עבור לתוכן

מה עושים כשאין שליטה על ה-bus של ה- PCI ?

Featured Replies

פורסם

דרך הביוס אין לי שום שליטה על על ה- bus של ה- PCI\AGP. הדרך היחידה שאני יכול לעשות OC למחשב שלי היא באמצעות שינוי המכפיל של ה- CPU אולם לפעמים גם הוא מהווה מכשול כאשר המערכת נהיית בלתי יציבה במכפלה מסויימת (13, לדוגמא).

האם יש תוכנה שבעזרתה אפשר לשלוט מהירות הבאס של ה- PCI/AGP ? מה עושים במקרה כזה ? מחליפים לוח ?

פורסם

אין מה לעשות, תוכנה לא תעשה משהו שאין בביוס ומה שהלוח לא מסוגל.

יש בלוח שלך מחלק של 1/5 שהמהירות מתאפסת במעבר מבאס של 133MHZ לבאס של 166MHZ. (חבל שאין מחלק 1/6 בלוחות האלו שזה לבאס של 200MHZ)

סה"כ , הלוח שלי נמצא על מהירות AGP של 99MHZ ואין שום בעייה, עכשיו הבעייה אצלך היא מהירות הPCI שלרב יכולה לגרום לאי יציבות הן מבחינת הדיסק קשיח (שיכול להיתחרפן ממהירות גבוהה) והן מכרטיסים ישנים שלא מחזיקים תדרי PCI גבוהים מהDEFAULT.

הייתי אומר שעד 39 MHZ לPCI לא ממש יזיק.. (לפחות לי הוא לא הזיק בלוח הקודם שלי)

יעזור יותר אם תגיד את כל החומרה שמחוברת לך במחשב (כרטיסי PCI / כרטיס מסך על הAGP / דיסק - קשיח)

פורסם
  • מחבר

אין מה לעשות, תוכנה לא תעשה משהו שאין בביוס ומה שהלוח לא מסוגל.

יש בלוח שלך מחלק של 1/5 שהמהירות מתאפסת במעבר מבאס של 133MHZ לבאס של 166MHZ. (חבל שאין מחלק 1/6 בלוחות האלו שזה לבאס של 200MHZ)

סה"כ , הלוח שלי נמצא על מהירות AGP של 99MHZ ואין שום בעייה, עכשיו הבעייה אצלך היא מהירות הPCI שלרב יכולה לגרום לאי יציבות הן מבחינת הדיסק קשיח (שיכול להיתחרפן ממהירות גבוהה) והן מכרטיסים ישנים שלא מחזיקים תדרי PCI גבוהים מהDEFAULT.

הייתי אומר שעד 39 MHZ לPCI לא ממש יזיק.. (לפחות לי הוא לא הזיק בלוח הקודם שלי)

יעזור יותר אם תגיד את כל החומרה שמחוברת לך במחשב (כרטיסי PCI / כרטיס מסך על הAGP / דיסק - קשיח)

הנה המפרט המלא שלי :

Athlon XP 2500 barton

Gigabyte Ga-7VAX-A

256x2 SAMSUNG DDR memory PC3200

WD 40Gb, 8JB 7200 rpm

ATI Radeon 7000, 64Mb

פורסם

אני מבין שאתה משתמש בכרטיס קול הON_BOARD שמשולב בלוח שלך נכון?

אז יש כרטיס כלשהו בחריצים של הPCI ?

ומאיזו חברה הכרטיס מסך? או שהוא של ATI מקורי..

פורסם
  • מחבר

אני מבין שאתה משתמש בכרטיס קול הON_BOARD שמשולב בלוח שלך נכון?

אז יש כרטיס כלשהו בחריצים של הPCI ?

ומאיזו חברה הכרטיס מסך? או שהוא של ATI מקורי..

אכן, אני משתמש בכרטיס קול On-Board.

הכרטיס מסך שלי, הוא מקורי, של ATi (ואגב, זה רדאון 7000 ולא 7500 כפי שרשום בפרופיל...התיקון בדרך)

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין, אין כרטיס PCI כלשהו נוסף (ה- slot - ים ריקים)

ואגב, למה התכוונת שהמהירות מתאפסת במעבר בין 133 ל- 166 מגה הרץ ? לא הבנתי אותך. אתה יכול להסביר לי בבקשה ?

תודה.

פורסם

מהירות הPCI/AGP מתאפסת , הסבר - פשוט מאוד, ללוח הזה כמו הKT133-KT400A (מערכת שבבים) אין נעילה על מהירויות הPCI/AGP אז הם מתאפסים כלומר חוזרים לעצמם במהירויות באס של 100/133/166/200Mhz .

נגיד ואתה מתחיל מ166MHZ, אז כבר ב167MHZ מהירות הPCI תיהיה 34MHZ והAGP יהיה על 68MHZ (זה יעלה ככל שתעלה במהירות הבאס).

פורסם
  • מחבר

מהירות הPCI/AGP מתאפסת , הסבר - פשוט מאוד, ללוח הזה כמו הKT133-KT400A (מערכת שבבים) אין נעילה על מהירויות הPCI/AGP אז הם מתאפסים כלומר חוזרים לעצמם במהירויות באס של 100/133/166/200Mhz .

נגיד ואתה מתחיל מ166MHZ, אז כבר ב167MHZ מהירות הPCI תיהיה 34MHZ והAGP יהיה על 68MHZ (זה יעלה ככל שתעלה במהירות הבאס).

עד כמה לדעתך, אפשר "למשוך" את מהירות הבאס של ה- PCI ושל ה- AGP מבלי שהם יינזקו ?

קראתי באיזה שהוא מקום שאפשר "למשוך" את הבאס של ה- PCI עד ל- 37.5Mhz וזה נחשב,פחות או יותר, בטוח במונחי OC.

האם יש דברים בגו ?

פורסם

זו כבר שאלה של מגדת עתידות..

תמשוך אותו עד כמה שתוכל..

שאני הבאתי את מהירות הPCI ל50MHZ כל המחשב נתקע, הביוס נתקע הכל מת עד האיפוס של הביוס.

*תדר PCI גבוהה יכול לשרוף (או יותר נכון להרוס) רכיבים בלוח (כמו בקר IDE /USB וכו'..) לא דווקא מחום או משהו אלא מתדר מהירות גבוה.

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר על ה- OC הזה?

PCI @ 36Mhz

AGP @ 72 Mhz

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר על ה- OC הזה?

PCI @ 36Mhz

AGP @ 72 Mhz

איפה הקובץ ? העליתי קובץ...אי אפשר להעלות אותו לפורום ?

אז בכל מקרה...

SystemClock @ 180Mhz

CPU Multiplier : 12

Internal Clock : 2156Mhz

פורסם

בסדר, אם הכל טוב ויציב אז אין בעייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים