עבור לתוכן

שימוש בכניסת מתח 12V הבנוי בלוח GA-8IK1100

Featured Replies

פורסם

חברה שלום

יש לי לוח GA-8IK1100 וכרטיס מסך ATI RADEON 9800 RPO

ליד כניסת AGP על הלוח יש כניסת מתח של 12V וגם על הכרטיס יש כניסה של 12V ואני לא יודע עם מותר לחבר את שניהם ביחד

לספק הכח או אולי צריך רק אחד , ואם אחד אז איזה מהם ??? ???

תודה

פורסם

תרשום כותרת נורמלית, לפני שהדיון ינעל!

פורסם
  • מחבר

אמירם ! לכתוב שאני צריך שלנות כותרת יכלת , אז למה לא יכלת לענות לי על השאילה, ולהשאיר אותה בלי תשובה אחת במשך כמה ימים !!!

אני באופן אישי מפרגן לך על הידע שלך ונהנה לקרוא את הכתבות שלך, אם תתחלק בו קצת ותגיד לי איך משנים כותרת, אני אשנה אותה

תודה

פורסם

תערוך את ההודעה הראשונה ושם תוכל לשנות כותרת

אם אתה שואל למה הוא לא ענה לך ה נורא פשוט חוקי הפורום אומרים שכל דיון עם כותרת לא עניינית (זאת אומרת שלא מסבירה את העניין) או לחילופין עם יותר מדיי סימני קריאה\שאלה ינעל ללא אזהרה

עברת על שני החוקים האלה ולא נעלו את הת'רד אלא רק אמרו "תשנה כותרת ונענה לך" אני לא חושב שיש לך סיבה להיות עצבני...

פורסם

היית יכול לשאול לפני כמה ימים איך משנים את הכותרת.

לא שאלת, אז מסתבר שבסופו של דבר סוף העולם לא הגיע למרות כל הדחיפות...

זה פורום מחשבים, זה לא פורום ברפואת חירום, ככה ששום דבר פה לא "דחוף!!!" - אלא אם יש לך בעיה במחשב שמפקח על בית חולים או כור גרעיני. אם זה המצב אני אקבל את הכותרת.

פורסם

bigwolf, אתה לא יכול לצפות שיענו לך אם אתה רושם כזאת כותרת, פשוט לא רוצים להיכנס לת'רד עם כותרת כזאת, תרשום כותרת אינפורמטיבית יותר שמתארת את השאלה שלך, ואז אולי יענו לך...

פורסם
  • מחבר

חברה שלום, אני מקווה שהכותרת עכשיו בסדר

תראו, מה שאני עשיתי בסופו של כל העניין הזה, זה שחיברתי קבל מתח מהספק חשמל לכרטיס מסך ובכניסת המתח שעל הלוח אם לא נגעתי.

האם עשיתי נכון?

הערכתי הייתה שכניסת מתח שעל הלוח אם נועדה לאלו שנגמרו להם כל החיבורים על הספק עצמו ועדיין רוצים לחבר את הכרטיס מסך.

תחשבו מה היה קורה אם הייתי מחבר קבל מספק חשמל לתוך כניסת 12V על הלוח ?

תודה

פורסם

כותבים כבל

אתה אמור לחבר את שניהם ישירות לספק, לא חיברת את הבורד ככה שמה שעשית לא בסדר ויכול לגרום לנזק חמור לספק וללוח אם.

עכשיו תגיד לי, לא חבל על ציוד שעולה כמה אלפי שקלים בשביל לחסוך 200 שקל הרכבה? אם אתה לא מבין בזה אל תרכיב לבד.

פורסם
  • מחבר

הי HOLY "מר' יודע הכל" אולי אני לא רשמתי נכון את המילה " כבל " (תודה שתיקנת אותי) אז זה בגלל שאני לא יליד הארץ, אבל לידיעתך אני לא מצהיר שאני מומחה גדול כמוך אבל ב 4 שנים האחרונות הרכבתי כ 1000 מערכות מחשב חדשות ויש לי קצת נסיון בעסק הזה, ואף מחשב אפילו לא אחד חזר אליי בגלל בעיות בהרכבה כולל המחשב עליו אני האלתי שאילה בפורום הזה.

לעומת זאת אם נעקוב לדוגמה אחרי 10 הודעות אחרונות שאתה כתבת באתר הזה נוכל ללמוד כמה דברים על המהירות בה צברת את הכוכבים באתר הזה ואל האופן המזלזל שלך כלפי אנישים באתר.

ועכשיו לעניין עצמו: המערכת שהרכבתי (אני לא בטוח אם הרכבתי נכון) כבר במשך שבוע בערך עובדת למופת !!! ואין לי שום בעיות עם הלוח והספק החשמל. בחוברת של הכרטיס רשום בפרוש "... אתה יכול לחבר את כניסת 12V של הכרטיס ללוח..." זה הדבר היחיד שרשום וזהו. ולצערי התכנאי של "אזטק הפצה" בלי שום מוסג בנושא זה.

אני רוצה תשובות חברה !!! אמירם ... !!!! ???? אמרת לשנות כותרת - שיניתי , ואם אף אחד בפורום הזה לא יודע תשובה על השאלה "הקלה" הזאת בבקשה תזור לי אתה

ומר' HOLY תכבד את החברים שלך לפורום !!! ותזכור " שלכל תחת חמקמק - קיים זין עם הברגה"

תודה

פורסם

כשתיקנתי אותך לא באתי לפגוע בך ומהשאלה שלך עולה חשד מאד גדול שאין לך מושג מה אתה עושה, ככה שכדי למנוע תקלות (וראיתי כבר מספיק) אני חשבתי שעדיף שתתן למישהו מנוסה ממך להרכיב את המחשב. מוזר קצת שאחרי הרכבה של 1000 מערכות לא נתקלת אף פעם בלוח/כרטיס מסך עם כניסת מתח מיוחדת.

עניתי לך

אין שום קשב בין כניסת ה-12V של הלוח (המרובעת) לכניסת החשמל של הכרטיס מסך (המלבנית)

התפקיד של כניסת ה-12V ללוח אם היא לתת תוספת הספק למעבד ולהוריד עומס שהקונקטור הגדול שנכנס ללוח אם שיכול פשוט להשרף בגלל הזרמים הגבוהים שהלוח (ובעיקר המעבד) דורשים מה-12V. אין חובה לחבר את הקונקטור ללוח והמחשב יכול לפעול גם בלעדיו, אבל מאד מאד מומלץ לחבר אותו.

בקשר ל-"... אתה יכול לחבר את כניסת 12V של הכרטיס ללוח..." ממש ממש לא נראה לי שזה כתוב בחוברת, לא רק שהלוח מקבל רק 12V (על 4 חוטים כדי לעמוד בהספקים גבוהים) הכרטיס מסך מקבל גם 12V וגם 5V מחיבור מולקס רגיל של הספק.

זה לקוח מהחוברת הוראות של הלוח שלך

קצת מוזר שאתה אומר שהמחשב שלך עובד וכאן כתוב שבלי זה המחשב לא ידלק

פורסם
  • מחבר

תראה, אני עובד ביש"ע במקום עם המון משפחות ברוכות ילדים, ולכן התושבים פה (ברובם המוחץ) עובדים עם P-I או P-II והמערכות שהם מזמינים בדרכ"ל הם מערכות יחסית פשוטות וזולות. כן, זאת הפעם הראשונה שהחזקתי בידיים ATI RADEON 9800 PRO וכמובן שלא היה לי את מי לשאול מה לעשות.

בכל מקרא אני מאוד מעריך את העזרה שלך, תודה רבה

:beerchug:

פורסם

הוספתי תמונה בהודעה הקודמת שלי שדי מעניינת אותי

gigabyte טוענים בחוברת הוראות שהלוח הזה לא יפעל אם לא תחבר את ה-12V.

יש מצב לסרוק את העמוד לחבר את המתח של הכרטיס מסך ללוח אם? לדעתי לא פרשת את זה נכון כי גם אם תרצה אין כזה כבל שממיר מ-4 פינים מרובע ל-4 פינים מלבן.

פורסם
  • מחבר

אם נעזוב לרגע את ה ATX POWER CORD (היציאה המלבנית) ונתבונן בשני חיבורים "מרובעים" הבעיתיים מבחינתי הם:

1-כניסת מתח שעל הכרטיס מסך

2-כניסת מתח מיוחדת ליד ה AGP

אז לפי דעתך צריך לחבר קבל מתח לשניהם ? אני חיברתי רק את הכרטיס מסך והמערכת עובדת - עובדה. מההודע שלך אני מבין שמאוד מומלץ לחבר כבל מטח גם לכניסת מתח שליד כניסת ה AGP - אחרת קיים עומס רב על כל המערכת בכלל. האם לזה היתה הכוונה שלך ?

ולגבי ההוראות בחוברת שאתה מצטת, קיים אצלי ספק רב, בגלל שכמו שרשמתי קודם גם בלעדיו המערכת עובדת.

פורסם

תראה אני מבין שהכניסה שאתה קורה לה "הכניסה ליד ה-AGP" היא הכניסה שתמונה הקודמת מוקפת בעיגול, דרך אגב היא נקראת פשוט כניסת 12V ללוח.

הכניסה הזאת לא קשורה בשום דרך ל-AGP, מתחברים עליה כבלים מהספק שנותנים מתח של 12V בלבד והתפקיד היחיד שלה היא לספק מתח למעבד.

הכניסה על הכרטיס מסך מתאימה לחיבור רגיל של הספק (צהוה/שחור/שחור/אדום) ותפקידה לספק חשמל אח ורק לכרטיס מסך, הצהוב מספק 12V והאדום 5V, החיבור הזה נקרא חיבור מולקס רגיל.

אני מניסיון שלי הפעלתי לוחות בלי בעיה גם בלי החיבור של ה-12V ללוח אם ("הכניסה ליד ה-AGP") אבל קיימת סכנה מוחשית לספק וללוח אם אם המעבד יצרוך הספק גבוה מידי שהחיבור הגדול של ה-ATX לא מסוגל להעביר. במצב כזה החיבור ATX הגדול שמעביר 12V פשוט ישרף/יותך.

אני מאמין ש-gigabyte כתבו שחובה לחבר בגלל שזה ממש חיוני בלוח המתקדם יותר (8KNXP), והרי החוברת היא גם לדגם הזה. ואולי בנוסף למנוע מקרים שאנשים לא מחברים את ה-12V וגורמים נזק.

פורסם

צריך להבין קודם כל שכל חיבור 12V במחשב מגיע מאותו מקום, ככה שחיבור של אחד לשני לא יכול לגרום נזק.

בכבל ה ATX הראשי של ה 20 פין יש רק חוט אחד של 12V, הפלאג הנוסף שמתחבר ללוח עם 4 פינים נועד לספק יותר זרם אם צריך, אבל לא תמיד צריך.

זה תלויי במבנה של הלוח, באיכות הספק שלך ובעומסים שמותקנים (מעבד, זיכרון, כץמסך הם העיקריים).

משום שלכרטיס המסך שלך יש חיבור נפרד (שהוא חובה, כי ה AGP לא מסוגל לספק את ההספק של הכרטיס הזה - אחרת החיבור לא היה שם) אז העומס על הלוח לא גבוה כל כך אז הוא פועל גם בלי החיבור הנוסף.

למען הביטחון הייתי מציע שתחבר את החיבור הנוסף בכל זאת, זה יכול לגרום לאי יציבות במצבים מסויימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים