתה צריך לדאוג לטמפרטורה ויציבות ובשביל לעזור למעבד לסחוב במהירויות גבוהות מוסיפים לו קצת מתח.. וגם זה לאט לאט בהדרגה

פורסם
  • מחבר

אני מבין למה אתה מתכוון אבל אני מעלה אותו בגדולות בטווח הבטוח כאשר המהירות עוד לא הכי גבוהה.

אמרו לי לפני כמה ימים שאם אני עושה אוברקלוקינג למעבד אז לעשות קפיצות של 5 בכל פעם וזה מה שעשיתי.

המהירות היא על 176 וכשניסיתי להעלות ל-181 אז הוא גם נתקע. איך אני ממשיך מכאן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים