עבור לתוכן

השוואת קירור

Featured Replies

פורסם

מצב ראשון:

סמארט פאן II - מכניס אוויר

סמראט פאן II - מוציא אוויר מאחורה

סמארט פאן II - מוציא אוויר מהגג

Spark7+ - על המעבד

(כל זה עלה לי 400 שקל בזמנו)

מצב שני:

ג'נרי - מכניס אוויר

מאורר לדים של VANTEC - מוציא אוויר מאחורה

ג'נרי - מוציא אוויר מהגג

סינק של טרמלרייט על המעבד + מאורר ג'נרי כלשהו

אני רוצה תשובה חד משמעית איפה הקירור יהיה טוב יותר כי אני לא יזרוק את ה400 שקל האלה סתם הצידה ויקנה שוב משהו במחיר של 400 שקל

אני רוצה לדעת האם ההבדל יהיה לטובה או לרעה, והאם זה יהיה בצורה משמעותית

פורסם

מצב ראשון מצב שני.. מה המצב שלך עכשיו?

לדעתי, תשקיע על הקירור של המעבד ואח"כ תיתחשבן על המאווררים האחרים.

אם זה מארז מידי, אין כל רע בג'נרי מכניס מקדימה וג'נרי מוציא מאחורה (אתה יכול לשים SF2 מוציא מהגג)

פורסם
  • מחבר

המצב הראשון זה מה שיש לי עכשיו , עלה בסביבות ה400 שקל אז שכל סמארט עלה 80 והספארק בערך 160

בכל מקרה, אם אני מחליט להחליף למצב שני, זה גם יעלה לי בסביבות ה400 שקל

המטרה זה שקט, וקירור טוב יותר! (כי הסינק טוב יותר..)

זה מארז מידי, של סימבדה (זה עם החלון.. מאסטר משהו)

השאלה אם מצב 2 יהיה טוב יותר

עד כמה זה ישפיע

כי שאני במאמץ PRIME95 על מקסימום מאוררים הכל על מקסימום אני ב 41-43 מעלות

וזה רעש לא נורמלי... המעבד שלי מתחמם מאוד יחסית

זה סלרון 2.4 שגם בלי אוברקלוקינג מתחמם מאוד.. חדר קריר + קירור טוב , מצב מנוחה, והוא בערך על 33 מעלות

1. אני לא יודע אם מאוררים ג'נריים יוכלו לתת לי קירור כמו שיש לי עכשיו..

2. האם זה מצב נורמלי שבין מנוחה למאמץ הפרש הטמפרטורות עומד על 10 מעלות?

* האוויר החם יוצא מהר מאוד.. 2 הסמארטים שמוציאים אוויר על מקסימום

* המארז מסודר והחוטים לא מפריעים לזרימת האוויר.

עריכה:

SUB X הציונים שנתת לסינקים בסטיקי מתיחסים לקטגורית רעש שבהם כל סינק נמצא או שהציון הוא ישר לפי הקירור בלי תלות בקטגוריה

אני יסביר את עצמי טוב יותר.. האם אפשר להשוות ציון 8 שנמצא בקטגורית רעש, לציון 9 שנמצא בקטגורית שקט

ולהגיד שהסינק שקיבל 9 מקרר טוב יותר?

פורסם

עריכה:

SUB X הציונים שנתת לסינקים בסטיקי מתיחסים לקטגורית רעש שבהם כל סינק נמצא או שהציון הוא ישר לפי הקירור בלי תלות בקטגוריה

אני יסביר את עצמי טוב יותר.. האם אפשר להשוות ציון 8 שנמצא בקטגורית רעש, לציון 9 שנמצא בקטגורית שקט

ולהגיד שהסינק שקיבל 9 מקרר טוב יותר?

כן.

הדירוגים שניתנו שם הם בלי קשר לקטגוריות, הם על ביצועי קירור בכלל .(לא חשוב מאיזו קטגוריה אתה משווה.)

פורסם
  • מחבר

שקטים:

Thermalright SP-94 with Enermax 92m"m Fan דירוג (9.6/10)

Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan דירוג (9.5/10)

Thermalright AX478 with Generic 80m"m Fan דירוג (9.4/10)

רועשים:

Spark7 על 6000RPM דירוג (8.5/10)

מהניסיון שלי, הספארק על 6000 סל"ד מקרר לא רע

אז הסינקים של טרמלרייט פשוט סוסים :)

* האם ניתן להשיג בארץ מאוררי אנרמקס 92 ? (פעם היה שמועה בפורום שמאוררי אנרמקס ירדו מהמדפים בארץ)

* שאלה שתמיד סקרנה אותי, מה הופך גוף קירור (לדוגמא AX478 לגוף קירור טוב, מה ההבדל בינו ובין הגוף קירור שמגיע עם הספארק)

* האם ההבדל בין AX478 ו-SP94 משמעותי או זניח?

* איזה גודלי מאוררים אפשר לחבר על שתי הסינקים הנ"ל ?

תודה.

פורסם

enermax 92mm:

http://www.pchardware.co.il/docs/pd1194346725.htm?affID=zap

enermax 80mm:

http://www.pchardware.co.il/docs/pd263077620.htm?affID=zap

ההבדל בין גופי קירור הוא בחומר מהם הם בנויים(אלומינים, נחושת), אם הם בנויים מפלטה אחת, או מכמה מודבקות,בגודל..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

שורה תחתונה האם ההבדלי ביצועים בין הספארק וה SP94 שווים זריקת 400 שקל לפח (רק לפני שנה) וקניה מחודשת בסך 400 שקל?

ומה בקשר ל AX478 vs. SP94 האם הבדלי הקירור בינהם משמעותיים או זניחים ?

<חלק לא חשוב>

אני יסביר למה אני משווה את שתי הקבוצות בנפרד ולא לדוגמא קונה רק את הסינק של טרמלרייט ומשאיר את כל הקירור הקיים

*אם אין לי בעיה עם רעש, אין לי סיבה להוציא עוד כסף, שהמאוררים רועשים הקירור סבבה

*אם אני רוצה שקט, ואני רוצה..

אבל לא יודע אם שווה להשקיע על זה כל כך הרבה כסף - וכן זה לא מעט כסף בשבילי, וכאב לב עצום על הקניה הקודמת שתלך לפח..

אז אני יקנה את הסינק של טרמלרייט ויחבר מאוררי מארז רגילים (שהם שקטים יחסית)

אבל שוב.. כל זה תלוי בתוצאה הסופית

מה יהיה הפרשי הטמפרטורות אם אני מצד אחד יחליף לסינק טוב יותר, אבל מצד שני מוריד מהעבודה של מאווררי המארז..

</חלק לא חשוב>

פורסם

אוקי אני ממש ממש אבל ממש לא מבין אותך...

אמרת שיש לך

SMART CASE FAN של TT

עכשיו כל העניין במאוורר הזה שאתה יכול לקבוע לו מהירויות ותשים אותו על מהירות בינונית ולא ישמעו אותו ובמהירות בינונית גם אז הוא יהיה הרבה יותר טוב ממאוורר ג'נרי!

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

* מתקן אותך כי אתה טועה *

ששמים ג'נרי מול סמראט פאן

בעוצמת רעש זהה

הג'נרי פולט יותר אוויר..

במקרה שלי, לפעמים אני מעלה את הסמראט מעבר לזה (שזה מרעיש קצת יותר)

אבל מעבר לזה.... אני לא מסוגל להעלות (זה או אני או הוא בחדר..)

שאני מריץ תוכנות מאמץ אני פשוט לא בחדר..

עוד משהו שאני רוצה להבהיר

אני לא חושב שאני יסתפק בג'נרי כי מתי שאני כן יזדקק לקירור מסיבי, הוא לא יהיה שם בשבילי

אבל מצד שני ג'נרי זה הכללה, לא כולם אותו דבר

ואני חייב לציין שיש לי כמה בבית שהוצאתי מספקים של מחשבים זרוקים שממש שקטים ועובדים טוב

לאומת זאת יש כמה חדשים שהם "בקושי רוח והרבה צלצולים"

ההחלטה העיקרית שלי זה האם להשאר עם הספארק (שהוא דיי שקט, הוא לא כזה רעשן כמו שעשו אותו)

או להחליף לסינק של טרמלרייט ולשים מאורר שקט עליו

מצד אחד אני מאמין שעם הסינק של טרמלרייט אני יקבל יותר קירור

מצד שני לא מזמן קניתי את הספארק וחבל לי להוציא שוב כסף (מה אני יעשה עם הספארק היפיפה שלי ?) שיש לו בקושי חצי שנה..

פורסם

היי

ראה, לא כל חלקי המערכת חשובים במידה שווה.

שווה לנסות קומבינציה חדשה מבלי להוציא איזה 800ש"ח ( לזרוק ולקנות ) .

אני מציע שתבנה תעלת קירור מקרטון שתכניס אוויר קר ישר לסביבת המעבד.

המאוורר למעלה לא צריך לעבוד חזק כי אוויר חם באיזור זה לא משנה הרבה וגם נוטה לצאת מעצמו. ובנוסף יש מאוורר של הספק.

לכן נראה לי שכדאי לבנות תעלת אוורור מהמאוור האחורי לקירור איזור המעבד והגשר הצפוני.

מאוורר למעלה שמוציא אויר בניחותא

מאוורר נוסף (קדמי) שמכניס אויר - גם אפשר לבנות תעלה מפוצלת - לכרטיסים ולדיסקים.

כמובן שתצטרך להתאים את המהירויות ולבדוק.

אתה יכול גם להלוות גנרי , ולהתקינו פעם כאן ופעם כאן ולבדוק את ההשפעה שיש לו על הטמפ' (היחסית!) , לרשום, ולקבל תמונה על תכונות מערך (המקומות למאווררים) הקירור שיש לך. אני חושב שזה יעזור לך גם בלימודים לעשות את הכל באופן מסודר ושיטתי כזה. (:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות אבל לא כל כך הבנתי אותך

המאורר מקדימה שמכניס אוויר, בקושי מכניס אוויר (אלא אם כן אני מוכן להקריב את עור התוף שלי..) אז אני משאיר אותו על הרמה הגבוהה ביותר שאני מוכן לספוג רעש..

המאורר בגג לא מרעיש בכלל בגלל שהחור שלו חלק למשעי (חורר במפעל)

אני לא מצליח להחליק את החור מאחורה.. הלכו לי 3 ראשי שיוף של המקדחה וזה עדיין לא חלק ושורק המון..

אני דיי צריך את המאורר בגג והמאורר מאחורה מוציאים אוויר בגלל שהמאורר של הספק בקושי מוציא אוויר (HEC AR-T)

מה שחשבתי לעשות בתור תעלה למעבד זה לקחת 2 מפרצי 5.25 של הסידירומים לשים שם מאורר וממנו להעביר את השרוול למעבד..

הגשר צפוני שלי לא מתחמם כל כך, וגם לא הכרטיס מסך

פורסם

"המאורר מקדימה שמכניס אוויר, בקושי מכניס אוויר (אלא אם כן אני מוכן להקריב את עור התוף שלי..) אז אני משאיר אותו על הרמה הגבוהה ביותר שאני מוכן לספוג רעש.." בסדר. האם ניתן ל"האריך" אותו ע"י תעלה יותר למרכז המארז ( לחבר תעלה ישרה)

"המאורר בגג לא מרעיש בכלל בגלל שהחור שלו חלק למשעי (חורר במפעל)" - אחלה. שיעבוד בפול מהירות .

"אני לא מצליח להחליק את החור מאחורה.." האם יעזור אם תשים ניר דבק על הקנטים ? או שיש לך משרוקית ממש. האם יעזור להפוך את המאוורר שיכניס אויר ? עם תעלה קצרה ( בצורת וו , שתזרוק אוויר על הלוח).

כלומר שני מאווררים מכניסים אוויר ואחד מוציא (והספק) .

האם המאוור של המעבד עובד בכוון הנכון ?? זורק אויר על גוף הקירור .. האם הוא עובד במתח הנכון ?

אני חוזר על העובדה שטמפ' במארז לא חשובה אלא אם היא גבוהה באופן בלתי סביר בעליל. המעבד בעיקר חשוב.

לפני שאתה מוסיף מאווררים תנסה עם מה שיש לך וגם , כפי שאמרתי, תנסה להחליף לנסיון(!) במאוורר חזק יותר. תרשום טמפ' חדר , מארז ומעבד כל חצי-שעה וגם מה עשית (משחק תלת מימד ופריים95) ואם יש צורך צייר גרף.

בנוסף חפש בגוגל, אני יודע שאנשים כבר ניסו לפתור את הבעיה.

בנוסף, חיבור המאווררים למארז ע"י רגליות סיליקון יעזור בהפחתת הרעש מהויברציות שהצמדה עם ברגים עושה. תחתוך מסיליקון יבש או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה אבל כמה נקודות

מהמאורר מקדימה (למטה) אין אפשרות להגיע למעבד.. זה סיבוך לא נורמלי

החור בגג חלק ולא עושה שריקות זה נכון אבל על מקסימום זה קצת מוגזם חחח

המאורר מאחורה.. אמרת משהו על נייר דבק

ניסיתי את זה.. ממש ממש נחמד אבל קצת קשה לעשות שיהיה חלק לגמרי ולא היו חלקים דבוקים באוויר וכאלה שטויות.. אז הורדתי

התחלתי עם דבק חם נראה לי שיצא סבבה אבל לצערי נגמר לי הדבר חם עוד לפני שסיימתי חצי מהעיגול

אז מחר אני ילך לקנות עוד דבק חם ונראה לי שזה פתרון ממש סבבה (אני ינסה את זה גם מקדימה..) ויעדכן מה קורה

עדכון: חחח מסתבר שיש לנו עוד 12 "עפרונות" של דבק חם..

אז הורדתי את כל הגרילים, של המארז ועברתי מסביב עם דבק חם.. יצא נחמד

הורדתי את הגרילים שבאו עם המאוררים (SPARK\SF)

והרעש פחות מציק.. אולי לא בצורה כזאת משמעותית.. אבל עשיתי את המקסימום שאפשר (נראה לי..*)

פורסם

אתה מסתכל על מה שכתבתי אבל לא ק ו ר א .

תכניס אויר קר למעבד

תעלה אויר קר מלמטה למעלה היכן שאויר חם ישנו - שים מאורר על התחתית שזורק אויר למעלה ?

www.quietpc.com

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים