עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

חיברתי את הרשת והגדרתי אתה באמצעות האשף של הXP, המחשב השני יכול לגלוש ואפילו יש לו גישה למדפסת, אך משום מה אין לי גישה לקבצים שנמצאים אצלו עשיתי כונן משותף, תתיקיות משותפות, מה לא, וזה לא מצליח, למה?

תודה רבה :)

פורסם

תנסה לעקוב אחרי ההסברים פה.

אם זה לא עוזר, תגיד בדיוק מה קורה כשאתה לא מצליח, מה לא קורה, מה אתה רואה, האם יש הודעת שגיאה, משהו...

פורסם
  • מחבר

"

שלב שלישי: גישה לקבצים ממחשב אחר

הולכים ל-My Network Places ושם צריכה להופיע התיקייה המשותפת. אם היא לא מופיעה, כמו שאמרתי, לוחצים על Add a network Place. לוחצים פעמיים על Next וכשהוא מבקש Internet or network address לוחצים על Browse. נכנסים ל

Entire Network -> Microsoft Windows Network -> [Workgroup] -> [Computer Name] -> [Folder Name]

לוחצים על OK."

אני נכנס ל Mshome (אצלך זה נקרא WORKGROUP) ושמה אין כלום, ובמחשב השני, יש את אותו מחשב, אבל אין את המחשב שלי..

פורסם

שני המחשבים מוגדרים על MSHOME? אתה חייב ששני המחשבים יהיו באותה קבוצת העבודה.

תנסה בכל זאת להגדיר את שני המחשבים לקבוצת עבודה שנקראת WORKGROUP (כמו שמוסבר בשלב הראשון בת'רד הנ"ל). אל תשאל אותי למה, אבל לפעמים יש לווינדוס קטעים שעם MSHOME הוא לא עובד אבל עם WORKGROUP כן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

אבל אני לא מצליח...

הגדרתי את שניהם בWORKGROUP וזה לא עובד, וכשאני מנסה להכנס לזה כתוב שאני לא יכול ושאני צריך לדבר עם אחראי הרשת שלי..(ADMINISTRATOR), ואני במחשב הזה המשתמש הADMIN, ככה שאני לא מבין מה קורה פה..

פורסם

מותקנת תוכנת פיירוול על המחשבים?

אם כן תגדיר אותה כך שהרשת בין המחשבים היא פנימית...

אם לא תסתדר ציין איזה תוכנת פיירוול מותקנת וננסה לעזור לך...

פורסם
  • מחבר

יש לי נורטון פרסונאל פיירוול, ונראה לי שהוא נותן גישה בין המחשבים, כי הם מצליחים לשתף אינטרנט אבל לא קבצים..

פורסם

לא נראה לי שהבעיה היא פיירוול....

הוא אמר שהוא יכול לגלוש וגם לגשת למדפסת דרך המחשב השני, כלומר אין הגבלה על הרשת הפנימית.

תנסה אולי להגדיר מחדש את הרשת, אולי שכחת משהו בדרך?

פורסם
  • מחבר

הוא אמר שהוא יכול לגלוש וגם לגשת למדפסת דרך המחשב השני, כלומר אין הגבלה על הרשת הפנימית.

התקנתי את הרשת איזה 4 פעמים..

פורסם

סתם כדי לפסול אפשרויות בוא נעבוד בשיטת האלמינציה טוב?

1,שיתוף אינטרנט קיים נכון?נכון.

2,כולם באותו וורקגרופ נכון?נכון

3,בוודאי יש פינגים נכון?נכון..

4,הפיירוואל -תמחק אותו באופן זמני רק כדי לפסולא ת האפשרות הזאת.

5,תנסה לגשת גם כך:

/computername//

פורסם

תתפלא... נתקלתי בכמה מחשבים כאלה.... הפיירוול מונע ממך להכנס ממחשב אחד לשני אך מאפשר גישה לאינטרנט....

כנראה שהפורטים של שיתוף האינטרנט לא נחסמים...

פורסם

5,תנסה לגשת גם כך:

/computername//

סלאש הפוך. :)

\\ComputerName\

אפשר גם עם IP במקום ComputerName, למשל:

\\192.168.0.2\

פורסם
  • מחבר

סלאש הפוך. :)

\\ComputerName\

אפשר גם עם IP במקום ComputerName, למשל:

\\192.168.0.2\

אני אנסה את זה...

ותגיד, אני חייב למחוק את הפיירוול או שאפשר רק לעשות לו DISABLE?

פורסם

נראה לי שגם לי זה קרה פעם... העניין הוא שהדרייברים של הווינדוס בשיתוף קבצים היו דפוקים לגמרי... תנסה קודם מה שאמרו לך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים