עבור לתוכן

צריך עזרה בהערכת הספק נצרך על מנת להתאים אל פסק

Featured Replies

פורסם

אנ רוצה לרכוש אל פסק למחשב ולמסך (ואם אין תוספת תשלום אז שאוכל חבר אליו גם את הרמקולים).

אני צריך הערכה של צריכת ההספק - המפרט של המחשב מצורף.

כרטיס המסך הוחלף ל gtx560ti.

רוב הזמן אין עומס גדול על המחשב\כרטיס המסך.

כמה VA צריך להיות האל פסק?

בתודה,

ערן

פורסם

לפי האתר http://antec.outervision.com יוצא למערכת שלך בערך 349W, ללא ספק כמובן.

אם הבנתי מהחישובים בפורום:

יש לך ספק 80+ אז תכפיל ב-1.25 ותקבל 436W סה"כ - בערך 727 VA.

לפי מה שנאמר פה בפורום במספר הודעות, הסוללות מחזיקות 324 לפי הערכה, אבל למעשה אפילו פחות - אז נניח לדוגמא 300.

אם יש לך UPS עם 2 סוללות, קיבלת 600 לכל היותר מה שייתן לך בערך 170W נותרים לחבר מסך ורמקולים..

600W זה UPS עם 1000VA לכל הפחות.

איזה UPS זו שאלה שאשאיר למומחים :)

פורסם

היצרנים של ה UPSים אכן כותבים נתונים כמו 360W ו 390W, אלה לא הספקים אמיתיים. ההערכה הראשונה שלי (שניסיתי לקבל הערכה אמינה יותר) היתה 324W (מחושב מתוך הזרם המקס' של הסוללה), אבל לפי נתונים של יצרן סוללות שראיתי לא מזמן גם 324 זה כנראה הערכה גבוהה מידי וצריך לרדת יותר

436W - מחשב

60W - מסך (נניח)

ביחד משהוא כמו 500W - אכן, את זה בדיוק ניתן לחבר ל UPS 1000VA ממוצע כמו אדוויס PRV1000 או רוזטק 1200D

איזה רמקולים יש לך (הם תוספת משמעותית ?)

פורסם
  • מחבר

אני חייב לציין שלא הבנתי את החישוב של ashahaf, אבל הבנתי שאני צריך 1000VA.

הרמקולים צורכים 50w rms, והמסך צורך כ 33w.

האם משהוא בחישוב השתנה?

האם ניתן להסתפק ב 850VA (אני יכול לוותר על חיבור הרמקולים) - ראיתי שיש הפרש מחירים די משמעותי מ 1000VA.

אגב, זה מסביר מדוע האל פסק של המחשב הישן 625VA לא החזיק את החדש.

בתודה,

ערן

פורסם

החישוב הוא כזה ונראה לי חשוב שתבין אותו :

כל חלק בחומרה של המחשב לוקח משהוא. לפי האתר ש Ashasaf חישב בו (יש אתרים שיתן לחשב בהם כמה המחשב לוקח כדיי לבחור ספק) יוצא 349W

האתר מיועד לבחור ספק למחשב, לכן הוא מביא בחבון את מה שהחומרה לוקחת מהספק. בחישוב שלנו אנחנו צריכים להוסיף גם את הספק עצמו

לספק שתואם לתקן 80+ יש יעילות 80%. כלומר 80% מהחשמל שהמחשב לוקח הם ה 349W שהחומרה במחשב לוקחת, ו 20% הולכים לאיבוד בספק. אותנו מעניין כמה ספק המחשב לוקח בסך הכול (כולל ה 20% שהולכים לאיבוד). על ידיי הכפלה 349x1.25 נקבל 436W

מכאן, בכבל שמחבר את המחשב לשקע עוברים 436W

לזה תוסיף את כל הדברים האחרים שמתחברים לשקע - מסך 33W וכו. נניח מוסיפים רק את המסך, 436 + 33 = 469W. אם תוסיף גם את הרמקולים 519W

ה UPS אמור לתת לכל זה את החשמל בזמן הפסקת חשמל, לכן הצריכה ממנו 469W או 519W

יש סיבה טובה מאוד למה יש עלייה כזאת במחיר בין ה 850VA וה 1000VA

ה 650 ו 850 הם דיי אותו דבר, יש להם אותה סוללה (והסוללה היא החלק הכי בעייתי בדרך כלל) - מבחינתי שתיהם UPSים של 250W. למרות של 850 יכולים להיות ממתגים קצת יותר טובים ולכן זה נותן לו יתרון קטן

ה 1000 מכיל 2 סוללות, וגם הרבה רכיבים אחרים שלו (ממתגים ושנאי למשל) הם עליית מדרגה רצינית מעל ה 850. למרות ההבדל ה "קטן" ב VA, ה 1000 חזק בערך פי 2 מה 850.....

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

אני רוצה אל פסק שיגן על המחשב מקפיצות והפסקות חשמל, פחות חשוב לי משך הזמן שבו המחשב יישאר דלוק.

השאלה היאת בהנחה שאני מוותר על הרמקולים, האם 480W יספיקו כמו פה:

http://www.ivory.co.il/Advice_PRS850.html

או שזה קרוב מידי ל 469W?

אני לא מתכנן שידרוג בקרוב, ומדובר במחשב שעלה כ 5000 ש"ח לפני כשנתיים וחצי.

לכן אני לא שש להשקיע מעבר למה שנידרש כדי שיישאר תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים