עבור לתוכן

צריך מידע על ישו

Featured Replies

פורסם

הסרט החדש של מל גיבסון (שיגידו שזה סרט אנטישמי לא איכפת לי,אמור להיות סרט אלים מאוד)...דבר אחד אני לא מבין:

ישו נולד יהודי ומת יהודי,אז מי החליט על הקטע הזה של הנצרות? והאם יש איזה לינק למידע לא מעמיק מידיי על ישו (בעיברית)?

פורסם

מידיעתי, ישו נחשב זה שהתחיל עם הנצרות בכך שהעביר את הדת לתלמידיו שהם אלו שהפיצו אותה

פורסם

ישו נולד יהודי בבית לחם ... והיה יהודי כמו כולם .

אך היהודים האחרים ראו אותו כנביא שקר , הרי ישו אמר שהוא נישלח על ידי ה' ואמר כל מיני דברים שיהודים לא ממש אהבו אז היהודים החליטו עליו כנביא שקר , ולא חסר כאלו גם בתנ"ך עצמו ...

עכשיו למה מהסיפור של ישו יצע דת ? אז כמו שאתם יודעים שלטו הרומאים בארץ , ובכלל הייתה להם אימפרייה ענקית ...

ובכל האזורים שהם שלטו היו דתות שונות , חלק האמינו באלהי השמש , מים וכל השטויות האלו ...

עכשיו ישו לא אהב את המדיניות של הרומאים ואת השילטון הקשה שלהם,כמו הרבה אנשים אחרים , הוא בא ואמר שלכל האנשים יש זכויות שוות,כולם שווים זה לזה, שאנשים צריכים לאהוב אחד את השני ולא להילחם ...

היו לו גם את התלמידים שהוא לימד אותם את כל זה , את כל הרעיון של שויון , אהבה וכו'....

הרומאים לא אוהבים לשמוע כאלו דברים , וכמו אנשים אחרים שהיו נגד השילטון נרצחו , גם ישו נירצח ...

עכשיו התלמידים החלו ללכת בכל מיני מקומות ולספר את סיפורו של ישו , אדם אם כוונות טובות שנירצח באכזריות ...

וכמובן הוא היה מאוד פופולארי בקרב העם הפשוט , ואחרי הרבה שנים שעברו, הקייסר הרומאי ראה שישו אעדיין מאוד פופאלרי בקרב העם והרבה מאוד אנשים מאמינים בו , אז חשב לעצמו למה לא להקים דת ולאחד את כל השטחים שהיו תחתיו ולשלוט יותר טוב ... הרי זה כל כך קל עכשיו שישו צבר כל כך הרבה פופלאריות וסיפור מאוד אמיתי ... אנשים יעברו לדת הזאת בלי בעיה , וכך קרה ....

מאז קמה הנצרות , והבעיות של היהודים התחילו ...

פורסם

ישו לא נרצח סתם ע"י הרומאים, הוא נצלב בעקבות לחץ פוליטי (כן, גם אז הייתה פוליטיקה) של הכהנים שראו בו איום על ממסד הכהונה בגלל שהוא טען שהוא המשיח וזו בעצם הסיבה שבמשך מאות שנים היהודים ככלל הואשמו בצליבתו של ישו.

פורסם

למען הדיוק, בהיסטוריה לא מוזכר אדם העונה לשם ישו, כך שאין הוכחה חד משמעית שהוא באמת היה קיים.

נו well גם אין אזכור למשה ממש, אז אנחנו פשוט מניחים שמה שכתוב ספרי קודש השונים זה נכון.

פורסם

עכשיו התלמידים החלו ללכת בכל מיני מקומות ולספר את סיפורו של ישו , אדם אם כוונות טובות שנירצח באכזריות ...

וכמובן הוא היה מאוד פופולארי בקרב העם הפשוט , ואחרי הרבה שנים שעברו, הקייסר הרומאי ראה שישו אעדיין מאוד פופאלרי בקרב העם והרבה מאוד אנשים מאמינים בו , אז חשב לעצמו למה לא להקים דת ולאחד את כל השטחים שהיו תחתיו ולשלוט יותר טוב ... הרי זה כל כך קל עכשיו שישו צבר כל כך הרבה פופלאריות וסיפור מאוד אמיתי ... אנשים יעברו לדת הזאת בלי בעיה , וכך קרה ....

מאז קמה הנצרות , והבעיות של היהודים התחילו ...

הרבה בולשיט בתגובה אחת.

ממתי הקיסר הרומאי הקים את הדת הנוצרית??

ישוע עצמו הקים את הבסיס לדת הנוצרית, תלמידיו רק המשיכו את דרכו.

אפשר לשאול מאיפה הבאת את הסיפור הזה?

פורסם

ישו לא נרצח סתם ע"י הרומאים, הוא נצלב בעקבות לחץ פוליטי (כן, גם אז הייתה פוליטיקה) של הכהנים שראו בו איום על ממסד הכהונה בגלל שהוא טען שהוא המשיח וזו בעצם הסיבה שבמשך מאות שנים היהודים ככלל הואשמו בצליבתו של ישו.

ישו לא טען שהוא המשיח או שהוא הבן של אלוהים או שאמא שלו הייתה בתולה או שהוא הלך על מים

זה התלמידים שלו החליטו

הוא היה יהודי מאמין והיותו הבן של ה' סותרת את אמונתו השלמה באל יחיד ולכן הוא בחיים לא העז להגיד דבר כזה ואני בטוח שהוא גם לא חשב על זה

ישו גם אף פעם לא אמר שמותר לאכול חזיר ולא ביטל אף מצווה של היהדות. את כל השינויים האלה ביהדות עשו הממשיכים שלו כדי להפוך את הדת ליותר פופולארית כדי שתיתקבל ביתר קלות

פורסם

הרבה בולשיט בתגובה אחת.

ממתי הקיסר הרומאי הקים את הדת הנוצרית??

ישוע עצמו הקים את הבסיס לדת הנוצרית, תלמידיו רק המשיכו את דרכו.

אפשר לשאול מאיפה הבאת את הסיפור הזה?

אני אמרתי שהקיסר הקים ?

הוא פשוט קלט שזה יהיה פשוט בשבילו ,בגלל הפופלאריות של זה ... אז הוא פשוט אמר

Lets Make it official

אני לא חושב שישו בא כדי להתחיל דת חדשה , פשוט הקיסר הישתמש לטובתו בכוח הזה ...

פורסם

ישו לא טען שהוא המשיח במובן של לבוא למועצת הכהנים ולומר להם את זה בפנים, אבל הוא האמין שהוא כזה והוא הציג את עצמו כך בפני התלמידים שלו, היכן הסתירה בין זה לבין אמונה מונותאיסטית? הרי הנצרות היא דת מונותאיסטית והיא מתייחסת לישו כאל בנו של אלוהים.

הוא גם לא היה יהודי מאמין, לפחות לא במובן המקובל של המילה, הוא טען שמצוות בין אדם לחברו חשובות יותר ממצוות הדת (כמו איסור אכילת חזיר), אבל במשך השנים הנצרות עשתה בדיוק את ההיפך ממה שהוא רצה (בין אם זה בהקמת הכנסיה ומוסד האפיפיורות ובין אם במסעות הצלב שאמנם התבצעו בשם הנצרות, אך גילמו את ההפך המוחלט שלה).

פורסם

ישו לא טען שהוא המשיח במובן של לבוא למועצת הכהנים ולומר להם את זה בפנים, אבל הוא האמין שהוא כזה והוא הציג את עצמו כך בפני התלמידים שלו, היכן הסתירה בין זה לבין אמונה מונותאיסטית? הרי הנצרות היא דת מונותאיסטית והיא מתייחסת לישו כאל בנו של אלוהים.

הוא גם לא היה יהודי מאמין, לפחות לא במובן המקובל של המילה, הוא טען שמצוות בין אדם לחברו חשובות יותר ממצוות הדת (כמו איסור אכילת חזיר), אבל במשך השנים הנצרות עשתה בדיוק את ההיפך ממה שהוא רצה (בין אם זה בהקמת הכנסיה ומוסד האפיפיורות ובין אם במסעות הצלב שאמנם התבצעו בשם הנצרות, אך גילמו את ההפך המוחלט שלה).

מה שמוביל לנקודה שאני תמיד טוען- המבחן האמיתי של הדת הוא במבחן המציאות ולא מספרי קודש.

פורסם

מה שמוביל לנקודה שאני תמיד טוען- המבחן האמיתי של הדת הוא במבחן המציאות ולא מספרי קודש.

ושלוש הדתות הגדולות נכשלות בו.

פורסם

למה אתה מתכוון ב"מבחן המציאות"?

להצלחה של הדת (פופולריות)?

ל"נכונות"?

לאופי האנשים שמאמינים בה?

פורסם

למה אתה מתכוון ב"מבחן המציאות"?

להצלחה של הדת (פופולריות)?

ל"נכונות"?

לאופי האנשים שמאמינים בה?

מבחן המציאות זה איך אנשי דת מיישמים את עקרונותיה של דתם בפועל. תשאל אצל אריה דרעי שקיבל שוחד(מעניין איך זה

מסתדר עם עשרת הדיברות) או ממתנחלים פנאטים שרוצחים בשם הדת וכו'.....(ד"א דוגמאות לא חסרות, בכל שלושת הדתות).

פורסם

אוקי, הבנתי.

ובקשר לזה שאף אחת מהדתות הגדולות לא עומדת במבחן המציאות-אתה לא יכול להכליל.

בכל דת יש את אלה שמקיימים את העקרונות האידיאולוגים, ויש כאלה שמקיימים את העקרונות הרווחיים...

ואני אגיד לך עוד משהו-אי אפשר להציג אף אחת מהדתות כמין אידיאולוגיה מוסרית עליונה, שאנשי דת מעוותים אותה לצרכיהם.

בכל אחת מהדתות קיימים אלמנטים, שאיך להגיד את זה, הם קצת פחות ממוסריים.

ובעיקר (אבל לא רק) על זה מתקיימים אותם "אנשי דת" לכאורה.

מכאן עולות 2 שאלות:

1. באיזה דת קיימים יותר אלמנטים כאלה?

על השאלה הזאת אפשר להתווכח ימים, אז שאף אחד לא יתן תשובה, כי זה סתם יהיה עוד וויכוח עקר שימשך על 15 עמודים....

בואו נגיד שזה לא האישיו כאן, בסדר?

2. איפה מנצלים את האלמנטים האלה יותר?

וזאת כבר פחות שאלה של דת, אלא יותר שאלה של חברה, כמות מאמינים ועוד ועוד...

פורסם

אני מצטער להגיד לך אבל השילוש הקדוש זה בדיוק עבודת אלילים

רק במיתוסים הפרימיטיבים היה יורד אלוהים אל בני האדם ומקיים איתם יחסיי מין ומוליד אדם עם כוחות שהוא בנו

העובדה שאנשים נוצרים מתפללים לישו או משתחווים לאפיפיור מראה בדיוק את היותה דת אלילית וישו לא רצה בכך

תלמידיו פשוט הבינו שבצורה כזו יהיה הרבה יותר קל לגויים לקבל את ישו

הינה עוד טיפשות של הנוצרים:

11-milan-last-supper.jpg

זה ידוע שהסעודה האחרונה הייתה ליל הסדר וישו שהיה אדם דתי לא אכל לחם אלא מצות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים