עבור לתוכן

אז מה לקנות? 290X או 780Ti?

Featured Replies

פורסם

*3800 :) (STARTPC)

• תגובות 41
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם היה להם אתר נורמלי הייתי מתייחס אליהם...

אפילו לא הייתי קורא למה שיש להם אתר, אלא מערכת הרכבת מפרט שהלבישו עליה אתר בצורה מגושמת.

אי אפשר לקשר למוצרים בודדים (כי אין להם ע"מ נפרד) וכל מה שמחוץ למערכת הרכבת המחשב או לא מעודכן מבחינת מחירים או בכלל לא מופיע בחלק מהקטיגוריות, בקיצור אתר חובבני וגרוע מאד.

פורסם

לפחות מחירים שאתה רואה ל"מחשב חדש", אצלם תקבל כחלק בודד(לרוב).

פורסם
  • מחבר
אני חושב שמבחינתך כל העסק הזה מיותר. כשגולשים בפורום הזה מספיק זמן (ואני גולש פה המון) שמים לב להבדל בולט בין מתכנן לעכשיו לבין מתכנן בהמשך.

הרבה אנשים תכננו לקנות מערכת יקרה במטרה לעשות SLI\CF ואמרו "אני אקנה כרטיס אחד עכשיו ועוד שנתיים עוד כרטיס" ואז הגיעו בלי בעיה, שנתיים אחרי, למסקנה שיהיה עדיף לקנות כרטיס חדש מאשר להוסיף את אותו הכרטיס.

העולם מתקדם ומתקתק, כל הזמן יש כרטיסים חדשים!

אז הנה השאלה עבורך, אתה מתכנן עכשיו לקנות שני כרטיסים ומסכים, או שאתה חושב שתוכל לקנות מסכים חדשים?

כי אם מדובר שאתה חושב שתקנה, אני אומר שתקנה כרטיס בודד ואז כשזה יהיה רלוונטי תתפנק כמו מלך ותרביץ קניה!

בנתיים, 270/280/290/760/770 בודדים יעשו את העבודה בלי שום מאמץ לכל רזולוציה שמתחת ל4K. ואפילו גם ל4K!

תשובה:

1. אני מתכנן עכשיו לקנות שני כרטיסי מסך.

2. בגלל שהפאנל שלי הוא IPS ופחות מתאים למשחקים, אם אקנה NVIDIA אז אקנה את המסכים שתומכים בטכנולוגיה של ה Gsync או איך שלא קוראים לזה.

3. את המסכים עצמם אקנה בעוד מספר חודשים כאשר אחסוך את הכסף לזה כי התקציב שחסכתי כרגע הוא רק לשדרוג כרטיס מסך. כל המערכת שלי נחשבת ליקרה חוץ מהכרטיס מסך שאותו לא שידרגתי יותר משנתיים.

פורסם

750W איכותי יחזיק שני 780/780TI/290.

ממש לא הייתי שם על ספק 750W שני R9 290, אולי לכיוון 850W.

הכרטיסים האלו עם מעט OC מזנקים בצריכת החשמל.

פורסם
  • מחבר

תיארתי לעצמי שזה המצב איתם. אבל אני לא חובב OC בכרטיסי מסך.

לדעתי גם בלי OC אני עלול לחוות בעיות בגלל שהספק חלש מידי.

מצחיק לחשוב שהייתי בטוח במשך שנה שלמה שיש לי 850W ובסוף גיליתי שקניתי 750W.

כרגע נראה ש-780Ti יוצא עדיף ב-SLI מבחינת צריכת חשמל, מבחינת ביצועים ולא מבחינת עלות כספית אבל לפחות לא יגרום לי לעוד הוצאה של החלפת ספק כוח.

פורסם

ללא אוברקלוק אתה יכול להיות רגוע ו750W יספיק.

פורסם
  • מחבר

יש מחשבון שיכול לתת הערכה קרובה אם הספק הזה יחזיק עם שני 290?

צריך לכלול קירור מים, OC למעבד, כוננים, שלל חיבורי USB וכו', לא?

פורסם

מה הדגם של הספק? יש 750 ויש 750 ;)

אני הרצתי תקופה ארוכה שני 7970 מומהרים על 750 של ANTEC, ללא שום בעייה. ועם 2500K מומהר ל4.6.

אבל ספציפית לספק שלי היה מרווח בטחון גבוה, בביקורות ניסו להעמיס עליו עד שיכבה מעומס יתר, והוא נכבה רק ב980W :P

כך, שזה מאוד תלוי באיזה ספק מדובר.

פורסם
  • מחבר

הספק שלי הוא ThermalTake ToughPower Grand 750W

נתוני הספק: http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001562

התדר של המעבד הוא 4.5GHZ 3770K

כרגע הקירור מים הוא קורסאייר H100i ואני מחליף השבוע ל-Swiftech H220.

יש לי כונן SSD וכונן רגיל ושבעה חיבורי USB מחוברים למחשב.

פס תאורות לד בתוך המארז.

ולוח אם של Asus P8Z77-V-Deluxe

ושוב, אני לא מתכוון לעשות OC ל-GPU. הסיבה העיקרית שאני לא מצליח להחליט איזה דגם לקנות זה בגלל כמות הזיכרון בכרטיס מסך של הירוקים אל מול צריכת חשמל ורעש של האדומים.

פורסם

יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה מערך כרטיסים?

פורסם
  • מחבר

או! שאלה מצויינת!

יכול להיות באמת שאני מטפס על עץ גבוה מידי ולכן שמחתי לקבל את העצות שלכם כדי לדעת אם שווה או לא.

הסיבה נעוצה בכך שמאז ומתמיד לא הצלחתי לחסוך לכרטיס הכי טוב שיחזיק הכי "הרבה זמן".

כיום הצלחתי סוף סוף לחסוך לכך וגם מעבר ואני במן תחושה שבגלל שעוד מעט יצאו כרטיסים טובים יותר ומשחקים תובעניים יותר, המחשב שלי עדיין יהיה רלוונטי להריץ באיכות גבוהה.

זו עוד נקודה - תמיד נאלצתי לשחק באיכויות גרפיקה בינוניות+ ואני אשמח להיות במצב שסוף סוף אוכל להריץ משחקים תובעניים באיכות ללא פשרות (מעבר לחסרונות של קריעות תמונה וכל מה שקשור בממשק שבין מסכי LCD לכרטיס גרפי).

נוסיף לכל זה שבשביל חווית משחק טובה יותר, אני אחסוך גם למערך מסכים וזה בטוח יצריך זיכרון גבוה יותר וכרטיסים חזקים יותר. אבל זה יקרה אולי באמצע שנה הבאה.

פורסם

לדעתי אם אתה באמת שוקל לקנות מערך כרטיסים אז תקנה R9-290 אחד עכשיו, ואחד כשתקנה את המערך. הסדרה הזאת טובה יותר ברזולוציות מרובות מסכים מה780. וגם הזכרון כמובן יעזור בעתיד.

בנוגע לצריכת חשמל, אז ללא OC לכרטיסים הייתי אומר שאתה בסדר גמור. 60A למסילות זה לא מעט בכלל. מצד שני אני לא בטוח כמה הקרור לוקח?

בכל מקרה, שני 290X או 780TI לדעתי כבר לא באים בחשבון.

הספק שלך נותן עד 880W ואז הוא נכבה. ובנוגע לסרון ש idanmal נתן, אז מדובר בצריכה מהקיר, תוריד מזה כ12% בשל יעילות של הספק. ותקבל את הצריכה בפועל.

פורסם

ברור כבר חישבתי את זה כולל נצילות הספק ומשיכה מהקיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים