עבור לתוכן

בקשת עזרה - מחשב חדש לא מזהה לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הרכבתי השבוע מחשב חדש והכרטיס מסך sapphire 7970 לא מזוהה. חשוב לציים שהמאוורים של כרטיס המסך כן מסתובבים.

המחשב עולה ועובד מעולה דרך הכרטיס מסך on-board.

כאשר אני מקנפג את הביוס כך הכרטיס המובנה בלוח אם disabled, המסך פשוט נשאר שחור (כבר בשלב הביוס).

עכדנתי גרסת ביוס (מF3 ל-F6) וגם לא עזר. ווינדוס לא מזהה שום חומרה נוספת. כאשר אני מנסה להתקין את catalyst הוא מתקין רק AMD Catalyst Install Manager וממה שאני מבין לא מזהה את הכרטיס.

הרכיבים הרלוונטים:

מעבד: Intel 4670K

לוח-אם: GA-Z87-HD3

כרטיס מסך: Sapphire 7970 3GB dual-x

ספק: Silverstone Strider 600W Active PFC Single Rail 12V 42A

אני מתחיל לחשוב שהכרטיס הוא dead on arrival אבל אשמח מאד לעזרתכם!

תודה,

רון

פורסם

שלום,

בביוס, בדוק האם Primary display adapter מוגדר בתור PCI-E, יתכן שלא מספיק רק לכבות את ה GPU של המעבד.

אם אין שינוי, נסה לחבר את הכרטיס לסלוט אחר ו/או לחבר כבלי מתח אחרים (אם יש).

אם עדיין אין שינוי, נסה את תהליך ההתקנה הבא:

1) הסר את הכרטיס

2) מחק את כל הדרייברים והתוכנות הקשורות אליו.

3) בצע ריסט ואחר כך כבה את המחשב.

4) הכנס את הכרטיס והתקן את כל הדרייברים והבקרים הקשורים בו.

אם ה- Installer מסרב להתקין את הדרייבר, התקן את Catalyst Install Manager, פתח את מנהל ההתקנים,

ובחר לעדכן את דרייבר התצוגה הגנרי בזה של AMD. התקן גם את Catalyst Control Centre.

5) הגדר את כרטיס ה PCI-E בתור מתאם התצוגה הראשי בביוס.

מקווה שהצעדים הנ"ל יעזרו

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה! הרבה הודות לטיפים מהפורום.

הבעיה הייתה כזו - כרטיס המסך מתחבר ללוח האם וכן מקבל עוד שתי כניסות של 8 פינים מספק הכח.

בספק הכוח שלי היו 4 כבלים של 6 פינים ולאחד מהם הייתה תוספת של עוד 2. בעקבות סרטונים שראיתי ביוטיוב חיברתי לכרטיס המסך את ה6+2 ועוד 6 נוסף.

מכיוון שהמאוורים הסתובבו הנחתי שהכרטיס מקבל מתח. אחרי קריאה של הודעה אחרת בפורום הבנתי שהמתח למאוורים מגיע דווקא מהלוח אם ולכן עלה בי חשד שבאמת צריך שני כבלים של 8 פינים. עם הכרטיס מסך הגיע כבל שהופך את הכבל מתח הישן לחיבור 8 פינים. כאשר חיברתי אותו במקום חיבור ה-6 הכל עבד!!!

מקווה שלא יצאתי יותר מידי טמבל ובכל אופן המון תודה!

פורסם

אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד

תחשוב על זה ככה - כולנו לומדים - גם מטעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים