עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך כדאי ? GTX770 / 280X / GTX780 / 290

Featured Replies

פורסם

לגבי ה GTX770 יש גם 2 דגמים, של 2 ו 4 גיגה.

המסך ברזולוציה 1920 על 1200 והכוונה היא שמשחקים ירוצו עליו היטב כיום וגם בעוד כמה שנים (כמובן שאז צריך לוותר על חלק מהפילטרים).

נא לא לתת משחק אחד שבמקרה ה GTX780 בקושי רץ עליו היום כתירוץ ללמה צריך לשלם עוד מאות רבים של שקלים סתם ככה.

המטרה כמובן היא להוציא כמה שפחות כסף מתוך ידיעה שגם ככה כשהכרטיסים היקרים יותר לא יחזיקו הרבה יותר זמן מעמד מהכרטיס הזולים יותר (כשהם בקושי יסחבו בעתיד).

• תגובות 48
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על איזה משחקים אתה משחק או מתכנן לשחק?

ומה המפרט שלך, בעיקר ההתעניינות היא בספק.

וגם מומלץ לתת תקציב.

פורסם
  • מחבר

בגדול לא הייתי רוצה להגביל לסוג משחק אחד, אבל בגדול משחקי אונליין ממגוון הסוגים שיש (כולל חדשים מן הסתם).

המפרט לא בעיה ולא מגביל (כולל ספק). התקציב מן הסתם הוא לכל הטווח הזה, השאלה האם למשל יש טעם להוציא 2300 שקל במקום 1600 שקל.

הרי גם בעוד כמה שנים כולם יעברו למסכי 4K שגם ככה גם כ. מסך ב 2300 בקושי יתמודד (אז כדאי לחסוך כבר את ה 600-700 שקל לשדרוג עתידי לא?)

פורסם

חס וחלילה אני לא מנסה להגביל אותך למשחק אחד, אך הדברים הללו משתנים.

יש אנשים שמשחקים בעיקר בBF4 שדורש לא מעט, אבל שחקנים שנוהגים לשחק WOW יכולים לקחת כרטיס יותר חלש ולחסוך את הכסף. זה עניין של שימוש, יש סוגים שונים של גיימינג ולהם דרישות שונות.

אז עכשיו השאלה היא שוב, מה הדרישות שלך?

לרזולוציה שלך כל אחד מהכרטיסים הללו יספק את הסחורה במשחקים.

יש לך אגב את הביקורת שפורסמה פה, אתה יכול להשתמש בה כדי לראות את השוני בין הכרטיסים. לגבי ה290 הבנתי שתפורסם ביקורת עליו בקרוב.

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/GIGABYTE_Geforce_GTX_780_Ti_Ghz_Edition_Windforce_3GB/4

פורסם

הרי גם בעוד כמה שנים כולם יעברו למסכי 4K שגם ככה גם כ. מסך ב 2300 בקושי יתמודד

קודם כל תמיד יש אופציה לקנות כרטיס מאותו הדגם ולהכפיל את הכח. אבל גם שני770 של 2gb לא יעמדו בזה

זה בעיקר תלוי בסגנון ובתקציב שלך.

אם אתה חייב לשחק בהגדרות הגבוהות ביותר - או קרוב לזה - אז אם תקנה 780 למשל תחליף אותו עוד שנה וחצי נניח, אם תקנה כרטיס זול יותר - 7702gb לצורך העניין - תחליף אותו תוך פחות משנה, והיות וכל מכירה של יד שניה זה כאב ראש והפסד כסף אני ההיתי נמנע מזה כמה שיותר.

אם אתה גיימר שמסוגל להתפשר על גרפיקה ויש לך תקציב מדוד (כמו הרוב אני מניח) , לא נראה לי שתקנה מסך k4 תוך כמה שנים וודאי לא מערך כזה

(אני באופן אישי בונה על המסכי 2560X1440 או X1600 שאותם אנשים שיקנו 4K יימכרו כיד שניה וגם על המחירים שיירדו בעיקר כשלפי פרסומים הולך להופיע בשנה הקרובה מסך 28' 4K ב4500ש"ח המחירים יתעדכנו בהתאם.)

פורסם
  • מחבר

מן הסתם אם אני מחפש כרטיסים כמו GTX 770 ומעלה, אני רוצה לשחק משחקים כמו BF4, AC4 ולא WOW שלא צריכים כזה כרטיס...

לגבי הביקורת כרטיסים לצערי אין שם התייחסות לכרטיסי 770 עם 4 גיגה זכרון (אם זה משפיע בכלל היום).

לגבי הפילטרים, אני מניח שזה נחמד אבל אני לא יודע עד כמה זה ישפיע עלי מבחינת הנחיצות (אני לא גיימר מטורף שמחפש לראות כל פיפס).

פורסם

אחי לי יש 780 ובמחיר של היום אני הייתי הולך עליו אבל זה ענין שלי..

יש שיגידו אחרת..

בכל מקרה רק שתדע שאפילו הוא לא מריץ קרייסיס 3 על מקסימום ב60 פריימרים לשנייה..

אני מאוד אוהב תכרטיס הזה..

אבל אני קניתי אותו בקניית מחשב חדש אז לי זה ישתלם יותר..

הוא יקר אך לדעתי שווה.

אבל זו דעתי..

כי ה770 אפילו את מקס פיין 3 או אל אינור לא יחזיק לך .. גם כי יש לו רק 2 גיגה וגם כי הוא לא חזק ואימתני כמו ה780 ..

וכל זה אני מדבר איתך על 1080p ושלך אפילו יותר..

ככה שאני ממליצ על 780 המלך..

וברגע שייצא 880 או 980 נמכור אותו ונקנה תחדש.. כמובן ברגע שיהיה ירידת מחירים

פורסם
  • מחבר

אישית אני לא משחק במשחקי קרייסיס (לא אוהב), אולי הייתי משחק ב farcry 3. ושוב כפי שציינתי אני לא עושה אידיולוגיה ממשחק אחד. הבדל של מאה שקלים על כרטיס שעולה מעל 2000 שקל זה לא נראה לי הופך את זה לכזה משתלם...

מהביקורת באתר (הגרפים שלא אומרים האם זה ממוצע או מינימום ולא מציגים את שניהם) אפשר לראות:

METRO - שניהם לא מחזיקים.

קריסיס 3 - שניהם לא מחזיקים.

BIOSHOCK - שניהם מחזיקים.

BF4 - אחד מחזיק טוב והשני מחזיק בקושי.

בכל מקרה, עוד דעות ? האם שווה בכלל לפזול על ה 280X במחירים של היום (בהנחה שאפשר למצוא אותו) לעומת 770 2 גיגה ? האם כדאי בכלל 770 4 גיגה ?

פורסם

הדבר הכי נכון זה לעמוד בתקציב המאפשר לשדרג לעיתים קרובות יותר(שנהוחצי-שנתיים) כך שלא מתפשרים בהגדרות לאותם אתה רגיל.

770 עם 4GB עולה כמו 290 וככרטיס יחיד לא חזק מספיק למשחק שינצל את התוספת.

יהיה קשה לעבור את ה2GB ברזולוציה שלך.

עם 280X יש בעיות מלאי גם בארץ והוא התיקר.

+חם יותר יותר מ770 וצורך יותר.

פורסם
  • מחבר

לא איכפת לי מחום / צריכה אם זה עומד בסטנדרטים של חשמל / רעש (ואני מבין שזה לא כזה משנה). בכל מקרה, נראה לי שה 770 נראה טוב, אני מניח שההבדל בין הדגמים לא גדול, מומלץ לקחת איזה משהו ספציפי ?

פורסם

יותר - 7702gb לצורך העניין - תחליף אותו תוך פחות משנה, והיות וכל מכירה של יד שניה זה כאב ראש והפסד כסף אני ההיתי נמנע מזה כמה שיותר.

וואו, אתה יכול לדבר יותר שטויות מזה?

אומנם ה770 שלי נושא 4GB במקום ה2GB, אבל אפילו בBF4 כשהכרטיס על OC ואני מקבל ממוצע של 90-85FPS הכרטיס חורג רק ל2.1GB במזמן המשחק. (מה שאומר שכרטיס של 2GB אומנם יגיע לגבול שלו, אבל הוא לא יצדיק החלפה תוך שנה).

ולעניין, BF4 הוא כנראה המשחק היחידי שבאמת דורש את הכרטיסים הללו (לא, קרייסיס הוא לא דוגמא כי זה משחק שבור שגם בSLI של 780 ti לא מסוגל לסחוב את המשחק הזה כראוי) אז להגיד שטות מצוצה כמו "תוך פחות משנה תצטרך להחליף" זה לא יותר מאשר בורות.

בכל מקרה רק שתדע שאפילו הוא לא מריץ קרייסיס 3 על מקסימום ב60 פריימרים לשנייה..

כי ה770 אפילו את מקס פיין 3 או אל אינור לא יחזיק לך .. גם כי יש לו רק 2 גיגה וגם כי הוא לא חזק ואימתני כמו ה780 ..

וברגע שייצא 880 או 980 נמכור אותו ונקנה תחדש.. כמובן ברגע שיהיה ירידת מחירים

בוא נראה, אולי בגלל שקרייסיס, כמו שאמרתי, הוא משחק שבור שתוכנן רע? שום כרטיס לא מסוגל להתמודד עם המשחק הזה.

ומקס פיין לא מנצל יותר מ2GB, אפילו לא בחלומות הרטובים.

אגב, אני מבין את הקטע שרוצים תמיד לשדרג, אבל כשיצאו הכרטיסים GTX 8xx סביר להניח שהכרטיס שלך (780) לא יפול בהרבה, אז לרוץ למכור אותו בשביל כרטיס אחד יותר זה באמת בזבוז.

ברצינות, אנשים חייבים להפסיק לדבר שטויות.

אני מסכים שאם רוצים להשקיע את הכסף, שווה יהיה לקנות את הכרטיסים 780/290/290x (נכון להיום), אבל להגיד שטויות מוחלטות על כרטיסים אחרים במטרה לשכנע שהם "נחותים" זאת פשוט טיפשות שלא צריכה להיות פה. זה פורום עם פרופורציות, מתאימים כרטיס לפי האדם ןלא לפי הארנק וכמה הכוח של הכרטיס הוא "פסיכי".

אם אתם רוצים להתפאר בכמה כרטיסים הם סופר נהדרים והאחרים פשוט נחותים לאללה, לכו למסיבות של FXP, אבל פה תשמרו על פרופורציות ואמינות.

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ על 770 עם 2 גיגה זה מספיק לשנים הקרובות או שכדאי 4 גיגה ?

פורסם

תראה, התחייבות אני לא יכול לתת לך.

אני יכול להעיד שיצא לי לראות את תפקוד BF4 על כרטיסים שנושאים 2GB על מסך בודד והמשחק עבד כשורה, לכן 2GB יכול יהיה לספק לך את הסחורה לזמן מסוים במסך שלך.

אבל מצד שני, אתה מדבר על 4K ועל אי רצון לשדרג לעיתים קרובות (שזה לגיטימי לחלוטין) לכן הייתי ממליץ שתלך על 4GB או לפיכך על ה780 שיוצא משתלם אחרי ירידת המחירים שלו.

פורסם

למה אתם אומרים של Wow אין דרישות גבוהות ?

מי שמשחק ברמת הגרפיקה הגבוהה ביותר עם 25 איש יצטרך כרטיס מסך חזק מאוד כדי שזה יעבוד כמו שצריך ..

אני יודע שכרטיסים כמו 660 לא קרובים להריץ את המשחק ברמה הגבוהה כמו שצריך..

אגב זו אחת הסיבות שאני רוצה לקנות כרטיס בסדר גודל של 770

פורסם

וואו, אתה יכול לדבר יותר שטויות מזה?

אומנם ה770 שלי נושא 4GB במקום ה2GB, אבל אפילו בBF4 כשהכרטיס על OC ואני מקבל ממוצע של 90-85FPS הכרטיס חורג רק ל2.1GB במזמן המשחק. (מה שאומר שכרטיס של 2GB אומנם יגיע לגבול שלו, אבל הוא לא יצדיק החלפה תוך שנה).

ולעניין, BF4 הוא כנראה המשחק היחידי שבאמת דורש את הכרטיסים הללו (לא, קרייסיס הוא לא דוגמא כי זה משחק

שבור שגם בSLI של 780 ti לא מסוגל לסחוב את המשחק הזה כראוי) אז להגיד שטות מצוצה כמו "תוך פחות משנה תצטרך להחליף" זה לא יותר מאשר בורות.

קראת גם שורה קודם?

הדגשתי שזה במידה והוא משתייך לגיימרים על ההיי-אנד ולא מוכנים להתפשר.

המשפט 'מצדיק החלפה' זה כבר עניין יותר של חישובי כספים ריאליים אל מול הרמה במבוקשת ולא בהכרח להציבה כתנאי .

וזה מה שכתבתי בהמשך שאם יש לו שיקולי תקציב גם על חשבון ההגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר אז שיקנה.

הכל בסדר עכשיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים