פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים האם חבילות שנשלחות מארה''ב באמצעות שירותים כמו-EMS או DHL תמיד נבדקות במכס? נניח מחיר מוצר הוא $150 וסוחר רושם מחיר פחות מ-$75. האם עדיין חבילה תבדק? אם כן ויתגלה שמחיר הרשום על חבילה הוא לא מחיר אמיתי, מה יכול להיות?עכשיו אותו דבר רק שחבילה נשלחת מסין או הון קונג? זה משנה?תודה. נערך 2013 בנובמבר 1412 שנים על-ידי Boris_yo
פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים כן משלוח מהיר תמיד "יצא במדגם" וגם אם הוא באמת פטור ממכס ומיסים אחרים (ולא מסתכלים בכלל על מה שהמוכר רושם) עדיין תצטרך לשלם עמלת עיכוב במכס ועמלת שחרור ממכס ועוד כל מיני...בקיצור - רק דואר רגיל.
פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים מחבר תודה שהגבת. אז אתה אומר אפילו אם לא אצטרך לשלם מע''ם, אצטרך לשחרר חבילה ממכס ולשלם עמילות מכס ועיכוב מכס? מה זה עיכוב מכס? לפי אתר של יושופס רשום שעלות שיחרור מכס היא קבוע - $3.5אתה יודע מה יכול לקרות במידה וסוחר רושם לי ערך מוצר שלא תואם ערך מוצר אמיתי, כלומר פחות ממה שהוא שווה ועובדי מכס בודקים את החבילה? הם יכולים לגלות את ערך אמיתי? אם כן, מה יכול לקרות לחבילה, לי ולסוחר?
פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים גם אם לא תצטרך לשלם מע"מ, החבילה תתעכב במכס, בפעם האחרונה שהזמתי חבילה במשלוח מהיר ,היא התעכבה לקח לה שבוע להגיע לארץ ועוד 3 שבועות במכס. לבסוף היא הגיעה לסניף הדואר ליד הבית עם חותמת "רשות המיסים פטור ממס" . מה שיותר הפתיע אותי שהיא לא נפתחה, מה שגרם להרהורים מה עשו איתה 3 שבועות... בנוגע לשאלה השנייה,תלוי בפקיד. בדרך כלל אם יש משהו מחשיד, הם מזמנים אותך לבית המכס בת"א, ושם בין היתר דורשים להציג חשבונית. אני לא יודע מה קורה במידה והסכום לא תואם.
פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים מחבר כן משלוח מהיר תמיד "יצא במדגם" וגם אם הוא באמת פטור ממכס ומיסים אחרים (ולא מסתכלים בכלל על מה שהמוכר רושם) עדיין תצטרך לשלם עמלת עיכוב במכס ועמלת שחרור ממכס ועוד כל מיני...בקיצור - רק דואר רגיל. אבל למה שידרשו ממני לשלם מיסים אם החבילה פטורה מהם? מה נניח שני תרחישים: 1. החבילה שמחירה הוא מתחת ל-$75 ושולמה עלות משלוח מהיר 2. החבילה שמחירה מעל-$75 ושולמה עלות משלוח מהיר בתרחיש 1 החבילה פטורה ממיסים (מע''ם, מכס, מס קניה) ועליי לא לשלם כלום יותר. אני יודע את זה כי הזמנתי חבילות במשלוח רגיל מסין והונג קונג. בתרחיש 2 החבילה מחייבת תשלומים הנ''ל. - - - תגובה אוחדה: - - - גם אם לא תצטרך לשלם מע"מ, החבילה תתעכב במכס, בפעם האחרונה שהזמתי חבילה במשלוח מהיר ,היא התעכבה לקח לה שבוע להגיע לארץ ועוד 3 שבועות במכס. לבסוף היא הגיעה לסניף הדואר ליד הבית עם חותמת "רשות המיסים פטור ממס" . מה שיותר הפתיע אותי שהיא לא נפתחה, מה שגרם להרהורים מה עשו איתה 3 שבועות... אני בדרך כלל מזמין מסין והונג קונג עצמאית בדואר רגיל ותמיד לוקח חודש כמעט עד שמגיעות לסניף דואר הקרוב. אבל במקרה שלך זה מוזר כי משלוח מהיר לא אומר להתעכב כל כך. איזה משלוח מהיר זה היה? הייתה במחוייבות שלו לשחרר חבילה בשבילך? כי דואר מהיר אמור לקבוע שליח עד הבית שלך. בנוגע לשאלה השנייה,תלוי בפקיד. בדרך כלל אם יש משהו מחשיד, הם מזמנים אותך לבית המכס בת"א, ושם בין היתר דורשים להציג חשבונית. אני לא יודע מה קורה במידה והסכום לא תואם. אז זה המקום של מכס? חשבתי מכס זה מחלקה בסניף דואר ושם אתה משלם מע''ם. זאת אומרת כדי לשלם עליי לנסוע לתל אביב כל פעם או שזה חל רק במידה וחבילה נעצרת במכס?
פורסם 2013 בנובמבר 1412 שנים ברוב המקרים אין חובה להגיע לבית הדואר בת"א או בכל מקום אחר. אם משהו לא ברור / חשוד, החבילה נעצרת ואתה נדרש להוכיח את שוויה. במקרה שיש לך חשבונית, אתה יכול פשוט לפקסס אותה, וישחררו את החבילה לסניף הדואר שלך ושם תשלם מיסים (אם החבילה חייבת במיסים).חברות שילוח עשויות לקחת עמלות שחרור כאלה ואחרות בנוסף למיסים, וגם אם אין כלל מיסים, רק על אקט השחרור.וכן, גם לי היו מקרים שמשלוח "אקספרס" (שלא כלל שליח עד הבית) הפך לאיטי כי החבילה נתקעה 3 שבועות במכס סתם.
פורסם 2013 בנובמבר 1512 שנים אצלי, משום מה הפקסים תמיד "נעלמו" בדרך ותמיד הגעתי פיזית לת"א... ולדעתי זו הדרך הכי עדיפה, שעה גג ואתה בחוץ עם החבילה. כמובן שקיים כלל אצבע, לא להגיע/להזמין חבילות לקראת החגים , זה פשוט סיוט. לא זוכר את שמו של המשלוח, זה היה איזשהו "משלוח בעדיפות" של DHL אז שהאפשרות הייתה קיימת בVITACOST ,זה לא היה עם שליח עד הבית, אבל עם מספר מעקב שלפיו ידעתי מתי החבילה הגיע לארץ... נערך 2013 בנובמבר 1512 שנים על-ידי gad57
פורסם 2013 בנובמבר 1512 שנים אצלי כל הפקסים ששלחתי הגיעו. לגבי מה כדאי - כמובן תלוי מה אתה מזמין, כמה מהר אתה צריך את זה ואיפה אתה גר. לנסוע שעה לתל-אביב, לעמוד שעה בתור, ולנסוע שעה חזרה - כלומר לשרוף שלוש שעות וכ-100 שקלים על הנסיעה, בשביל לשחרר חבילה שאולי בכלל פטורה ממיסים - נראה לי שזה יכול להיות שווה במקרים מסוימים בלבד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.