עבור לתוכן

זכרון? אני כבר משתגע

Featured Replies

פורסם

כל פורום אדם אחר נותן תשובה שונה.

אז אני ישאל כאן, ומקווה לקבל סוף סוף תשובה בטוחה.

קודם כדאי שאני יבין, לזכרון יש שתי הגדרות (הכי בסיסיות כמובן.. ברור שזה הרבה יותר מסובך).

אז יש תיזמונים, ויש Mh"z.

התזמונים ככל שנמוכים טובים יותר, וה-Mh"z להפך גבוה יותר טוב יותר.

עכשיו, במידה ואני מעוניין לעשות OC, עם מעבד פנטיום 4 ולוח שתומך Dual 400 DDR.

כמה דברים לא מובנים לי, רשום על הלוחות אם 400, אז איך זה שאם אני רוצה OC סביר פלוס,

אני צריך יותר מ-400, איך בכלל הוא תומך בזכרונות שכאלה?

עכשיו, אני שמתי לב, שככל שה- Mh"z עולים כך גם התזמונים עולים, בצורה משמעותית,

עכשיו, ברור לי שזה בגלל מחיר, אבל גם זכרונות שעולים אלפי על אלפים של שקלים התזמונים שלהם 3-4-4-8.

אז מה יותר חשוב? Mh"z או תיזמונים? למה אני צריך להתייחס יותר בחומרה?

בקיצור, מה עדיף לדוגמא:

Mushkin black special 2-2-2 400Mh"z

או (סתם דוגמא ).

Mushkin 500Mh"z 3-4-4-8

-------------------------------------------------

ועכשיו, אחרי החלק התאורטי, איזה זכרון אתם בכנות הכי ממליצים ל-OC חזק (בגבול ה- 2000 ש"ח).

תודה :)

פורסם

תזמונים זה באיזו מהירות הראם יכול להעביר מידע. הMHZ זה כמה הוא יכול להעביר.

בגלל שיש לאינטל DUEL CHANNEL שאומר ש2 ראם של 400 ינצלו את כל המעבד ולAMD איו באס יותר גבוע מ400 אז הלוחות לא "תומכים"

ביותר. עכשיו ראם אם MHZ יותר מ400 (כמו אצלי שיש לי 433) אז בלי OC הראם שלי עובד ב400 MHZ ואם אני עושה OC אז הראם

לר יואץ אלא יגיע למהירות שלו. וככל שהראם עובד בפחות MHZ אז אפשר להוריז תיזמונים.

ונגיד ראם של 400 MHZ כמו הMUSHKIN (שהוא ראם מעולה) אפשר להעלות לו את התזמונים ולעשות OC יותר גבוה.

אני ממליץ לך ללכת על הMUSHKIN LEVEL 2 433 MHZ זה ראם פשוט מעולה.

או את זה

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_79&products_id=1598

ראם אפילו יותר טוב אבל גם עוד הרבה כסף. נראה לי שהMUSHKIN מספיק אבל זה תלוי כמה OC אתה הולך לעשות

פורסם

תזמונים זה באיזו מהירות הראם יכול להעביר מידע. הMHZ זה כמה הוא יכול להעביר.

That's simply wrong. The timings determine once in how many CPU clock cycles the RAM performs a certain action (there are a few of them and I'm not quite sure what each means).

Mhz is the measurement of the data transfer speed (hz is generally a frequency unit), kbps is a measurement of the amount of data transferred..

Lower timings generally give better performance and so does higher bus and higher memory speed.

Since P4 CPUs with the 800 mhz bus start at 200 FSB and they usually overclock very well you can reach a very high FSB which means if you want to run your memory synced (1:1) with the FSB you're gonna need fast RAM.

So the Mushkin will not be the best choice since chances are your system will be able to get to a higher FSB than the memory.

Another thing you should know, the SPD timings (default) are not always the best timings a memory can run at, they are simply 100 % compatible. I ran Corsair PC4000 which is 3-4-4-8 by default @ 2.5-4-3-6 (at 500 mhz).

I personally suggest you get a 512x2 kit of OCZ PC4000 Enhanced Latency series, it costs around 1600 nis and it allows both reasonable timings and high overclocking possibilites.

Also, read the forum rules and change your title to something more informative, for example

"קניית זכרונות למערכת P4 בתקציב של 2000 ש"ח"

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול להשיג את הזכרון המדובר? ה- Ocz שאמרת?

מצאתי משהו דומה רק שזה 3500, יש לך במקרה לינק?

בנוסף, המושקין שהציעו באמת מרשימים, 3500, יש להם תזמונים לא רעים.

תודה לשניכם, אני יחפש :)

פורסם

לא אל תקח 3500!

כמו שארמגדון המליץ לך לך רק על מהירות גבוהה...

3500 זה יותר לAMD שהFSB שלהם יותר נמוך.

תחשוב שאם אתה קונה זכרונות 3500 הם אמורים לרוץ רק ב216-217 שזה ממש כלום! לעומת 250 עם ה4000!

פורסם
  • מחבר

אהלן תום.

באיזה טרד' הצעת לרכוש

EL DDR PC4000 500mhz Enhanced Latency Series

אני מתכנן לרכוש ג'יגה אז זה שניים כאלה, סטיק עולה בערך - 1000 ש"ח.

עכשיו, ב- 1120 יש את ה-

OCZ 512MB EL DDR PC4000 500mhz Gold Edition

האם כדאי להשקיע את ה- 240 שקל האלו? הבנתי שה- Gold ממש חזקים.

מולם יש את הPerformance Series

שעולם יחד 1500, מה אתה אומר כדאי?

OCZ 1GB DDR PC4000 500mhz Performance Series Dual Channe

בהנחת יסוד שיש לי תקציב ואני מתכנן OC נחמד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים