עבור לתוכן

בחירת לוח אם ל PIV

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכל הגולשים! ;)

לאחר התלבטויות לא מעטות החלטתי בכל זאת ללכת לכיוון PIV וכניראה אני אקנה את אחד המעבדים הבאים:

PIV 2.8C או PIV 3.0C או לחילופין PIV 3.2C.

עכשיו, עומד לפני מיגוון עצום של לוחות אם ואני רוצה לקחת את הלוח שיתאים לי בצורה הטובה ביותר. אני צימצמתי את הרשימה במיקצת ואני מבקש את התיחסותכם אליה,( הרשימה תהיה בסוף הדיון).

אני מחפש לוח יציב, אמין, וגם לוח שיוכל לעבור OC בעתיד (בעוד מיספר שנים , לא בזמן הקרוב) . את התקציב במדויק איני יודע עדיין אך כמובן שגג זה בערך 1200 - 1300 ש"ח.

הלוח שאני מבקש את התיחסותכם אליהם הם:

1)Gigabyte GA-8KNXP Intel 875P

2) Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE

3)Asus P4C800 Deluxe/GBL Intel 875P

אנא ממכם, אמרו לי איזה מבין הלוחות עדיף ביותר, מי בעל הביצועים הטובים ביותר ואיך כל אחד ב OC? בנוסף , מה ההבדל בלוח Asus P4C800 Deluxe/GBL Intel 875P לבין אותו לוח רק בגירסת E.

וגם תמליצו לי איזה לוח אתם חושבים כדי לי לקחת, אפילו כזה שלא מופיע ברשימה.

תודה רבה לכם. אני יודע שיש לי יותר מידי שאלות פשוט אני הולך להשקיע הרבה במחשב החדש ולכן אני רוצה לקחת חלקים טובים.

פורסם

לדעתי הIC7-MAX3 של ABIT הוא הכי חזק היום....

פורסם

בנוסף , מה ההבדל בלוח Asus P4C800 Deluxe/GBL Intel 875P לבין אותו לוח רק בגירסת E.

אין הבדל, זהו אותו הלוח.

GBL - Gigabit Lan

מדובר ב Asus P4C800-E Deluxe, המחיר גם מוכיח כך.

ישנו ה P4C800, הכולל בתוכו צ'יפסט של 3Com ללאן.

לדעתי עדיף האינטל, מאחר והוא מתקשר ישירות עם הגשר הצפוני מבלי לעבור דרך מערך ה PCI (דבר הגורם לצוואר בקבוק בשעה של תעבורת מידע גבוהה - או במילים אחרות, ניצול מעבד גבוה יותר).

פורסם
  • מחבר

אין הבדל, זהו אותו הלוח.

GBL - Gigabit Lan

מדובר ב Asus P4C800-E Deluxe, המחיר גם מוכיח כך.

ישנו ה P4C800, הכולל בתוכו צ'יפסט של 3Com ללאן.

לדעתי עדיף האינטל, מאחר והוא מתקשר ישירות עם הגשר הצפוני מבלי לעבור דרך מערך ה PCI (דבר הגורם לצוואר בקבוק בשעה של תעבורת מידע גבוהה - או במילים אחרות, ניצול מעבד גבוה יותר).

אהה, אז בעצם הלוח עם כרטיס רשת של אינטל הוא הלוח עם ה - E.

תודה .

ומה אתה חושב על הלוח של גיגבייט.

פורסם

אההה....

גרסת הE היא בהבדל משמעותי מהגסא ללא הE...

הE מסמל תיקונים רבים שנעשו בלוח על מנת לשפר אותו כמו תיקונים בהפרעות ואי תאימות בין זכרונות של יצרנים שונים ללוח, ועוד כמה שאני לא זוכר.

הלוח הזה הוא, לדעתי, בין הטובים ביותר, למרות שמבוסס על ה865PE ולא על ה875P.

קח אותו!

פורסם
  • מחבר

אההה....

גרסת הE היא בהבדל משמעותי מהגסא ללא הE...

הE מסמל תיקונים רבים שנעשו בלוח על מנת לשפר אותו כמו תיקונים בהפרעות ואי תאימות בין זכרונות של יצרנים שונים ללוח, ועוד כמה שאני לא זוכר.

הלוח הזה הוא, לדעתי, בין הטובים ביותר, למרות שמבוסס על ה865PE ולא על ה875P.

קח אותו!

הלוח הבא עם ה - E הוא מבוסס על 875P :)

Asus P4C800-E Deluxe Intel 875P

פורסם

וודא שגירסת הלוח שאתה מקבל היא 2.00, גירסת ה E לא משפרת/מתקנת שום דבר, אלא רק מכילה פיצ'רים ובאנדל עשירים יותר.

פורסם
  • מחבר

וודא שגירסת הלוח שאתה מקבל היא 2.00, גירסת ה E לא משפרת/מתקנת שום דבר, אלא רק מכילה פיצ'רים ובאנדל עשירים יותר.

תודה רבה על העזרה שלך. אני רואה שיש לך מיפרט דומה למה שאני רוצה ליקנות. אתה מרוצה מהמחשב?

אפשר לקבל את האייסי שלך?

תודה שוב.

פורסם

מלבד תופעה של זיוף באספקת מתחים למעבד/זכרונות (ידועה עם הלוחות האלה), הנוגעת בעיקר ליציבות באוברקלוק גבוה (לא יודע עד כמה זה מדבר אליך), הלוח יציב כסלע ומתפקד מצויין (מעבד ב3.5 ג'יגהרץ, בסנכרון עם הזכרון הפשוט של טווינמוס, קירור סטוק).

פורסם
  • מחבר

מלבד תופעה של זיוף באספקת מתחים למעבד/זכרונות (ידועה עם הלוחות האלה), הנוגעת בעיקר ליציבות באוברקלוק גבוה (לא יודע עד כמה זה מדבר אליך), הלוח יציב כסלע ומתפקד מצויין (מעבד ב3.5 ג'יגהרץ, בסנכרון עם הזכרון הפשוט של טווינמוס, קירור סטוק).

אההה... אז הבנתי שעשית OC . היתכוונת שיש בעיה דומה עם המתחים בלוחות של אסוס ?

סליחה שאני שואל יותר מידי שאלות.

תודה.

פורסם

גם במהירות שעון מקורית, המתח הנצרך גבוה מהמצויין.

מתח רגיל למעבד הוא 1.525 וולט, תוכנות הניטור השונות בהן השתמשתי מצביעות על 1.536-1.584 (כמעט 1.6 וולט).

א. המעבד בטמפ' סבירות לחלוטין, עם קירור סטוק, יציב להפליא - לא יותר מ32 מעלות Idle.

ב. יכול להיות שהצ'יפ של Winbond לא מנטר נכון את צריכת המתח וכאן אנו שוב חוזרים ל Issue ספציפי בלוח.

ג. רצוי להשתמש בספק כוח נורמלי (כפי שמצויין במפרט שלי) ע"מ לשלול אפשרות של ספק כוח חלש או מעפן - במקרה שלי, זה לא הספק.

ד. בשעה שהמעבד רץ בניצול מקסימלי, המתח נע בין 1.520-1.488 וולט.

מצורפת תמונה מ cpuz...

האזוס Probe, ה MBM 5 מנטרות בדיוק את אותם המתחים :

sux.JPG

פורסם
  • מחבר

אח"צ טובים!

איך הלוח אם של גיגבייט הזה? 8KNXP 875P?

יש אותו למישהו פה? אם כן בבקשה תגיבו.

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים