עבור לתוכן

UPS - חיובים בהפתעה, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

הזמנתי עדשה למצלמה מאתר B&H שבNY.

הזמנתי עם משלוח UPS ב50$, סה"כ ערך המוצר + משלוח - 250$.

בעוד וציוד צילום פטור ממכס, יש לשלם מע"מ על ערך המוצר + המשלוח.

עד כאן הכל טוב ויפה..

היום הגיע השליח של UPS ודרש שאני אשלם לו 482ש"ח על כל מיני חיובים שונים ומשונים (לצורך העניין ובחישוב מהיר הייתי אמור לשלם 161 ש"ח)

כמובן שלא הסכמתי לקבל את החבילה, וכשהתקשרתי למוקד אמרו לי שהמכס "בחר באקראי" לבדוק לי את המוצר לצורך ביטחון ועל זה אני צריך לשלם...

מישהו נתקל בדברים האלה? מה עושים? איך מתמודדים?

כרגע זה נראה כאילו אין לי ברירה ולשלם עוד 50% (!!!!) מערך המוצר+ משלוח לUPS רק כי הם יכולים.

• תגובות 44
  • צפיות 25.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש להם הוכחה שבדקו תמוצר שלך?

פורסם

קוראים לזה עמלת הקצאת אשראי ועוד כל מיני שטויות.

כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא לשלם את הסכום , או לוותר על העדשה (וזה לא ישתלם לך).

זאת הסיבה שאני לא שולח מוצרים מעל 75 דולר לארץ ישירות , זה אף פעם לא משתלם.

דרך חברת שליחויות היה יוצא לך הרבה פחות.

הם בודקים במכס כל מוצר שמגיע עם שילוח מיוחד , ובטח כשהוא מגיע מארה"ב.

אם לא הייתה חשבונית על החבילה , אז אתה בכלל נכנס לבלאגן.

זאת המדינה שלנו , וצריך ללמוד מניסיון - כמו שאומרים fool me once shame on you you fool me twice shame on me.

פורסם

לא שולחים עם UPS או FEDEX.

היית צריך לשלוח עם USPS האמריקאי או לבדוק עם DHL שהם קצת יותר נוחים מהחברות הנ"ל.

פורסם

בדיוק^.

בכל פורום צרכנות שאני מכיר מזהירים מ ups

וחברות צד זה בהחלט לא נחוץ אלא אם אין שילוח לישראל.

פורסם

גם DHL זה מכה. או USPS או שיביאו לך. למען הסר ספק - לתשלומים הנ"ל אין שמץ של קשר למיסים, אלו עמלות שהולכות ישירות לחברת השילוח.

פורסם

אני הזמנתי פעם עם usps ומי שלקחו לי את העמלות המגוחכות האלה הם הדואר.

עם חברת שילוח היה עולה לו בערך 30 דולר לשלוח עדשה למצלמה + מע"מ - בלי הפתעות.

ואתה לא משלם מיסים גם על השילוח.

במקרה הזה תשלום מע"מ רק על 200 דולר ולא על 250 דולר.

פורסם
קוראים לזה עמלת הקצאת אשראי ועוד כל מיני שטויות.

כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא לשלם את הסכום , או לוותר על העדשה (וזה לא ישתלם לך).

זאת הסיבה שאני לא שולח מוצרים מעל 75 דולר לארץ ישירות , זה אף פעם לא משתלם.

דרך חברת שליחויות היה יוצא לך הרבה פחות.

הם בודקים במכס כל מוצר שמגיע עם שילוח מיוחד , ובטח כשהוא מגיע מארה"ב.

אם לא הייתה חשבונית על החבילה , אז אתה בכלל נכנס לבלאגן.

זאת המדינה שלנו , וצריך ללמוד מניסיון - כמו שאומרים fool me once shame on you you fool me twice shame on me.

זה לא נכון לגבי חברות שליחויות. גם להם יש את זה.

אני הזמנתי מ-MUSTOP נעליים במבצע $19 משלוח, עלו כ-220 שקלים ואז אחרי ששילמתי וקיבלתי, חייבו אותי בעוד 200 שקלים כי הם טענו שהמכס עשה בדיקה אקראית על החבילה שלי.

הם בעצם גם אם מסתכלים על החשבונית שהם מספקים, רוצים לפתוח ולראות (כביכול, אני יודע..)

ב-BUY2USA הם כותבים שהם לוקחים על עצמם את העלות במידה וזה קורה.

פורסם
איזה עמלות לקח לך הדואר?

http://www.israelpost.co.il/postshirut.nsf/MisparID/238?OpenDocument

עמלת שחרור ממכס ברשימון קולקטיבי לטובין חייבים במיסים.

דמי הקצאת אשראי לטובין החייבים במיסים.

השתתפות באגרת רשימון קולקטיבי לטובין החייבים במיסים.

סה"כ תוספת של 130 שקל.

וגם מע"מ על המוצר כמובן.

פורסם

^ גם ממני הדואר לקח עמלות כאלה כשהזמנתי עם usps ^

פורסם

אני עובד באופן סדיר עם DHL , הבדיקות הן של המכס והן אכן אקראיות . בממוצע אני מקבל חבילה מ HK כל 3 שבועות .

יכולות להגיע 10 ללא בידוק מכס ואז 2 רצופות שכן נלקחות לבדיקת מכס מה שמוסיף אם אני זוכר נכון 225 ש"ח לפני מע"מ תשלום ל DHL .

אין שום ספק שהמחיר מופקע ומגוחך אבל זה בערך אותו דבר אצל כל חברות השילוח ואין מה לעשות בעניין אלא ברמת חקיקה.

אני חושב שכאשר החבילה נלקחת למכס אז גם החיובים על הרישומון ועמלת מחשב וכל זה יותר גבוהים מהרגיל ( כסף שאתה תורם למדינה , תשמח ! )

בכל מקרה מי ש"דפק" אותך זה לא UPS אלא המכס ואין לך מה לעשות חוץ מלוותר על החבילה ( אני גם לא חושב שהם שולחים חזרה לשולח אבל אני לא באמת יודע )

פורסם

זה נשמע להם הגיוני לחייב מישהו על זה שהחבילה שלו נבחרה באקראיות לבדיקה?

מה זה? מס אקראיות?

פורסם

הם מחייבים על הטיפול בחבילה מול המכס.

העברה של החבילה למכס, טיפול בניירת , שחרור מהמכס , תשלום למכס וכו'.

כאמור , המחיר מופקע ומכעיס אבל אכן מתבצעת עבודה נוספת על ידם.

דרך אגב , לפני כמה שנים טובות נאלצתי לשחרר חבילה מהמכס בנתב"ג והיה מדובר בכמה שעות של טרטורים .

אני מאוד מקווה שמאז הדברים עובדים יותר טוב

ברור שכאשר DHL מבצעת את העבודה זה מתקתק מאחר ומדובר בכמות גדולה של חבילות ובאנשים מיומנים ( שמכירים מן הסתם באופן אישי את נציגי המכס ) .

מבחינת יחס הזמן למחיר , לעסק עדיף לשלם על העמילות מאשר לבצע אותה .

פורסם
  • מחבר
אני עובד באופן סדיר עם DHL , הבדיקות הן של המכס והן אכן אקראיות . בממוצע אני מקבל חבילה מ HK כל 3 שבועות .

יכולות להגיע 10 ללא בידוק מכס ואז 2 רצופות שכן נלקחות לבדיקת מכס מה שמוסיף אם אני זוכר נכון 225 ש"ח לפני מע"מ תשלום ל DHL .

אין שום ספק שהמחיר מופקע ומגוחך אבל זה בערך אותו דבר אצל כל חברות השילוח ואין מה לעשות בעניין אלא ברמת חקיקה.

אני חושב שכאשר החבילה נלקחת למכס אז גם החיובים על הרישומון ועמלת מחשב וכל זה יותר גבוהים מהרגיל ( כסף שאתה תורם למדינה , תשמח ! )

בכל מקרה מי ש"דפק" אותך זה לא UPS אלא המכס ואין לך מה לעשות חוץ מלוותר על החבילה ( אני גם לא חושב שהם שולחים חזרה לשולח אבל אני לא באמת יודע )

לפי מה שהבנתי מB&H אם אני מוותר על החבילה ורוצה את הכסף על המוצר בחזרה אני צריך לשלם על משלוח המוצר חזרה לארה"ב...

להזמין בדיעבד דרך מקום אחר לא ממש עוזר לי.. אני אצטרך לשלם את הקנס וללמוד לפעם הבאה שארץ ישראל תדפוק אותך חזק אם תהיה חוצפן ותזמין משהו מחו"ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים